10 lucruri de facut in Barcelona si cum puteti intelege mai bine acest oras fascinant

10 lucruri de facut in Barcelona si cum puteti intelege mai bine acest oras fascinant

10 lucruri de facut in Barcelona si cum puteti intelege mai bine acest oras fascinant

  • Fie ca mergi pentru 4, 6 sau 8 zile, Barcelona este atat de variata incat nu vei reusi sa vizitezi tot ce ti-ai propus asa ca e bine sa te organizezi cu un plan de actiune inca de la inceputul calatoriei. Altfel poti rata chiar obiectivele cele mai importante. Iata 10 lucruri de facut in Barcelona si cum puteti intelege mai bine acest oras fascinant.

- despre 10 obiective de vazut in Barcelona, veti citi:
Descopera orasul si strazile sale, incepand cu La Rambla
Sagrada Familia
Parcul Guell
Passeig de Gràcia
Cartierul Gotic
Montjuic
Fundatia Muzeu Joan Miró
Tibidabo
Muzeul Pablo Picasso
O zi pe plaja Barceloneta
Unde stam in Barcelona: cu Housetrip, o alegere speciala
Despre vacante si hoteluri mai cititi

Barcelona este un oras atat de frumos incat dupa ce il vezi nu mai esti sigur ce iti place mai mult: Barcelona sau Paris-ul. Barcelona este un oras vibrant, colorat, suprinzator de elegant si cosmopolit, vesel, tandru si plin de arta.
La finalul primei vacante in Barcelona, vei pleca cu gandul: in Barcelona va trebui sa revin. In Barcelona vei gasi pasiune, festivaluri, arta, pasiune, cultura, arhitectura si inca multe altele...

Fie ca mergi pentru 4, 6 sau 8 zile, Barcelona este atat de variata incat nu vei reusi sa vizitezi tot ce ti-ai propus asa ca e bine sa te organizezi cu un plan de actiune inca de la inceputul calatoriei. Altfel poti rata chiar obiectivele cele mai importante.

Iata 10  de lucruri pe care trebuie sa le faci in Barcelona dar si o recomandare speciala si foarte rezonabila de cazare.

1. Descopera orasul si strazile sale, incepand cu La Rambla - Las Ramblas

Barcelona este un oras mare insa nu inspaimantator pentru a fi descoperit cu pasul. Poti incepe plimbarea din inima Barcelonei: La Rambla.

Lunga de 1,2 km, La Rambla este o cale pietonala intesata de artisti, florarii si actori. Federico García Lorca spunea despre La Rambla, "Este unica strada din lume care as dori sa nu se termine niciodata."
De pe La Rambla vei ajunge astfel la La Boqueria - care este consideata cea mai importanta piata din Europa. Merita vazuta.



2. Sagrada Familia - La Sagrada Familia

Colosala piesa de arta si arhitectura, opera a marelui artist Gaudi, Sagrada Familia este una din emblemele Barcelonei si trebuie vazuta pentru ca te va impresiona si te va coplesi in acelasi timp.
Incearca sa fiti acolo inca de dimineata pentru a evita cozile de turisti din orice anotimp.


 

3. Parcul Guell - Park Guel

Parca desprins din povesti, acest complex de parcuri superbe si atat de ciudate, este tot arta artistului Antoni Gaudi. Acesta l-a gandit si proiectat pentru a fi o gradina privata pentru contele de Guell. Parcul Guel este amplasat in cartierul La Salut si merita sa va petreceti jumatate de zi in aceasta lume perfecta a naturii si artei.


 

4. Passeig de Gràcia - Passeig de Gràcia

Cunoscuta initial sub numele de Drumul lui Isus, acest bulevard superb este plina de cladiri care merita atentia. Localizata in cartierul Eixample, splendidul bulevard este plin de magazine celebre, boutiquri si restaurante cu mancare delicioasa.

Cautati neaparat Casa Milla (La Pedrera), Casa Batlo si Casa Ametller. SI nu uitati ca fiecare balcon al fiecarei case de pe acest bulevard este special si merita cateva minute de atentie.



 

5. Cartierul Gotic - Bario Gotico

Cartieul Gotic sau Barrio Gotico - sau centrul vechi al orasului -  este o experienta magica. Mergi pe aceste strazi si simte acel aer sobru. Poti sa stii ca  mergi pe strazi vechi de 2000 de ani iar acest cartier este unul dintre cele mai bine pastrate cartiere medievale din Europa. Cartierul se intinde de la La Rambla pana la malul marii in Ronda de Sant Pere. Face parte din actualul district Ciutat Vella. Cartierul Gotic te asteapta cu un labirint de stradute fascinante.



 

6. Montjuic - Montjuic

Catalanii spun ca acest munte, are puteri magice. In traducere, se numeste Muntele Evreului. Pentru a-l explora aveti nevoie de o zi intraga pentru ca aici sunt multe minunatii de vizitat: Castelul Montjuic, Gradina Botanica, Museul National de Arta, Museul de Etnolofie, Muzeul Sportului, FUndatia Joan Miro, Cimitirul Montjuic.


 

7. Fundatia Muzeu Joan Miró - Fundatia Muzeu Joan Miró

Amplasata pe muntele Montjuic, fundatia Joan Miró - contine un muzeu ce adaposteste numeroase piese de arta ale pictorului si sculptprulu Joan Miró . Cladirea in sine este remarcabila fiind un exemplu superb de arhitectura moderna.


 

8. Tibidabo - Tibidabo

Ei dar sa ne si distram si o putem face in mare stil la Tibidabo - parcul de distractii al Barcelonei. Amplasat pe un munte cu view perfect catre oras, la 512 metri inaltime, acest parc de distractie are numele inspirat dintr-un verset al bibliei si semnifica Iti doi darui. Ei bine, o zi in acest parc de distracctie isi da cu adevarat voie buna si niste amintiri de neuitat. Pentru privelisti superbe, puteti ajunge la Tibidabo cu un funicular, spre distractia si amuzamentul copiilor.



9. Muzeul Pablo Picasso - Museu Picasso

Acest muzeu adaposteste o colectie superba si permanenta a mareului Picasso care si-a petrecut anii de inspiratie si maiestrie in frumoasa Barcelona. Muzeul nu contine cele mai celebre piese ale artistului insa colectia din acest muzeu este unica si ii arata evolutia de artist.


 

10. O zi pe plaja Barceloneta - Barceloneta

Desi Barcelona are 7 plaje diferite care se intind pe mai mult de 5 km de-a lungul coastei, plaja Barceloneta este probabil cea mai frumoasa fiind si cea mai apropiata de centrul orasului.

Unde stam in Barcelona: cu Housetrip o alegere speciala

Desi orasul este intesat cu hoteluri de toate categoriile, cea mai interesanta optiune si mod de a cunoaste acest oras este inchirierea unui apartament sau case private in Barcelona. Cele mai interesante optiuni pentru Barcelona, ni le ofera HOUSETRIP.

De atlfel, e intersant de consultat si ghidul in franceza pentru multe alte sfaturi si harti ale orasului.
 

Despre vacante si hoteluri mai cititi:

Cele mai spectaculoase piscine din lume

Cele mai spectaculoase piscine din lume

15 piscine spectaculoase, in locatii uimitoare! Si totusi, exista o piscina atat de speciala incat este interzis sa inoti in ea... Fie ca iti plac imprejurimile tropicale din Bali sau piscina placata…

Vacanta la mare in Bulgaria

Vacanta la mare in Bulgaria

Sa zicem ca e un trend sa fii in ton cu moda daca mergi in concediu prin locuri cu nume rezonante...Bulgaria nu atrage neaparat ca si destinatie exotica... totusi Albena, Nisipurile de Aur si Sunny…

10 hoteluri cu un design extraordinar

10 hoteluri cu un design extraordinar

Plecam in vacante sa ne relaxam, sa uitam de griji si sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna. Ca aceasta experienta sa fie si mai placuta, desprecopii.com va prezinta 10 hoteluri a caror interior…

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatorul forum:

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii...
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!


autor: redactor M.Z - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. CASVAN AURELIA
    CASVAN AURELIAtrimis la 24/5/2016

    Am fost in Barcelona de mai multe ori,este un oras foarte frumos ,cu foarte multe obiective de vizitat,atat pe timp de vara cat si iarna cu un litoral foarte frumos.Incepand de la port Vella,pana sus pe Montjuic,La Rambla cu Muzeu de Ceara,Fantanile arteziene din Piata Spania,Castelu Regal apoi Sagrada Familia impunatoare si semeata.Parc Guel cu cartieru Gotic de o frumusete aparte .Arcu De Triumf,Statuia lui Columb si multe,multe alte cladirii,muzee,gradina zoologica,botanica,stadioanele.Multe parcuri si multa verdeata.Un oras European cu o populatie foarte numeroasa dar calda,prietenoasa si ospitaliera de aceea eu recomand tuturor sa viziteze Barcelona ,fiindca o sa ramana cu impresii si amintiri foarte frumoase.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII