Bebelușul la 4 săptămani: te urmărește mai des cu privirea și poate ieși la aer în sling

Bebelusul la 4 saptamani: te urmareste mai des cu privirea si poate iesi la aer in sling

Bebelușul la 4 săptămani: te urmărește mai des cu privirea și poate ieși la aer în sling

Bebelusul de patru saptamani marcheaza o luna de viata! E prima aniversare dintr-un lung sir, dar pe niciuna n-o vei simti atat de intens ca si pe aceasta.

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 4: cat a crescut, ce face, cum arata

Saptamanile trei si patru nu difera prea mult in ceea ce priveste realizarile bebelusului. Continua sa se mareasca perioada de stat treaz, iti recunoaste mirosul si vocea, isi tine capul ridicat tot mai sus si pentru o perioada de timp tot mai indelungata. In rest, el e cel care-si hotaraste propriul program, doarme cand vrea si mananca atunci cand i se face foame.

Te urmareste mai des cu privirea si de data asta poti vedea un zambet clar diferit de alta gestica a fetei. 

 

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 4 bebelusului

Mama incepe, incet, sa-si recupereze formele dinainte de sarcina. In aceasta perioada, uterul revine la greutatea sa normala de dinainte de sarcina. Cu toate acestea, muschii abdominali au fost suprasolicitati in timpul sarcinii iar silueta ta va redeveni ce a fost candva doar dupa exercitii regulate de intarire si tonifiere.

Tati poate prelua o parte din nevoile bebelusului, dandu-ti un binevenit ragaz doar pentru tine. Fa ce iti place, mergi la coafor, fa un masaj relaxant (atentie sa nu adormi!) mergi cu prietenele la cumparaturi. Vei reveni revigorata, cu forte proaspete acasă...

Odata ce prietenii incep sa vina sa vada bebelusul, vin si sfaturile nesolicitate. Lasa-i pe toti sa vorbeasca, asa e politicos, dar nu lasa pe nimeni sa ia decizii in locul vostru. Asculta-ti instinctul, informeaza-te, alege cu discernamant. Cand ai dubii, nu ezita sa intrebi pediatrul. Faptul ca nu stii exact ce sa faci in orice situatie nu te face un parinte rau. Te face doar un parinte.

Sfaturi pentru bebelusul aftat in saptamana 4

Desi multa lume te sfatuieste sa nu iesi din casa in primele saptamani de viata a bebelusului, aerul curat nu poate sa va faca amandorura decat bine. Evita, evident, locurile aglomerate, deoarece ele cresc riscul de infectii. De asemenea, nu iesi in zone poluate sau zgomotoase. Spala-te frecvent pe maini daca iesiti afara si cere acelasi lucru oamenilor care vor sa atinga bebelusul, sa-l mangaie sau sa-l tina in brate. Investitia intr-un baby wrap say sling ar fi o idee utila si eficienta, pentru ca ofera protectie bebelusului in timp ce-ti asigura tie independenta de miscare.

Citeste Babywearing-ul sau purtarea bebelusului: 5 lucruri pe care nu le stiai

Investeste, de asemenea, in amintiri!

Marcheaza prima luna de viata a copilului printr-o serie de fotografii care-i vor arata cresterea. imbraca bebelusul intr-un costumas pentru copii de 12 luni si fotografiaza-l. Inevitabil, se va pierde in costumas. Fotografiaza-l in acelasi costum in fiecare luna, pentru a marca cresterea copilului, pana cand costumasul ii va ramane, inevitabil, mic. Nu uita sa apari si tu in fotografie: vei forma o amintire inestimabila pentru puiul tau (chiar daca acum ai cearcane adanci).

bebelus 4 luni

Investeste intr-un leagan pentru minute de relaxare de ambele parti

Pentru unii bebelusi, un leagan swing este un loc magic de calmare.  Asta pentru ca ritmicitatea leganatului si vibratiile ii aduc aminte de miscarile din burtica mamicii. Da, este adevarat, pentru unii bebelusi, un leagan face minuni si ii ofera minute pretioase de relaxare. Si nu numai lui, dar si mamicii. Iata ce trebuie sa stii pentru a alege un leagan swing si unde poti gasi cele mai multe oferte, pentru a lua decizia cea mai potrivita.

  Mergem mai departe la: Bebelusul la 5 saptamani >>

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII