De ce prefera romanii tratamentele FIV la clinicile din strainatate?

De ce prefera romanii tratamentele FIV la clinicile din strainatate?

De ce prefera romanii tratamentele FIV la clinicile din strainatate?

  • Cuplurile de romani care urmeaza tratamente de fertilizare in vitro in afara granitelor sunt in cautarea unor clinici cu experienta indelungata in proceduri de reproducere umana asistata. Profesionalismul este principalul atu care, în viziunea lor, face diferenta.

Despre de ce prefera romanii tratamentele FIV la clinicile din strainatate, veti citi:
Cuvântul cheie: profesionalism
Tratarea infertilitatii in ţară vs peste hotare
„Bubele” de la privat
Donarea de ovocite, legală
Informaţia este esenţială
Grupuri de suport online pe tema fertilitatii
Fertilizarea in vitro, povesti de succes
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 

Cuvântul cheie: profesionalism

Famille de romani care urmează tratamente de fertilizare in vitro în afara graniţelor sunt în căutarea unor clinici cu experienţă îndelungată în proceduri de reproducere umană asistată. Profesionalismul este principalul atu care, în viziunea lor, face diferenţa. Cei care au trăit experienţa unor tratamente pentru infertilitate în clinici renumite din Europa spun, cu toată convingerea, că nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Tratarea infertilitatii in ţară vs peste hotare

În cele mai multe cazuri, cei care se îndreaptă către clinicile de peste hotare o fac după o serie de experienţe neplăcute în ţară, sau după unul sau mai multe tratamente eşuate. Cu un sistem sanitar subfinanţat în ultimii 25 de ani, nici nu putem emite pretenţii. Să rezumăm o serie de probleme întâlnite în ţară. În primul rând, diferite medicamente necesare tratamentului pentru fertilizare in vitro, apărute în ultimii ani, nu se găsesc în ţară. Aparatura este în cele mai multe cazuri foarte veche. De tehnici şi metode noi, inovative, care să mărească şansele de reuşită, nici nu se mai pune problema. Mai adăugăm şi medicii, prost plătiţi, care aleg să se împartă între spitalele de stat şi clinicile/cabinetele private. Astfel că au ajuns paciente să fie stimulate hormonal în „cabinete” în apartamente de bloc, fără să fie monitorizare pe perioada tratamentului.

„Bubele” de la privat

Ştim, există şi clinici/spitale private moderne, care deja au un renume. Numai că, în unele cazuri, departamentele de reproducere umană asistată sunt create cu un obiectiv principal tipic românesc, şi anume profitul. Un exemplu din anii trecuţi: un lot de medicamente importante în tratamentul de stimulare a avut probleme şi niciuna din fertilizări nu a reuşit la acea vreme. Evident, niciun pacient nu a fost informat şi nici despăgubit. O altă abordare în privat: medici care pun verdictul „nu veţi reuşi niciodată să aveţi un copil fără tratament FIV, din cauza problemei X”, pentru ca, ulterior, pacientele să rămână însărcinate natural.

Donarea de ovocite, legală

Dar să revenim la clinicile de peste hotare. Unul dintre motivele pentru care cuplurile române merg la tratamente în străinătate ar mai fi şi că există ţări unde procedura FIV cu ovocite donate este perfect legală, în timp ce în ţară nu este bine reglementată. Astfel, paciente a căror rezervă ovariană a scăzut încât nu mai au posibilitatea unui tratament cu propriile ovocite mai au o şansă pentru a-şi îndeplini cel mai frumos vis, acela de a avea un copil.

Informaţia este esenţială

Un inconvenient a fost, în România, în urmă cu mai mulţi ani, faptul că existau foarte puţine informaţii despre astfel de unităţi medicale sau tratamente.

Grupuri de suport online pe tema fertilitatii

Suportul si intelegerea sunt foarte importante atunci cand iti doresti sa devii mamica. Poti afla multe sfaturi de la alte mamici fericite care au trecut deja prin experienta ta. Este important sa stiti ca pe acest drum, nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! Va asteptam cu drag.
 

Fertilizarea in vitro, povesti de succes

Vedete care au castigat lupta cu infertilitatea
Cand visul de a fi mama se implineste
Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita
O alta poveste FIV cu happy end ...
Am fost aspiranta pe Desprecopii si acum avem gemeni
Povestea noastra de succes in lupta cu infertilitatea
Lupta mea cu infertilitatea
Asteptam cu emotii marea intalnire
Acum sunt o mamica fericita si implinita
Ultima noastra sansa la fericire

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor: Adina Vochin, reprezentant pentu Romania al clinii de Medicina Reproductiva si Ginecologie Zlin, Cehia - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 6 comentarii

  1. Olga
    Olgatrimis la 23/12/2020

    Ovocite donate nu e sfarsitul lumii, doar un ]nceput pentru o familie fericita Alina.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Elena
    Elenatrimis la 30/1/2017

    Îmi pare foarte rău că în România nu se admite mama surogat și fiv cu ovocite donate. De oarece, oamenii sunt nevoiți să plece peste hotare și cheltuie mai mulți bani de doua, ba chiar de trei ori(((((

    Raspunde la acest comentariu
  3. Alina
    Alinatrimis la 20/1/2017

    Toți îmi dorim copii. De aceea nu trebuie în tinerețe să facem avorturi!!! Vorbesc despre sine. Pân la 22 ani am făcut 3 avorturi că era necesar să termin studiile, acum la 37 ani merg la medici și toți fac din umeri și recomandă FIV cu ovocite donate(((Vă dați seama donate??? Nu sunt gata pentru acest pas((

    Raspunde la acest comentariu
  4. Nicoleta
    Nicoletatrimis la 16/1/2017

    Vreau și eu un copil!!!!!!!!!!

    Raspunde la acest comentariu
  5. Valeria
    Valeriatrimis la 3/1/2017

    Doamna Alina, copilașul nostru seamănă lu taicăsu. Suntem foarte fericiți. De fapt medicii ne-au prevenit de la bun început că copilul în aceste cazuri la 70-80% e copia la tătici. Nu vă temeți totul va fi bine, mai ales, când îl strângi la piept nu mai dai multe întrebări. Din inimă vă doresc succese

    Raspunde la acest comentariu
  6. Alina
    Alinatrimis la 26/12/2016

    Si cui seamănă copilul?????

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII