Este autismul supra-diagnosticat?

Este autismul supra-diagnosticat?

Este autismul supra-diagnosticat?

Asociatia Americana de Psihiatrie a lansat noi linii directoare de diagnosticare a acestei afectiuni, conform carora numarul persoanelor diagnosticate ar putea scadea cu o treime. Pe de alta parte, expertii sunt de parere ca mii de copii ar putea ramane nediagnosticati, si astfel, fara sprijinul educational si cel social de care au nevoie.

Este autismul supra-diagnosticat?

Asociatia Americana de Psihiatrie a lansat noi linii directoare de diagnosticare a acestei afectiuni, conform carora numarul persoanelor diagnosticate ar putea scadea cu o treime. Expertii sunt de parere ca mii de copii ar putea ramane nediagnosticati, si astfel, fara sprijinul educational si cel social de care au nevoie. In Marea Britanie, liniile directoare sunt considerate la fel de importante, dar nu reprezinta principalul instrument folosit in diagnosticare.

Cercetatorii sustin ca noile linii directoare de diagnosticare a autismului ar putea reduce numarul de persoane diagnosticate cu o treime. Asociatia Americana de Psihiatrie (APA) a lansat liniile directoare in mai 2013, potrivit carora, cred expertii, mii de copiii din SUA ar putea ramane nediagnosticati. Acest lucru se traduce prin limitarea accesului la sprijin educational si social.

Numarul cazurilor diagnosticate cu autism scade

Cercetatorii de la Universitatea Columbia, New York, au efectuat o analiza a modificarilor din "Manualul Statistic de Diagnosticare a Tulburarilor Mentale". Studiul a relevat faptul ca numarul cazurilor diagnosticate utilizand noile linii directoare, scade cu un procent de 31%.

Cercetatorul dr. Kristine Kulage declara: "Acest studiu probeaza ingrijorarea ca exista posibilitatea (conform noilor proceduri de diagnosticare) ca un copil care are aceasta afectiune (conform criteriilor vechi) sa nu fie diagnosticat. Vechiul manual includea trei subgrupe distincte in cadrul definitiei tulburarilor din spectrul autismului - tulburare cu autism, tulburare Asperger si dezvoltare omniprezenta a unei tulburari - care in noile conditii nu sunt specificate!

Despre Sindromul Asperger

Sindromul Asperger

Sindromul Asperger este o tulburare in dezvoltare care afecteaza modul in care creierul proceseaza informatiile. Persoanele cu sindromul Asperger pot fi ajutate cu sustinere, o rutina regulata,… ... citeste mai departeManualul revizuit elimina aceste subgrupuri, in schimb, adaugand o alta noua, numita tulburare de comunicare sociala (pentru a diagnostica persoanele care au dificultati de comunicare dar nu dispun de alte atribute asociate autismului). Dupa utilizarea noului manual, numarul diagnosticurilor persoanelor cu autism a scazut cu 22%, iar al celor care dezvolta o tulburare omniprezenta cu 70%, de altfel, nespecificata. Cu toate acestea, nu a existat nici un declin notabil in numarul persoanelor diagnosticate cu tulburare Asperger.

"Exista posibilitatea sa pierdem diagnosticarea si tratamentul unor copiii, cei mai vulnerabili, care au intarzieri in dezvoltare" a declarat Dr. Kulage. "In multe cazuri, copiii necesita un diagnostic de ASD pentru a beneficia de prestatii medicale, suport educational si servicii sociale. Aceste noi orientari nu sunt considerate a avea un impact semnificativ asupra procesului de diagnosticare in Marea Britanie.


Carol Povey, Director al Centrului National Autistic, a declarat: "Noul manual are o influenta mare, dar nu este principalul set de criterii folosite in Marea Britanie, asa ca nu ne asteptam la schimbari imediate a modului in care autismul si sindromul Asperger sunt diagnosticate in tara noastra.

Eliminarea termenului de "Sindrom Asperger" se datoreaza faptului ca anumiti pacienti il vedeau ca parte a identitatii lor, folosindu-l in vocabularul de zi cu zi. Schimbarile nu vor impiedica oamenii sa foloseasca acest termen pentru a se defini. Toti cei care au fost diagnosticati cu autism, inclusiv cei cu sindromul Asperger, isi vor pastra diagnosticul.

Persoanele cu autism tind sa aiba dificultatii in comunicare, de a interpreta gresit expresiile faciale, precum si dificultati in a-si face prieteni. Ele pot fi, de asemenea, dependente de rutina, extrem de sensibile la schimbarile din mediul lor, si intens concentrate pe interese care nu sunt adecvate in contextul social in care se afla. Simptomele variaza in severitate, iar diagnosticarea precoce si accesul la tratament s-au dovedit a duce la rezultate mai bune.

Mai multe informatii despre autism:

 Forumuri specializate

Copii cu nevoi speciale Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.