Multicooker-ul cu Presiune Oursson revolutioneaza gatitul

Multicooker-ul cu Presiune Oursson revolutioneaza gatitul

Multicooker-ul cu Presiune Oursson revolutioneaza gatitul

  • O serie de persoane influente ale comunitatii Desprecopii au fost invitate sa testeze Multicooker-ul cu Presiune inalta de la Oursson. Iata ce experiente au avut cu acest aparat.
Testarea aparatului Multicooker cu Presiune inalta de la Oursson
Prima mea experienta cu gatitul sub presiune
Avantajele cale mai impresionante
Cel mai mare avantaj al Multicooker-ului Oursson
Pentru noi multicoockerul a cazut la fix
Accesorii necesare si utile
Aragazul si toate celelalte aparate de bucatarie someaza
Sunt foarte multumita de Multicookerul Oursson

 

Testarea aparatului Multicooker cu Presiune inalta de la Oursson la Desprecopii

O serie de persoane influente ale comunitatii Desprecopii au fost invitate sa testeze Multicooker-ul cu Presiune inalta de la Oursson. Iata ce experiente au avut cu acest aparat:

Desi am privit mereu cu oarecare invidie retetele facute la oala sub presiune, nu am avut niciodata curajul de a-mi cumpara una pentru ca citeam mereu si despre accidentele care se pot intampla: supapele se blocheaza iar capacul rabufneste cu putere, putand rani persoanele din apropiere ori distruge o buna parte din bucatarie.

Prima mea experienta cu gatitul sub presiune

Asadar, multicookerul Oursson este prima mea experienta cu gatitul sub presiune si pot spune ca toate avantajele pe care le citisem in trecut sunt adevarate. In plus, am scapat si de teama: multicookerul este bine facut iar capacul prins temeinic.

Modelul Oursson MP5015PSD vine cu un vas de 5 litri, suficient pentru aproape orice mancare. As spune ca daca aveti o familie de peste 4 persoane, o ciorba de 5 l se poate dovedi insuficienta insa in rest, marimea vasului este de ajuns. Stratul anti-aderent este de buna calitate: am gatit fara adaos de ulei (legume, carne ori prajituri) si toate alimentele s-au desprins usor, fara sa se arda.



Printre avantajele cale mai impresionante pot mentiona:

- nu se pierde timp inutil stand si pazind "oalele". In majoritatea cazurilor ingredientele se pun toate de la inceput iar mancarea este gata intr-un scurt interval de timp, fara a fi nevoie sa amestecam, sa mai adaugam apa etc;

- daca nu suntem langa multicooker atunci cand programul se termina, mancarea ramane calda pana la sosirea noastra;

- carnea iese foarte frageda, am fost impresionata in special de rezultate la friptura de vita si curcan;

- orezul, hrisca, quinoa si alte pseudo/cereale se gatesc in foarte putina apa, bobul ramanand intreg si in acelasi timp foarte bine facut. Si mult mai gustos!

- partile exterioare raman reci pe tot parcursul folosirii, deci nu exista riscul de ardere. (rall - membru al comunitatii DC)

Retete preparate de rall:

Supa de fructe de mare
Prajitura rapida din 3 ingrediente
Macrou cu legume
Placinta cu carne
Paccheri cu pui si legume
Prajitura cu malai
Drob de miel
 
Carne de porc cu hrisca
Pui copt cu cartofi
Chec zebra

Avalansa de tehnologie nu se opreste niciodata. Este prezenta peste tot. Si, nu-i asa, e foarte prezenta in bucatarie. Imi este tare greu sa spun “nu” atunci cand e vorba de un nou aparat pentru gatit, fie el cel mai nou tip de cuptor, de robot multifunctional, sau orice altceva. Asa ca, atunci cand a fost vorba de testarea unui aparat multifunctional de gatit, Oursson, am fost foarte incantata.

Nu am avut niciodata o oala sub presiune. Nu m-a atras ideea, nu ii vedeam utilitatea. Dar avantajele unui aparat multifunctional pentru gatit sunt extrem de multe. Poate face, la propriu, orice. Asta pentru ca am incercat o multitudine de retete, toate cu succes. Nu m-am oprit la obisnuita tocana sau ciorba/supa. Am gatit sosuri, legume la aburi, prajituri. Cred ca prajiturile au avut cel mai mare succes :)

Cuva aparatului este acoperita cu un strat antiaderent ce isi face treaba perfect, reducand la minim cantitatea de ulei necesara prajirii sau rumenirii. Are o capacitate de 5 litri, suficienta pentru o familie de 4 persoane.

Meniul si setarile aparatului permit alegerea uneia dintre multele variante de gatire, incepand cu fibere sau prajire si pana la gatirea perfecta a cerealelor sau coacere. Functia de mentinere la cald este extrem de utila.

Cel mai mare avantaj al Multicooker-ului Oursson

Bineinteles ca cel mai mare avantaj al Multicooker-ului Oursson este faptul ca... gateste singur. Nu trebuie decat sa pregatesti ingredientele si sa le asezi in cuva aparatului, sa setezi apoi meniul si sa apesi “START”. Totul se face in liniste, fara mirosuri, fara fum sau aburi. Doar melodia de final te va avertiza ca in 5 minute poti striga “la masaaaa! Am terminat de gatit”. Iar in timpul in care ai gatit te poti bucura de o carte, de un film, sau de joaca. Toti membrii familiei vor fi incantati. (Roxanaz - moderator si membru al comunitatii DC)

Retetele prepararet de Roxanaz:

Friptura de vita
Carne in zeama de lamiae
Prajitura cu mere si scortisoara
Conopida la aburi cu sos de smantana
Pilaf cu carne
Prajitura cu portocale si ciocolata
Gem de capsuni si rubarba


Pentru noi multicoockerul a cazut la fix

Noi folosim clasica oala cu presiune, kukta, de zeci de ani. Multicookerul este ideal, reprezinta garantia sigurantei, cel putin pt mine asta e un aspect extrem de important.

Aparatul este compact, il poti utiliza pt a gati, coace, fierbe, incalzi, praji, adica face tot ce trebuie in bucatarie. Ocupa loc putin, se curata extrem de usor.

Chiar si tatal meu, care are 74 de ani, e incantat de cum fierb acolo toate la un loc, fara sa ne agitam noi sau sa pazim oala pe foc. I se pare ceva extrem de util si nu mai spun de comoditatea cu care o poate folosi, eu il pornesc dimineata la plecare si el e avertizat de semnal cand e gata ciorba :) (Szivarvany - membru al comunitatii DC)

Retelele prepararet de Szivarvany:

Supa de pui
Budinca de branza dulce
Mic dejun colorat
Pui cu ciuperci
Friptura simpla
Mancare de fasole
Supa de fasole
Prajitura monti
Tocana de vita
Pilaf classic
Mazare scazuta
Cartofi cu carne


Aragazul si toate celelalte aparate de bucatarie someaza

De cand am incercat Multicookerul Oursson aragazul si toate celelalte aparate de bucatarie someaza. Multicookerul tine loc pentru toate: oala cu presiune, aparat pentru iaurt, oala, tigaie, cuptor, cuptor cu microunde, etc. Iar daca nu dispui de mult spatiu, Multicookerul Oursson este cel mai bun si complet aparat de bucatarie.

Nu mai am grija sa nu dea mancarea in foc, sa nu se lipeasca, sa uit mancarea pe aragaz (mi se mai intampla, sa stiti!). Pun toate ingredientele in multicooker si aparatul le gateste practic singur in locul meu. Il pot programa sa gateasca chiar si cand plec de acasa! Mancarea este mult mai sanatoasa, mai gustoasa, carnea iese mult mai frageda iar legumele delicioase. Am gatit ciorba si felul II, desert, chiar si clatite! Aparatul fierbe, coace, prajeste, astfel ca orice reteta se poate face in Multicookerul Oursson.

Accesorii necesare si utile

Aparatul are si accesoriile necesare si utile: sita pentru gatit la aburi, pahar de masurat si 2 palete de plastic. Vasul de gatit de 5 l conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării. Se poate detasa si curata foarte usor. Multicookerul alege singur temperatura pentru fiecare preparat in parte avand 52 de programe usor de setat si ales. Am inceput sa il folosesc fara a citi mai nimic pentru folosirea lui.

De asemenea Multicookerul are un maner care nu se incalzeste si cu ajutorul caruia il poti muta oriunde si oricand.

Este foarte util atunci cand incepi diversificarea la bebelus si trebuie sa gatesti zilnic si nu neaparat cantitate mare de mancare. Mai ales ca la inceput trebuie sa gatesti fara ulei, prajeli si atunci Multicookerul este extrem de util si folositor.

Sunt foarte multumita de Multicookerul Oursson si il recomand toturor prietenelor

Sunt foarte multumita de Multicookerul Oursson, calitatea orelor petrecute in bucatarie s-a imbunatatit iar mancarea se face repede si este foarte gustoasa si sanatoasa! De cate ori am ocazia, il recomand prietenelor mele.

Multumesc pentru ocazia de a avea in bucatarie un astfel de aparat minunat! (Ilenutza - membru al comunitatii DC)

Retetele preparate de Ilenutza:

Papanasi
Orez
Dovleac copt
Supa a la grec
Tocanita de ficatei
Ardei umpluti
Omleta
Prajitura cu visine
Clatite
Chiftele

 
Carte inteligenta de bucate pentru mamici ocupate


 

Forumul de bucatarie, comunitatea bucatarilor parinti - amatori :)

La BucatarieLa Bucatarie
Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Bucatarii si bucataresele au cuvantul! 


autor:  Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII