Cum putem scapa natural de punctele negre

Cum putem scapa natural de punctele negre

Cum putem scapa natural de punctele negre

  • Oamenii de orice varsta pot avea probleme cu punctele negre, dar de cele mai multe ori aceasta este o problema ce apare in timpul  adolescentei. Punctele negre apar frecvent pe fata, in special pe nas. Ele pot aparea, de asemenea, si pe urechi sau oriunde altundeva pe corp. Doua cauze principale ale acestei probleme sunt schimbarile hormonale din organism si folosirea excesiva a produselor cosmetice.

Cum scapam de punctele negre de pe fata, iata niste remedii naturiste foarte la indemana
Adolescentii si punctele negre
1. Bicarbonatul de sodiu
2. Scortisoara
3. Fulgi de ovaz
4. Sucul de lamaie
5. Ceaiul verde
6. Mierea
7. Curcuma / turmericul
8. Sarea Epsom
9. Faina de porumb
10. Schinduf

 

Adolescentii si punctele negre

Oamenii de orice varsta pot avea probleme cu punctele negre, dar de cele mai multe ori aceasta este o problema ce apare in timpul  adolescentei. Punctele negre apar frecvent pe fata, in special pe nas. Ele pot aparea, de asemenea, si pe urechi sau oriunde altundeva pe corp. Doua cauze principale ale acestei probleme sunt schimbarile hormonale din organism si folosirea excesiva a produselor cosmetice.

Exista mai multe medicamente pe baza de prescriptie medicala pentru tratamentul punctelor negre, dar poti incerca si tratamente naturale. Cu ingrediente simple, usor de gasit in cele mai multe bucatarii, poti trata punctele negre in doar cateva zile.

Iata care este topul celor mai bune 10 remedii naturale:

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un tratament eficient pentru punctele negre, dar si pentru acnee. Acesta ajuta la curatarea pielii de impuritati, cum ar fi depozitele de mizerie.

Se amesteca doua lingurite de bicarbonat de sodiu cu apa minerala pentru a face o pasta. Aplica pasta cu generozitate pe zona de piele afectata si masaeaza usor. Lasa sa se usuce timp de cateva minute apoi clateste cu apa calda. Repeta procedura o data sau de doua ori pe saptamana.

2. Scortisoara

Scortisoara poate fi utilizata pentru a elimina si preveni punctele negre.

Scortisoara

Se amesteca o lingurita de praf de scortisoara cu miere pentru a forma o pasta groasa. Aplica pasta pe zona afectata inainte de culcare si las-o pe timpul noptii. Dimineata spala-te pe fata cu apa. Pentru rezultate optime, urmeaza acest tratament zilnic pentru aproximativ 10 zile.

Ai posibilitatea sa amesteci, de asemenea, o lingurita de scortisoara pudra cu suc de lamaie si cu un varf de cutit de praf de turmeric (optional).

3. Fulgi de ovaz

Combinatia de fulgi de ovaz si iaurt este uimitoare.

Se amesteca o lingurita de miere si sucul de la patru rosii, intr-o cantitate suficienta de fulgi de ovaz pentru a forma o pasta. Freaca amestecul pe piele si spala dupa 10 minute. Repeta procedura in mod regulat.

Poti face, de asemenea, o pasta prin amestecarea a doua linguri de fulgi de ovaz, trei linguri de iaurt simplu si cantitati mici de suc ​​de lamaie si ulei de masline. Aplica pasta pe intreaga fata, lasa pentru cateva minute si apoi clateste cu apa.

4. Sucul de lamaie

Sucul de lamaie este de asemenea, utilizat in tratamentul acneei; dar ajuta si la eliminarea punctelor negre. Substantele nutritive si vitaminele prezente in sucul de lamaie sunt bune pentru toate tipurile de piele.

Lamaie

Prepara un scrub facial prin amestecarea sucului de lamaie cu sare, iaurt si miere. Curata cu grija zona afectata cu acest amestec exfoliant natural.

Ai posibilitatea sa amesteci si suc proaspat de lamaie cu lapte sau apa de trandafiri pentru a crea o lotiune de curatare faciala. Foloseste-o zi de zi pentru 10 - 12 zile.

5. Ceaiul verde

Ceaiul verde poate fi de asemenea utilizat pentru a trata punctele negre.

Se amesteca o lingurita de frunze uscate de ceai verde cu putina apa pentru a face o pasta. Freaca usor pasta pe zona afectata timp de doua sau trei minute. Acest exfoliant curata profund tenul gras si ajuta la desfundarea porilor. Clateste cu apa calduta.

6. Mierea

Mierea este buna atat pentru tenul gras cat si pentru punctele negre. Mierea hidrateaza si strange porii pielii, oferindu-va un ten clar.

Aplica miere pura pe fata si las-o timp de aproximativ 10 minute, apoi  clateste fata cu apa calduta.

7. Curcuma / turmericul

Turmericul functioneaza bine pentru arsurile minore dar si pentru tratarea punctele negre.

Se amesteca pulbere de turmeric cu doua linguri de suc ​​de menta. Aplica pasta pe zonele afectate. Las-o sa se usuce timp de cateva minute si apoi spala zona cu apa calduta.

Poti face, de asemenea, o pasta groasa din lemn de santal rosu, praf de turmeric si lapte. Se aplica pe zona afectata si dupa 10 minute se spala pielea cu apa.

Curcuma sau turmericu

8. Sarea Epsom

Un alt mod eficient si natural pentru tratarea punctelor negre este sarea Epsom.

Se amesteca o lingurita de sare Epsom si cateva picaturi de iod intr-un pic de apa calda pana cand sarea se dizolva complet. Se lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei. Foloseste un tampon de vata pentru a aplica amestecul pe zona afectata. Se lasa amestecul sa se usuce. Foloseste un prosop curat pentru a te spala usor.

9. Faina de porumb

Malaiul actioneaza ca un abraziv, curatand murdaria care blocheaza porii.

Se amesteca o lingura de faina de porumb cu o parte din lotiunea obisnuita pe care o folosesti. Inainte de a aplica amestecul, fa-ti o baie de aburi la fata pentru a deschide porii. Apoi, aplica amestecul si maseaza usor cu miscari circulare. Sa te concentrezi pe zonele cele mai afectate. Dupa cateva minute, clateste fata cu apa rece. Acest lucru va ajuta la inchiderea porilor.

10. Schinduf

Una dintre cele mai simple remedii naturale pentru punctele negre este schinduful.

Fa o pasta groasa din frunze de schinduf proaspete, cu un pic de apa. Se aplica pe zona afectata si se lasa sa se usuce timp de aproximativ 10 minute. Clateste cu apa calduta. Utilizeaza acest remediu zilnic.

In cazul in care nici unul din aceste remedii nu functioneaza, este cazul sa consulti un dermatolog.

Tot despre ingrijirea tenului:

Cum ne preparam mastile de fata?

Cum ne preparam mastile de fata?

Mastile de fata pregatite in casa fac parte din cele bune tratamente faciale pe care le poti oferi tenului tau pentru o varietate de motive - de la curatare pielii, stimulare, anti-imbatranire,…

Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

Sunteti in cautarea unor sfaturi rapide pentru o piele frumoasa, preparate in casa? Atunci aruncati o privire la aceste sfaturi oferite de SuperEva.

Scrub natural pentru ten

Scrub natural pentru ten

Produsele preparate in casa au foarte multe beneficii. Un exfoliant sau scrub de fata/corp cumparat, poate fi de multe ori un pic prea dur pentru pielea ta…

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale

Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei
Cum ne exfoliem pielea in mod natural
Remedii naturiste pentru parul uscat
7 Masti revitalizante home-made
Cum scapam de unghiile galbene?
Descopera secretele din spatele untului de cacao
Scrub pentru picioare, pe timp de iarna
Remedii naturiste pentru parul gras/uleios
8 secrete intrigante pentru ingrijirea pielii ...
Cum iti faci propria pasta de dinti?
Cum ne preparam demachiantul acasa?
Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa
Scrub natural pentru ten
Crema de picioare
Sucul de Aloe Vera pentru un ten frumos
Remedii naturale sigure si eficiente pentru acnee
Ingrijirea mainilor cu ajutorul plantelor
Zece moduri naturale a reduce caderea parului
Crema de fata anti-imbatranire preparata in casa
Crema de avocado anti-riduri
Tratament pentru un par abuzat

Forumul special de frumusete: Secrete de frumusete

Secrete de frumusete: forum cu sfaturi, experiente si intrebari secrete despre frumusete

 autor: https://www.supereva.ro/ -  Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Anda
    Andatrimis la 15/11/2016

    Acneea mea nu a disparut desi pana acum am incercat mai multe remedii pentru a o inlatura. Mi se pare putin ciudat avand in vedere ca am testat si creme si unguente destul de cunoscute. Probabil ca in viitorul apropiat o sa iau si pilule, pt ca asa ceva nu am incercat.

    Raspunde la acest comentariu
  2. ana
    anatrimis la 14/8/2016

    M-au ajutat mult, mult aceste produse si pot sa confirm ca sunt eficiente creme antiacnee de la Thursday plantation. recomand si eu.

    Raspunde la acest comentariu
  3. cristina
    cristinatrimis la 7/7/2016

    Am avut multe puncte negre. Pe unele le-am spart si mi-au ramas cicatrici. Va recomanda sa nu le spargeti. Eu am reusit sa scap de ele dupa ce am fost la o curatare si apoi am inceput sa folosesc pentru intretinere sa nu imi mai apara cateva produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai de la Thursday Plantation. Folosesc zilnic si diminneata si seara de la ei o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel antiacnee. Eu de cand am inceput sa folosesc aceste produse nu amm ai avut probleme cu cosurile si punctele negre. Recomand.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII