Discriminarea persoanelor supraponderale si sanatatea

Discriminarea persoanelor supraponderale si sanatatea

Discriminarea persoanelor supraponderale si sanatatea

  • Daca esti o persoana care are mereu probleme cu greutatea, visul de a obtine un job ca fotomodel la Victoria Secret este mai departe decat oricand, si de ce? Pentru ca ai cateva kilograme in plus. Din pacate, aceasta este realitatea iar discriminarea persoanelor grase este in crestere.

Discriminarea persoanelor supraponderale are un impact major asupra sanatatii lor

Daca esti o persoana care are mereu probleme cu greutatea, visul de a obtine un job ca fotomodel la Victoria Secret este mai departe decat oricand, si de ce? Pentru ca ai cateva kilograme in plus. Din pacate, aceasta este realitatea iar discriminarea ta ca persoana grasa este in crestere. Acest lucru se dovedeste a fi, din pacate, cu consecinte! Cercetarile arata ca cineva care este criticat cu privire la greutatea sa, are un impact enorm asupra sanatatii fizice si mentale a persoanei.

Privirile dezaprobatoare sau comentariile critice despre aspectul cuiva pot avea un impact negativ, si asta suna logic daca ne gandim mai bine. Ne place mai degraba sa obtinem complimente cu privire la cat de bine aratam. Zonele pe care se vede excesul de greutate pot cauza, in afara de durerea emotionala si de un sentiment ostracizat, daune pe termen lung.

Rusinea de grasime

"Rusinea de grasime' - este numele dat discriminarii persoanelor pe baza greutatii lor, si devine o tendinta care starneste preocupare in societatea noastra, releva rapoartele. Criticile cu privire la greutate au in impact emotional mai mare decat comentariile cu privire la sex, etnie sau orientare sexuala. Personale supraponderale sunt constiente in adancul fiintel lor,  in multe cazuri, ca ei insasi sunt singurii care pot avea o influenta asupra greutatii lor. Senzatia pe care acestia o au, ca pot schimba ceva la imaginea pentru care sunt criticati, ii face mai vulnerabili la efectele negative ale comportamentului de intimidare exercitat asupra lor. Iar acest lucru are un impact major asupra sanatatii lor emotionale si fizice.

Consecinte majore asupra sanatatii

Un sondaj pe un grup de 6o.000 de adulti de la Scoala de Medicina a Universitatii de Stat din Florida, arata ca oamenii care sunt tachinati cu privire la greutatea lor, au de suferit din punct de vedere al sanatatii, de multe ori sufera de boli, sunt mai putin satisfacuti cu viata lor si de multe ori se simt singuri. In acest fel, aceste persoane intra intr-o spirala negativa, astfel posibilitatea ca acestia sa-si schimbe stilul de alimentatie si exercitii fizice este din ce in ce mai improbabila. Acest fapt va dauna ulterior si sanatatii lor fizice, de asemenea.

Mai cititi si urmatoarele:

Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!

Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!

Majoritatea studiilor efectuate in ultimii ani leaga obsezitatea de alimentatia nesanatoasa, de tip fast-food, de sedentarism si de stilul de viata dezorganizat. O noua cauza a obezitatii a fost insa…

Obezitatea, intre stilul de viata si mostenirea genetica

Obezitatea, intre stilul de viata si mostenirea genetica

Cand e vorba despre obezitate, exista o adevarata dezbatere pe tema originii ei: este ea alimentata de stilul de viata sau e pur si simplu o mostenire genetica?Persoanele obeze sunt adesea judecate…

Ce sa mananci dupa o masa copioasa ca sa nu te ingrasi!

Ce sa mananci dupa o masa copioasa ca sa nu te ingrasi!

Cu totii avem, ocazional, excese alimentare, insa acestea nu ne pericliteaza silueta daca stim cum sa le "compensam".In fata unui exces caloric, corpul este suprasolicitat, munceste mai mult…

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: redactor A.Z.  - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII