Cele mai luxoase statiuni de schi din Europa

Cele mai luxoase statiuni de schi din Europa

Cele mai luxoase statiuni de schi din Europa

  • Pentru pasionatii sporturilor de iarna, o vacanta de iarna cu adevarat reusita presupune alegerea unei statiuni montane in care conditiile speciale pentru schi sa fie completate de serviciile impecabile oferite de hoteluri. In Europa exista o adevarata traditie in ceea ce priveste hotelurile special concepute pentru iubitorii de schi. Iata cele mai luxoase statiuni de schi din Europa.

Daca vreti sa petreceti o vacanta de vis in care sa imbinati orele petrecute pe partie cu cele petrecute intr-o ambianta plina de lux, aveti de ales intre numeroase destinatii europene, insa exista cateva pe care nu ar trebui sa le omiteti din viitoarele planuri de vacanta. Fie ca optati pentru un hotel de lux, fie ca preferati romantismul unei cabane de 5 stele, statiunile montane din Franta, Austria, Italia sau Elvetia ofera nenumarate posibilitati de a petrece un sejur montan de neuitat.

St. Christoph, Austria

St. Cristoph apartine de St. Anton am Arlberg, una dintre cele mai faimoase zone montane din Austria, in care s-a nascut pasiunea pentru schi, odata cu raspandirea metodei de practicare a acestui sport, inventata de Hannes Schneider in 1930 si raspandita apoi in America. Partiile din St. Cristoph sunt cautate de turistii din intreaga lume.

Zona este renumita si datorita unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din Alpi care este amplasat aici si care atrage turistii dornici sa petreaca un sejur de lux in inima muntilor – hotelul Arlberg Hospiz. Renumit pentru confortul camerelor sale, hotelul este un adevarat punct de atractie si datorita cramei in care se gasesc cele mai bune vinuri Bordeaux, valorand peste 4.5 milioane de dolari.


Kitzbuhel, Austria

Avand un aer medieval, accentuat si de amplasarea sa intr-una dintre vaile Alpilor, Kitzbuhel este considerat de catre foarte multi turisti drept cel mai romantic orasel din lume in care se poate schia. Celebru pentru competitiile care au loc aici in fiecare an, oraselul este impanzit de hoteluri, cafenele, restaurante si magazine de lux care devin foarte animate odata cu lasarea noptii. Printre hotelurile de cinci stele din statiune, unul dintre cele mai apreciate este Weisses Roessl, care ofera clientilor servicii la cele mai inalte standarde.


Megeve, Franta

Renumiti pentru buticurile lor romantice, pentru barurile in care se canta jazz, pentru cafenelele nostalgice, parizienii sunt amatori si de schi, facand din practicarea acestui sport o buna ocazie de a petrece mai mult timp impreuna cu cei apropiati. Megeve reprezinta un loc ideal pentru schiori, dar si pentru cei care isi doresc un sejur linistit, intr-un peisaj de o rara frumusete. Statiunea este amplasata in regiunea Haute Savoie, la o ora de Geneva.

Daca vreti sa savurati la maxim un sejur in Megeve, alegeti hotelul de lux Mont d'Arbois, care are o traditie de aproape 100 de ani in domeniul turismului de elita.


Courchevel, France

Din punct de vedere sportiv, statiunea Courchevel este una dintre cele mai bune din intreaga lume. Face parte din zona Trois Vallees care este, de fapt, cea mai mare suprafata schiabila din lume, avand  373 de mile de piste marcate si 184 de ascensoare. Optiunile pentru cazare sunt numeroase, insa cea mai buna varianta pare a fi hotelul de patru stele Le Melezin sau luxosul Byblos des Neiges, varianta sinonima a hotelului Byblos din St. Tropez.

Cortina, Italia

Oferind turistilor peisajul de neuitat al unui oras romantic, cu strazi pietruite, proiectat pe fundalul inedit al Muntilor Dolomiti, Cortina este replica italiana a unor nume celebre precum Aspen sau St. Moritz. Aici nimeni nu schiaza inainte de ora 11 pentru ca, inainte de toate, Cortina este o statiune in care turistii simt nevoia sa savureze frumusetea peisajului.

Zona cea mai buna pentru schi este Sella Ronda, un traseu ce include mai multi versanti legati intre ei si care poate fi parcurs intr-o zi.
Cea mai buna alegere pentru un sejur in Cortina este hotelul de lux Cristallo, recent renovat, dar pastrand stilul anilor ’60. De-a lungul timpului, hotelul a gazduit oaspeti celebri precum Lev Tolstoi sau Frank Sinatra si intreaga echipa de filmare a filmului Pantera roz care a fost turnat aici.

Klosters, Elvetia

Klosters este cunoscuta ca statiunea de schi preferata a familei regale britanice, ceea ce ii sporeste renumele. In zona exista partii de schi ce satisfac dorintele tuturor turistilor pentru ca sportul poate fi practicat pe piste special amenajate pentru a admira peisajul sau pe piste destinate intrecerilor.


Hotelurile din Klosters sunt putine si destul de mici, insa exista numeroase cabane private de lux in care turistii pot gasi tot confortul unui hotel de cinci stele. Chesa Grischuna, cu cele 25 de camere ale sale amenajate in stil antic, este una dintre optiunile ideale pentru un sejur in Klosters. Pivinita faimoasa, in care este amenajat un bar, este cea in care candva Gene Kelly a dansat pe mese iar Orson Welles, Audrey Hepburn and Cary Grant s-au amuzat gustand atmosfera speciala a cramei

St. Moritz, Elvetia

Sporturile de iarna si-au scris practic istoria in aceasta regiune, fiind inventate aici de britanici, in 1865. Astazi statiunea se afla inca pe lista favoritelor turistilor din intreaga lume oferind posibilitatea de a trai experiente unice, cum ar fi aceea de a juca polo pe timp de iarna in mijlocul unui peisaj inconjurat de ghetari. Partiile masoara in toatalitate aproximativ 218 mile, dand turistilor posibilitatea de a admira un adevarat paradis montan.


In ceea ce priveste cazarea, statiunea se defineste printr-un lux desavarsit pe care il puteti gasi in mai multe hoteluri. Pentru unii prima alegere este Palatul Badrutt, un adevarat simbol al bunului gust. O alta varianta, la fel de atragatoare este si hotelul de cinci stele Kulm, care isi pastreaza renumele inca din 1865, fiind primul hotel deschis in St. Moritz.


Zermatt, Elvetia

Pentru foarte multi turisti, statiunea Zermatt, amplasata intr-o mica localitate dominata de imaginea Matterhornului, este definitia perfecta a Alpilor. Stradutele inguste, buticurile incantatoare, barurile si pensiunile se armonizeaza perfect cu cabaanele vechi din lemn, construite la tot pasul.

Pista de schi este foarte cautata pentru ca  turistii pot avea acces la una dintre cele mai inalte zone de schi din intreaga Europa, ajungand pana in varful muntelui Klein Matterhorn. Exista trei zone principale de schi, interconectate.
Din camerele hotelului Riffelalp poate fi admirat peisajul de basm din jur in care se inalta in toata maretia varful Matterhorn.

Oricare dintre aceste statiuni de lux reprezinta o alegere perfecta pentru o vacanta de iarna reusita. Iar daca nu reusiti sa va decideti, puteti sa va faceti planuri si pentru vacantele viitoare, pentru ca fiecare dintre statiuni se transforma vara intr-un altfel de paradis montan ce isi asteapta vizitatorii.

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII