7 Lucruri pe care aș fi vrut ca soțul meu să le știe înainte de a aduce bebelușul nou-născut acasă - confesiuni

7 Lucruri pe care as fi vrut ca sotul meu sa le stie inainte de a aduce bebelusul nou-nascut acasa - confesiuni

7 Lucruri pe care aș fi vrut ca soțul meu să le știe înainte de a aduce bebelușul nou-născut acasă - confesiuni

Meseria de a fi mamă nu începe niciodată cu un nor roz. În realitate, în primele zile după naștere, m-am simțit incredibil de rău... și de îndată ce am adus bebelușul acasă, am fost cuprinsă de un văl de confuzie și disconfort. Într-un mod straniu, mă simțeam ca și cum aș fi intrat într-un teritoriu necunoscut și tumultuos.

Corpul meu părea umflat, iar senzația de murdărie se lipise de mine ca o umbră. Oboseala mă învăluia în fiecare clipă, și nesiguranța mă bântuia în legătură cu propriile mele emoții. Abia devenisem mamă și nici nu mai știam în ce zi mă aflam sau ce simțeam. Poate că era normal să fiu ușor coplesită, nu? Știam că nu va fi ușor, dar nici măcar în cele mai sumbre vise ale mele nu mă așteptam să mă simt atât de... groaznic.

Așa că, iată, aș fi dorit să împărtășesc 7 lucruri cu soțul meu înainte de a aduce acasă bebelușul nou-născut...

7 Lucruri Pe Care Mi-aș Fi Dorit ca Soțul Meu să Le Știe înainte de a Aduce Bebelușul Nou-Născut Acasă

Atunci când am devenit părinți pentru prima dată, atât eu, cât și soțul meu, am trecut prin experiențe cu totul noi și neașteptate. E important să înțelegem că meseria de a fi părinte de bebeluș se învață zi de zi, iar aceste sfaturi și confesiuni ar putea să ajute și alți proaspeți părinți.

Nu trebuie să ne așteptăm la un început perfect și roz...pentru ca realitatea este intotdeauna altfel decat filmele... Si trebuie sa fiu sincera - adevatul este primele zile după naștere m-au făcut să mă simt extrem de rău. De îndată ce am adus bebelușul acasă, m-am simțit pierdută și confuză.

Corpul meu era umflat, mă simțeam obosită și murdară, iar nesiguranța mă cuprinsese. Devenisem proaspătă mamă și nu puteam să-mi dau seama în ce zi trăiam. Cu siguranță, nu mă așteptam să mă simt atât de... groaznic. Chiar și eu, care mă pregătisem cât de cât mental pentru sarcină, nu mă așteptam la dificultatea acestor momente, iar cu siguranță și soțul meu era la fel de copleșit ca și mine.


Adevărul este că și un tătic de bebeluș nou-născut trece printr-o avalanșă de emoții. Chiar dacă poate nu realizezi pe deplin importanța rolului tău, deoarece nu naști sau nu alăptezi, ești alături de noi în această tranziție de la femeie la mamă, iar asta este greu. Avem nevoie de sprijinul tău.

Privind înapoi la acele prime zile ca mamă proaspătă, iată ce mi-aș fi dorit să știe soțul meu. Sincer, acestea sunt lucruri pe care și eu le înțeleg acum cu adevărat. Iată câteva sfaturi pentru tine, proaspăt tătic, și vei vedea că soția ta îți va fi recunoscătoare. 

1. Voi fi foarte tristă

Nu voi avea un motiv logic pentru tristețea mea, iar asta poate fi dificil de înțeles pentru un bărbat. Poate că nu toate femeile trec prin depresie postpartum, dar eu o voi experimenta. Există moduri în care mă poți ajuta să trec prin această perioadă, dar trebuie să ai răbdare, deoarece va dura ceva timp până trece. Va fi greu, așa că te rog să continui să mă susții și să mă îmbrățișezi cu drag.

2. Nu am fost niciodată atât de conștientă de corpul meu

Niciun alt moment din viața mea nu m-am simțit atât de ciudat în corpul meu. Nu mai sunt însărcinată, dar totuși am aproximativ 20 de kilograme în plus față de greutatea mea obișnuită, și această greutate este în locuri neobișnuite.

Ochii mei sunt umflați și înconjurați de cearcăne. Părul meu este gras, iar picioarele mele par păroase. Pur și simplu nu mă simt ca mine. Probabil că la următoarea sarcină nu voi mai fi atât de șocată, dar acum mă simt extrem de nesigură în privința aspectului meu.

Am nevoie să-mi spui că mă iubești așa cum sunt.

➡️ Citeste mai multe detalii aici Refacerea dupa o nastere prin cezariana

3. Am nevoie de mult ajutor

Și nu doar ajutorul tradițional, cum ar fi spălatul vaselor sau schimbatul scutecelor (chiar dacă acestea sunt importante). Am nevoie ca tu să-mi aduci mâncare în farfurie, să-mi aduci lichide și medicamentele necesare pentru recuperarea după cezariană.

Îmi va fi greu să cer ajutor pentru lucruri care nu sunt direct legate de bebeluș - totuși, sunt un adult capabil să mă hrănesc. Dar mâinile mele sunt ocupate. Literalmente, probabil că voi ține bebelușul în brațe în 90% din timp, și încă nu am învățat cum să-l țin cu o mână și să fac un sandviș cu cealaltă.

4. Nu vreau vizitatori

Am spus că voi fi bucuroasă să primim vizitatori, dar acum vreau să fim doar noi trei pentru un timp. Vă rugăm să ne dați spațiu și timp. Și, vă rog, spuneți celorlalți să sune înainte de a veni. Se întâmplă deseori ca vizitatorii să apară neanunțați când sunt singură cu bebelușul, iar acest lucru poate fi stresant.

Citeste Recuperarea mamei dupa nastere: GHID COMPLET

5. Mă voi simți foarte atașată, nu doar de copil

Voi fi atașată de tine. Nu voi vrea să pleci prea mult timp și, dacă o faci, mă voi simți tristă. Înțeleg că ai obligații și că trebuie să lucrezi, dar dacă nu ești nevoit să mă părăsești, te rog să rămâi aproape.

6. Voi fi foarte protectoare

Extrem de protectoare, nu doar față de bebeluș, ci și față de tine. Voi fi preocupată că nu vei iubi bebelușul la fel de mult ca mine sau că nu vei fi la fel de implicat. Știu acum că asta nu e adevărat, dar în acele momente, pot să judec greșit...

7. Voi avea momente când voi părea ciudată

Poate părea ciudat să fiu tristă fără un motiv aparent, să nu vreau să te despart de mine și să mă simt într-un fel ciudat în corpul meu după naștere. Da, știu că poate părea ciudat, dar e dificil de explicat. Tot ce pot să spun este că mă străduiesc din toate puterile și că, odată cu trecerea timpului, lucrurile vor deveni mai ușoare. Te rog să ai răbdare și să ne susții în acest moment important al vieții noastre.

Citeste in continuare: Prima saptamana acasa cu noul-nascut. Adaptarea la o noua viata atat pentru bebe cat si pentru mami - greutatile inceputului

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2024
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII