Testul de paternitatate care se poate face acasa

Testul de paternitatate care se poate face acasa

Testul de paternitatate care se poate face acasa

Cand vine vorba despre testul de paternitate ... barbatii sunt sensibili la subiect. Pentru ca, in opinia unora, daca o mama poate fi sigura de copilul ei, un tata are intotdeauna o mica sau foarte mica, sau chiar mare - urma de indoaiala.

despre testele de paternitate, veti citi:
Teste de paternitate aproape 100% sigure
Cate teste de paternitate se fac in Romania
Teste de paternitate in laboratoare private - in Romania
Teste de paternitate facute acasa

Cand vine vorba despre testul de paternitate ... barbatii sunt sensibili la subiect. Pentru ca, in opinia unora, daca o mama poate fi sigura de copilul ei, un tata are intotdeauna o mica sau foarte mica, sau chiar mare - urma de indoaiala. Iata o trecere in revista a posibilitatilor de a efectua teste de paternitate.

Teste de paternitate aproape 100% sigure

Testele de paternitate performante ofera o siguranta de 99,9%. Se pot recolta sange, saliva, fire de par. De cele mai multe ori, se foloseste tamponul bucal, adica un buretel cu care se recolteaza celule din mucoasa bucala. Se analizeaza 16 markeri, explica Viorica Radoi, medic genetician la o clinica privata din Bucuresti.

Aceste teste de paternitate se pot face prenatal si postnatal. Testele prenatale se pot face din saptamana a zecea de sarcina pentru ca numarul de celule fetale din lichidul amniotic sa fie mai mare, transabdominal sau transvaginal.

Daca testul se face mai devreme de 10 saptamani, exista riscul de lezare a fatului si chiar de pierdere a sarcinii.

Erori mai pot aparea si daca prezumtivii tati sunt inruditi sau atunci cand apar mutatii in structura ADN-ului. Rata de mutatii in ADN-ul spermatozoizilor creste o data cu varsta tatalui.

Cate teste de paternitate se fac in Romania

Anual, la Institutele de Medicina Legala din Romania se fac aproximativ 300 de teste de paternitate, la pretul de 2.700 de lei.

Conditia este sa existe acordul scris al fiecarei parti testate. Din cauza aceasta, unele cereri se refuza. De exemplu, daca vine la noi o doamna cu un copil si un barbat pentru un test de paternitate, iar in certificatul de nastere al minorului apare alt tutore legal decat barbatul respectiv, refuzam sa facem testul, spune Ligia Barbarii, medic legist la INML.

Teste de paternitate in laboratoare private - in Romania

In laboratoarele private se fac anual in jur de 200 de teste de paternitate. Exista si cazuri mai ciudate, ale unor tati care fac testul de paternitate ca sa se asigure ca lasa mostenirea pe maini sigure. De asemenea, testul de paternitate este solicitat si de catre mamele care nu stiu cine e tatal copilului.

"Comparativ, in Grecia se fac aproximativ 40.000 de teste de paternitate pe an, la un pret de pana la 500 de euro", afirma Lorand Savu. Pretul unui test de paternitate, in privat, la Genetic Lab variaza intre 800 si 1.200 de lei.

Teste de paternitate facute acasa

O firma din Statele Unite a pus la punct si vinde cu mare succes un test de paternitate care poate fi folosit acasa. Kitul contine tampoane cu ajutorul carora se iau mostre de celula de la tata si de la copil, apoi probele sunt lucrate de laboratorul producatorului testului. Rezultatul vine la aproximativ 5 zile lucratoare - sau in regim de urgenta - chiar dupa o zi. Testul se numeste Indentigene iar rezultatele au o acuratete de aproximativ 98-99%.
 

 

Tot despre tatici citeste si:


 

FORUMUL TATICILOR moderni

  Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor

autor:  Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)

Ultimile 1 comentarii
Trimis de Casandra Gavril

În urmă cu vreo,25 de Ani, am avut o relație de !,,Concubinaj " ,fiind Nevoit...să lucrez mai mult timp,peste Granitele Țări,. Din relația respectivă, rezultă 2Copii,din care primul Băiat. ..sunt sigur 100% că nu este Copilul meu, din declarația Sinceră făcută de Mama lui,iar al 2-lea Copil o Fetiță, pe care o întrețin de vreo 10 ani prin Şcoli ,în momentul actual fiind penultimul An de Facultate! Avand vârsta de 22 de Ani. Dar...,mereu am avut Îndoială în suflet,că. .,!nu este Copilul meu Genetic!Chiar după Nasterea Fetiței, eu fiind peste Hotare.. Mama ei..a bătut la usa a cel puțin 3 prieteni,declarând că este Copilul lor!De vre-un An observ că, este foarte ,,Rece "si distanta Fiică-mea "!!? Deci,neapărat am nevoie de testul ADN!

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.