Deodorantele naturale si sanatoase: 4 variante super simple

Deodorantele naturale si sanatoase: 4 variante super simple

Deodorantele naturale si sanatoase: 4 variante super simple

  • Au existat multe dezbateri cu privire la legatura dintre deodorante si cancerul de san, dar oare sunt ele adevarate? Si da si nu. Potrivit National Cancer Institute, cercetatorii "nu sunt constienti de dovezile concludente care leaga utilizarea antiperspirantelor sau deodorantelor si dezvoltarea ulterioara a cancerului de san."

- despre 4 deodorante naturale - cititi:
Deodorantele si cancerul de san - exista o legatura?
Deodorantele cu aluminiu sunt riscante
Optati pentru un deodorant natural
Bicarbonatul de sodiu
Lamaia
Otetul 
Produse fara parabeni
 

Deodorantele si cancerul de san - exista o legatura?

Au existat multe dezbateri cu privire la legatura dintre deodorante si cancerul de san, dar oare sunt ele adevarate? Si da si nu. Potrivit National Cancer Institute - din Statele Unite, cercetatorii "nu sunt constienti de dovezile concludente care leaga utilizarea antiperspirantelor sau deodorantelor si dezvoltarea ulterioara a cancerului de san."

Deodorantele cu aluminiu sunt riscante

Cu toate acestea, s-a dovedit ca, compusii pe baza de aluminiu duc la infundarea canalelor sudoripare. Unii oameni de stiinta cred ca deodorantele pot contribui la dezvoltarea cancerului de san, deoarece acestea sunt aplicate direct pe pielea din apropierea sanului si produc o crestere a nivelului de estrogen - sporind astfel numarului celulelor canceroase.

Un studiu din 2004 publicat in Jurnalul de Toxicologie Aplicata din Marea Britanie, cu privire la parabeni, a gasit ca, compusii pe baza de aluminiu au propietati ca si ale estrogenului, chiar daca acestia actioneaza ca si parabenii din estrogen, s-a dovedit mai putini decat estrogenul natural al organismului. Deci, in timp ce nu exista nicio dovada concludenta care ar lega ingredientele din antiperspirante (aluminiu, parabeni) de cancerul la san, o varianta naturala sau cat mai naturala posibil ar fi doar o schimbare benefica.


Despre parabeni si cancer de citit neaparat:  Despre parabeni si cancer 

 Optati pentru un deodorant natural

Chiar daca piata de profil este inca dominata de deodorante care contin parabeni si aluminiu, exista totusi si alternative sanatoase, de produse care nu au in compozitie aceste elemente daunatoare. E drept ca ele sunt mai dificil de gasit in supermarketuri si chiar in farmacii, unde comerciantii se uita adesea nedumeriti la tine daca intrebi unde poti gasi un deodorant fara parabeni si fara aluminiu, insa exista si magazine naturiste sau standuri cu produse bio unde poti gasi produse sanatoase de igiena. Cat de eficiente sunt insa ele, ramane de vazut si de testat. Iata 10 produse pe care le-am intalnit pe rafturile farmaciilor si ale magazinelor de profil: 10 deodorante fara aluminiu si fara parabeni recomandate de Desprecopii

Cum ne preparam deodorantul acasa?

Cum ne preparam deodorantul acasa?

Daca esti ca mine, ai incercat mai multe deodorante naturale. Multe dintre ele, care pretind a fi naturale nu sunt, sau nu sunt sanatoase. Cele mai multe insa nu functioneaza. Iar daca unele…

 Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu ajuta la indepartarea mirosului in mod natural. Oamenii il utilizeaza pentru a improspata mirosul din frigider si covoare, deci ar fi logic ca poate fi folosit si in scopuri igienice, de asemenea. Se amesteca putina apa cu o parte bicarbonat de sodiu pana devine o pasta. Aplicati o cantitate mica direct sub brat, intr-atat incat sa nu se imprastie si pe haine. Acest lucru ar trebui sa va ajute la eliminarea mirosurilor.

 Lamaia

Lamaile sunt in mod natural acide, asa ca aveti grija atunci cand se aplica sucul de lamaie pe zonele axilare, deoarece ar putea sa intepe daca tocmai v-ati indepartat parul. Taiati o lamaie in jumatate si frecati-va usor sub brat. Acest lucru se poate face in fiecare zi.

 Otetul

Otetul este un alt ingredient antiperspirant care poate fi gasit in bucataria dumneavoastra. Cu otetul putem distruge bacteriile, germenii, si mucegaiul. Aveti grija sa nu puneti o cantitatea concentrata pe zonele axilare. Se amesteca o parte otet, o parte apa si se aplica folosind un disc demachiant din bumbac. Ca si lamaia, otetul este foarte acid, asa incat fiti atenti cu utilizarea lui si asteptati putin timp dupa ce v-ati ras ca sa-l puteti aplica.

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Antibioticele si cancerul de san

Antibioticele si cancerul de san

Femeile care folosesc multe antibiotice se confrunta cu un risc marit de cancer la san, avertizeaza cercetatorii. Oamenii de stiinta au urmarit evolutia a peste 10.000 de femei, timp de 17 ani. In…

Stilul de viata si cancerul de san

Stilul de viata si cancerul de san

O statistica alarmanta pune pe jar specialistii: una din opt femei dezvolta cancer la san. Cauza? Specialistii considera ca obezitatea, consumul de alcool si maternitatea intarziata sunt…

Cancerul de san: cum te poti proteja si ce trebuie sa stii

Cancerul de san: cum te poti proteja si ce trebuie sa stii

Orice femeie trebuie sa fie informata si sa stie totul despre ce este de facut pentru a reduce riscul aparitiei cancerului de san.Iata tot ce trebuie sa stie o femeie despre cum se poate proteja de…



Cosmetice care pot afecta sarcina cititi neaparat si: Cosmetice interzise in sarcina!

Vopseaua de par poate cauza cancer femeilor Vopseaua de par poate cauza cancer femeilor 

Despre parabeni  si mai ales, despre produse fara parabeni, cititi

Creme de fata fara parabeni 
lapte de corp fara parabeni 
Deodorante bio - fara aluminiu si parabeni 
ce cosmetice sa CUMPARAM

 

Forum recomandat

 /Images/intim.jpgFemina Intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime
.

Despre sanatatea femeii, mai cititi

Contraceptivele Diane 35, semnale de alarma
Ce este si cum prevenim cistita ?
Ce este candidoza si cum stiu ca o am ?
Teste Papanicolau gratuite pentru toate femeile
Ce poate si ce nu poate descoperi testul Babes-Papanicolau
Ce facem daca Testul Papanicolau are un rezultat anormal?
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Cervicita
Reglarea menstruatiei cu metode naturiste

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte: medicaldaily.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII