Educatia copilului Berbec

Educatia copilului Berbec

Educatia copilului Berbec

  • Inca din copilarie copilul Berbec trebuie sa fie crescut in asa fel incat sa stie ce vrea si ce nu. Totul depinde de educatia oferita in primii anisori.

 Copilul Berbec

Perioda: 21 Martie - 21 Aprilie
Planeta dominanta: Marte
Element: foc
Zi norocoasa: marti

Piatra de nastere: diamant
Culoare de noroc: rosu aprins
Metal: fierul
Locuri prielnice: orasele mari


toate zodiile aici

Energie, intentie si afirmare

Soarele in copilul Berbec este plin de energie care trebuie canalizata intr-o activitate constructiva. Imediat ce va putea sta pe ambele picioruse, va fi in constanta miscare.  Acest copil va fi tot timpul pus pe graba si va explora lumea exact asa cum vrea. 

  Mai cititi 

Berbecii au nevoie de un scop, altfel vor fi pierduti, iar un copil Berbec  care plange dupa ce a fost pus sa stea cinci minute linistit, sa stiti ca este doar plictisit.

Independenta, dorinta de a dobandi

Copilul Berbec este foarte independent si nerabdator sa faca lucruri de unul singur. Rezolvand unele probleme fara ajutorul parintilor, va fi o satisfactie mult mai mare pentru ei. Din cauza ca pragul spre plictiseala este foarte aproape, Berbecilor nu le face placere sa practice prea mult in dorinta de a fi mai buni in ceea ce fac. Iar aici intervine rolul parintilor, acela de a-i incuraja vointa si entuziasmul.  Incercand sa stiviti aceasta vointa nu veti cauza decat reactii agresive. Cheia este sa canalizati toate intentiile constructiv.

Sinceritate si dreptate

Bebecul uraste inselatoriile, iar copilul tau va spune adevarul chiar daca uneori va fi dureros. Parintii acestor copii vor sti exact ce gandesc, nu vor fi nevoiti sa ghiceasca sau sa-si imagineze ce le-ar putea trece prin capusor.

Caracter puternic

Inca de la varsta de 2-3 anisori, copilul Berbec isi va manifesta conceptia de “eu primul”, care va sta la baza caracterului sau. Se poate spune ca este o persoana egoista. Chiar si acest cuvant “egoist” este incarcat cu  subintelesuri negative, insa cpacitatea de a se evalua si aprecia este vitala. Daca nu iti pasa de tine, cum sa iti pese de alte persoane?

Inca din copilarie copilul Berbec trebuie sa fie crescut in asa fel incat sa stie ce vrea si ce nu. Totul depinde de educatia oferita in primii anisori.

MAi cititi:

  Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

 Forumuri specializate ale comunitatii

Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie.  Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. camelia
    cameliatrimis la 14/2/2012

    foarte tare in timp ce citeam parca imi descriam copilu MULTUMIM CA EXISTATI :*

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII