Ghid al sarcinii pentru viitorii tatici

Ghid al sarcinii pentru viitorii tatici

Ghid al sarcinii pentru viitorii tatici

Desprecopii este incarcat cu informatii despre sarcina - video-uri pentru cele 40 de saptamani de sarcina, jurnale de sarcina, calculatare de sarcina, forumul si grupuri de sarcina  si multe altele. Insa ce inteleg viitorii tatici din toate aceste informatii coplesitoare?

Iata un ghid al sarcinii pentru viitorii tatici ...

Ghid al sarcinii pe saptamani pentru viitorii tatici:

Saptamanile 1-4 
Saptamanile 5-8
Saptamanile 9-12
Saptamanile 13-16
Saptamanile 17-20
Saptamanile 21-24
Saptamanile 25-28
Saptamanile 29-32
Saptamanile 33-36
Saptamanile 37-40

Ce intelege viitorul tatic din sarcina partenerei sale?

Desprecopii este incarcat cu informatii despre sarcina - video-uri pentru cele 40 de saptamani de sarcina, jurnale de sarcina, calculatoare de sarcina si multe altele. Insa ce inteleg viitorii tatici din toate aceste informatii?

Nu sustinem Doamne fereste ca taticii sunt complet pe dinafara ... insa cu siguranta ei nu percep complet acest uragan la sarcinii la fel ca si femeile... Asa ca iata un ghid scurt si la obiect  - cu informatii esentiale a sarcinii pe saptamani - pentru viitorii tatici - bazat pe principiul necesitatii de a cunoaste.

Va rugam sa zambiti daca e cazul :)

Saptamanile 1-4 de sarcina

In acest stadiu, ne indoim ca stiti ca veti avea un copil...ceea ce inseamna ca sotia dvs., probabil, inca consuma alcool, dar nu aveti ce face.

Ce ar trebui sa faceti

Nimic cu adevarat! Asa cum se spune, probabil ca nici nu aveti habar de sarcina, dar cel mai bine este sa evitati alcoolul, ca regula generala! Asta va va ajuta sa si economisiti ceva bani!

Saptamanile 5-8 de sarcina

Se formeaza deja sistemul digestiv si plamanii, si, de asemenea, este posibil sa apara un "mugur" de brat. Incepeti sa visati cum va veti juca in parc de-a prinselea! Organele genitale se dezvolta, dar este prea devreme pentru a sti sexul copilului. Se pare ca un vagin poate arata ca un penis! La ecografia de la opt saptamani, am putut vedea doua brate mici aparand ca un T-rex. Am poreclit copilul "Rex", porecla pe care o mai are si acum

Ce ar trebui sa faceti?

Nu intrati in panica. Veti deveni tatic. Sustineti-va partenera si spuneti-i ca totul va fi bine. Apoi, mergeti la bar si comandati o sticla de Jägermeister. De asemenea, nu spuneti nimanui inca despre sarcina. Fara a incerca sa sune morbid, o pierdere a sarcinii poate aparea orisicand. Acest lucru este mult mai frecvent decat ati putea crede.

Saptamanile 9-12 de sarcina

Copilul masoara acum 2 cm si va creste inca 5 in lungime. Incep sa se formeze pleoapele. Isi poate indoi bratele si picioarele si poate face miscari.

Ce ar trebui sa faceti? 

Daca nu ati facut-o inca, programati-va o vizita la moasa si ecografia de 12 saptamani. Aceste doua programari sunt esentiale, in special ecografia merita sa fie facuta, iar dvs. trebuie sa va implicati de la bun inceput.

Saptamanile 13-16 de sarcina

Se pare ca bebelusul isi poate suge degetul mare si are chiar si unghii! Acesta va fi de aproximativ 9 - 12 cm, in greutate de 100 gr. Muschii cresc, oasele se dezvolta si pielea este translucida, astfel incat putem vedea toate vasele de sange. Frumos!

Ce ar trebui sa faceti? 

Iesiti la o plimbare cu bicicleta sau faceti o alta forma de activitate sportiva. Din cauza poftelor pe care viitoarea mamica le are, si din pricina unei cantitati, cateodata  exista riscul de a lua in greutate. Dar dvs. nu aveti nicio scuza. Rasfatati-va partenera; probabil e obosita de atat oboseala si greata, deci, trimiteti-o la un masaj sau la un salon pentru o manichiura.

Saptamanile 17-20 de sarcina

Bebelusul are acum 13cm - 16cm; dimensiunile unei cutii de bere. Incepe sa auda sunete si sa vada lumina. Continuati sa-i vorbiti si sa-i cantati.

Ce ar trebui sa faceti?

Bucurati-va de sanii partenerei, deoarece sunt putin mai mari decat in mod normal.

Saptamanile 21-24 de sarcina

Este inceputul perioadei in care veti simti si dvs. miscarile copilului. Acest lucru este uimitor, asa ca asezati-va in liniste langa partenera si asteptati.

Ce ar trebui sa faceti? 

Sunteti la jumatatea drumului, asa ca iesiti in oras si sarbatoriti. In aceasta perioada ar trebui sa incepeti sa va ganditi la decorarea camerei bebelusului, si la achizitionarea primelor lucruri esentiale pentru el/ea. De asemenea, partenera va fi nevoita sa isi schimbe hainele din pricina cresterii in dimensiuni. Si, daca as fi in locul dvs., as programa o vacanta in doi.

Saptamanile 25-28 de sarcina

Odata cu cresterea copilului, partenera dvs. va simti nevoia sa doarma mai mult...sau nu, in cazul nostru. Cu apa, placenta si sanii crescuti ea va avea 10 kg peste greutatea anterioara.

Ce ar trebui sa faceti? 

Stiti deja sexul copilului, asa incat puteti cumpara ceva tipic unui baiat sau unei fetite: o minge de fotbal, sau un calut. Discutati la serviciu despre concediul de paternitate. Este important sa va ocupati de aceste aspecte din timp. Tot acum puteti face lista cu viitorul nume al copilului.

Saptamanile 29-32de sarcina

Daca e baiat, atunci testiculele lui vor cobora la nivelul scrotului, lucru care suna destul de dramatic!

Ce ar trebui sa faceti? 

Rezervati locuri la cursuri prenatale. Impreuna cu partenera dvs. creati un plan de nastere si pregatiti si bagajul pentru spital.

Saptamanile 33-36de sarcina

Plamanii bebelusului sunt pregatiti pentru viata din afara uterului. Acest lucru inseamna ca presiunea este egalizata pentru a preveni colapsarea lor la nastere. Pare a fi ceva de la NASA!

Ce ar trebui sa faceti?

Mergeti la bar! Acest lucru se va intampla cu adevarat, asa ca aveti nevoie de ceva "intaritoare". Si apoi, mai e cateva! Faceti tot ce puteti pentru a va ajuta partenera, inclusiv masajul perineului, cel putin asa am citit eu in manualul despre nasteri.

Saptamanile 37-40de sarcina

Copilul se va opri in crestere in ceea ce priveste lungimea, dar va continua sa puna in greutate. Acesta este motivul pentru care arata atat de dolofan la nastere. Totodata, din cauza hormonilor, este posibil ca organele genitale sa fie umflate in momentul nasterii, deci, daca e baiat, nu va bucurati prea tare de dotarea lui.

Ce ar trebui sa faceti?
 
Nimic. Daca nu ati facut-o deja, probabil e prea tarziu. Doar pregatiti-va pentru ceea ce e pe cale sa se intample.

Si acum, gata: aveti un copil pe deplin dezvoltat! 

Cum puteti sa O ajutati in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

Se intampla de multe ori ca viitorii tatici, desi fericiti si mandri nevoie mare de noul statut pe care-l vor avea si dornici de a ajuta, sa nu stie cum sa ajute. De fapt, nici sa nu fie constienti ca pot fi cu adevarat utili. Desprecopii.com ofera acum viitorilor tatici cateva sfaturi foarte practice despre cum pot sa le ajute pe gravidutele lor iubite - sa se simta mai bine.

Deci, de acum nu mai puteti spune ca nu stiti :). Tot ce va ramane este sa va amintiti sa le puneti in practica citeste in continuare aici >

Daca vei fi tata, merita sa citesti si:

Cum ar suporta barbatii sarcina?
De ce se ingrasa viitorul tatic cand partenera este insarcinata
Esti pregatit sa devii tata? Afla dupa acest TEST
Consultatiile prenatale: trebuie sa mearga si viitorul tatic?
Lectiile barbatilor: Ce sa NU faceti in sala de nasteri
Cum puteti sa O ajutati in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati
Lectiile barbatilor: despre nastere
10 surprize pentru noul tata 
Când tatal este gelos pe noul nascut 
Viata sexuala inainte si dupa nastere 
Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII