Bebelusii care primesc formula de lapte in spital/maternitate au sanse mai mari sa refuze alaptarea

Bebelusii care primesc formula de lapte in spital/maternitate au sanse mai mari sa refuze alaptarea

Bebelusii care primesc formula de lapte in spital/maternitate au sanse mai mari sa refuze alaptarea

Proaspetele mamici sunt mai putin entuziaste sa-si alapteze copiii in cazul in care nou-nascutilor le este data formula in timp ce sunt in spital, constata un nou studiu.

Bebelusii care primesc formula de lapte in spital/maternitate au sanse mai mari sa refuze alaptarea

Proaspetele mamici sunt mai putin entuziaste sa-si alapteze copiii in cazul in care nou-nascutilor le este data formula in timp ce sunt in spital, constata un nou studiu facut in Statele Unite.

Cercetatorii au inclus 2210 nou-nascuti care au fost hraniti exclusiv la san in timpul petrecut la spital, si 1183 de nou-nascuti care au primit cel putin o data formula. Toate mamele din studiu au planificat initial evitarea utilizarii formulei.

Intre prima si a doua luna dupa ce au plecat din spital, copiii care au primit formula in spital au fost mai putin probabil sa fie alaptati exclusiv, in comparatie cu cei care au fost alaptati doar la san (o treime din grupul formula comparativ cu doua treimi din grupul hranit la san).

Dupa doua luni, 33% din copiii din grupul cu formula nu au fost alaptati deloc, in comparatie cu doar 10% din cei care au fost alaptati exclusiv, potrivit studiului publicat online, la data de 14 februarie in Journal of Pediatrics. In plus, cu cat au primit mai mult lapte tip formula in spital, cu atat mai putin mamele au continuat alaptarea, ne informeaza studiul.

Oferirea laptelui formula in spital poate cauza probleme prin reducerea alaptarii exclusive

"Suntem cu un pas mai aproape de a arata ca oferirea laptelui formula in spital poate cauza probleme prin reducerea alaptarii exclusive" ne spune autorul studiului, Caroline Chantry, profesor de pediatrie clinica, de la Universitatea din California, Davis Medical Center. "In ciuda faptului ca sunt foarte motivate sa-si alapteze copiii, folosirea laptelui formula in spital limiteaza aceasta practica importanta, care trebuie sa aiba loc din primele zile de viata a bebelusului. Aceste rezultate subliniaza importanta de a oferi suport complet femeilor care doresc sa alapteze", a spus Chantry. "Medicii si asistentele medicale trebuie sa fie instruiti pentru a le ajuta, si consultantii in lactatie trebuie sa fie usor accesibili. Trebuie sa facem mai mult pentru a ajuta mamele sa depaseasca obstacolele alaptarii si a limita utilizarea formulei."

Conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP), alaptarea exclusiva este recomandata in primele 6 luni din viata unui bebelus.

La sugari, alaptarea reduce riscurile diverselor probleme, cum ar fi diareea, probleme respiratorii si infectii ale tractului urinar si obezitate. Iar pentru mame, alaptarea reduce sangerarea postpartum si promoveaza revenirea la greutatea dinainte de sarcina, printre alte beneficii.

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:


Forum si grupuri de suport pentru alaptare

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

  Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

autor: redactor DC - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.