10 sfaturi care te pregătesc pentru naștere și travaliu și care iți vor face acele momente mai ușoare

10 sfaturi care te pregatesc pentru nastere si travaliu si care iti vor face acele momente mai usoare

10 sfaturi care te pregătesc pentru naștere și travaliu și care iți vor face acele momente mai ușoare

Cât durează nașterea? Depinde.

De multe ori se simte ca si cum timpul trece tot mai repede, dar in sala de nasteri, lucrurile sunt de fapt date pe incetinitor. Un studiu facut in SUA a constatat ca prima nastere pentru mame dureaza cu pana la 2.6 ore mai mult decât acum 50 de ani.

→ Iată 10 lucruri pe care le puteti face pentru a avea o experiența a nașterii mai ușoară.

- despre pregatirea pentru nastere, veti citi:
1. Cursuri pentru nastere
2. Gasiti puterea sa va concentrati
3. Zero negativitate
4. Practicati
5. Sprijin sigur
6. Un truc in maneca
7. Nu stati intinsa
8. Pregatiti scena
9. Un copil de apa
10. Sinceritatea conteaza

Cand esti cu adevarat pregatita pentru nastere?

De multe ori se simte ca si cum timpul trece tot mai repede, dar in sala de nasteri, lucrurile sunt de fapt date pe incetinitor. Un studiu american a constatat ca prima nastere pentru mame dureaza cu pana la 2.6 ore mai mult decat acum 50 de ani. Pentru a face acest timp suplimentar in sala de nasteri mai putin dureros si mai plin de bucurie, este util sa stiti cum sa aveti un travaliu mai usor.

Iata mai jos 10 lucruri pe care le puteti face pentru a avea o  experienta a nasterii mai usoara.

1. Cursuri pentru nastere

Participati la un curs de nastere si inscrieti-va cat mai curand posibil, preferabil din al doilea trimestru de sarcina.

De asemenea, aflati filozofia medicul dumneavoastra despre cezariana si anestezie epidurala, fata de alte calmante pentru gestionarea durerii. Puneti chiar si cele mai "stupide" intrebari, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati. Mai bine pregatita decat sa ajungeti la spital fara nici o idee de ceea ce se va intampla. Odata ce incepe travaliul, nici o surpriza nu este o surpriza placuta. Citeste cu atentie: 8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste

2. Gasiti puterea sa va concentrati

"Cel mai important lucru pe care femeile il invata prin yoga este cum sa se concentreze", spune Carmela Cattuti, LPN, instructor certificat specializat in yoga prenatala. "Yoga intareste intregul organism, creste flexibilitatea si va ofera rezistenta. De ceea este utila in a va ajuta mintea sa se relaxeze. Acest lucru, la randul sau, lasa corpul liber sa urmeze pasii normali pentru nastere. Citeste 5 pozitii de yoga recomandate in timpul sarcinii

3. Zero negativitate

Unii "educatori" de nasteri cred ca imaginile grafice, povestile catastrofale si cuvintele de descurajare ("Nu vei fi in stare sa nasti fara cezariana!") pot afecta subconstientul si crea un blocaj mental in timpul travaliului.

In cel mai bun caz, gandurile negative fac travaliul mai stresant; in cel mai rau caz, durerile se vor intensifica. Schimbati canalul la TV, sau faceti o plimbare pe jos in cazul in care subiectul va face sa nu va simtiti confortabil.

Bonus: Acest lucru va va ajuta sa evitati pe viitor sa fiti afectate de toate sfaturile nedorite pe care le veti primi dupa ce copilul se va naste.

4. Practicati

Cand sunteti in stransoarea travaliului, e prea tarziu pentru a deschide cartea de auto-hipnoza sau a localiza o minge de nastere. Conteaza sa va pregatiti. Pozitia ghemuita mareste dimensiunea deschiderii pelviene cu circa 28%. Dar daca asteptati pana cand sunteti in travaliu sa incercati pentru prima data aceasta pozitie, nu veti avea suficienta rezistenta.

5. Sprijin sigur

Doulas sunt profesionisti nonmedicali instruiti pentru a oferi sprijin emotional si fizic, precum si informatii pentru femei in timpul sarcinii si travaliului. Studiile au descoperit ca, odata cu sprijinul continuu al unei doule, travaliul este mai scurt si nevoia de anestezie epidurala, cezariana, oxitocina pentru inductie si forceps au scazut cu aproximativ jumatate. Un alt studiu a ajuns la concluzia ca femeile care au primit sprijin prin intermediul unui program de doula au avut mai mult succes in alaptare.

6. Un truc in maneca

Aflati mai multe tehnici eficiente de a gestiona durerea din timpul nasterii, cum ar fi auto-hipnoza, schimbari de pozitie, aplicatia compreselor calde si diferite metode de respiratie.

Cum să naști ca o doamnă: sau când fiecare țipat costă

Cum să naști ca o doamnă: sau când fiecare țipat costă

Cum să naști ca o doamnă? Ti se pare o intrebare ciudată? Ei bine și noua ni se pare insă este o intrebare care circula pe forumul de sarcina de la Desprecopii sau pe…

7. Nu stati intinsa

Pozitiile verticale, cum ar fi in picioare, mersul pe jos, in genunchi, dansul lent sau pozitia ghemuit, permite gravitatiei sa ajute la mutarea copilul mai jos si apoi la expulzarea lui. Uneori, aducerea unui copil in pelvis nu este tocmai usoara si rapida, asa ca balansarea inainte si inapoi pe maini si genunchi va poate ajuta sa aduceti copilul in pozitia respectiva.

8. Pregatiti scena

Pentru majoritatea femeilor, un mediu intunecat si linistit este ideal in timpul travaliului, asa ca cereti asistentei sau partenerului sa reduca intensitatea luminilor din camera dar si a zgomotului. Lucrurile mici fac o diferenta mare: o perna / perechea de sosete preferata sau un parfum linistitor. Aromaterapia, mai ales mirosul de lavanda, este foarte calmant.

9. Un copil de apa

Caldura si imponderabilitatea unei bai poate fi linistitoare pe tot parcursul travaliului, deci, daca aveti acces la o cada cu apa calda, faceti un pas hotarator. Asigurati-va ca inainte de a face asta aveti permisiunea medicului dumneavoastra sau a moasei - exista un risc de infectie in cazul in care vi s-a rupt apa. Puteti incerca si un dus cald.

10. Sinceritatea conteaza

Travaliul va transforma, dar nu va face sa iubiti brusc muzica New Age sau jeleul in timpul unei contractii. Oamenii va pot impinge tot felul de sugestii in timpul tarvaliului crezand ca va pot ajuta; ascultati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa si puneti in practica...

Este corpul, copilul si travaliul dumneavoastra, alegerea va apartine in totalitate, asa ca va dorim o nastere usoara!

► Citeste in continuare Pregatirea corpului pentru travaliu - semnele ca nasterea se apropie

Despre nastere si toate modalitatile de calmare a durerii in timpul nasterii cititi sectiunea: NASTEREA.

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Sarcina: când se rupe APA: cum, de ce și ce URMEAZĂ

Sarcina: când se rupe APA: cum, de ce și ce URMEAZĂ

Fiindca ati tot auzit povestindu-se despre femeile insarcinate carora li se rupe apa in locuri publice care mai de care mai neconvenabile, probabil ca sunteti si dumneavoastra ingrijorata in…

Nașterea Lotus - intre mit, trend și realitate: când cordonul ombilical nu se taie

Nașterea Lotus - intre mit, trend și realitate: când cordonul ombilical nu se taie

Cu rădăcini indepărtate in traditiile unor vechi triburi, nașterea Lotus presupune faptul că, dupa expulzie, cordonul ombilical al bebelușului nu este tăiat, ci…

Travailul: Iată la ce să te aștepți în timpul nașterii și ce tehnici sunt utilizate - sfatul medicilor ginecologi

Travailul: Iată la ce să te aștepți în timpul nașterii și ce tehnici sunt utilizate - sfatul medicilor ginecologi

Travailul este una dintre cele mai dificile faze ale unei sarcini, iar apropierea sa poate genera adesea viitoarelor mame un sentiment de îngrijorare, iar informațiile adunate din diverse…

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII