Bebelușul în Săptămâna 31 și obsesia de a băga totul în guriță... Atenție, mămici!

Bebelusul in Saptamana 31 si obsesia de a baga totul in gurita... Atentie, mamici!

Bebelușul în Săptămâna 31 și obsesia de a băga totul în guriță... Atenție, mămici!

A venit saptamana 31, bebelusul creste si mai mult si dezvolti o obsesie pentru orice obiect mititel care ar putea intra in mana si gura  lui. Ai copil mare!

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 31 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 31: cat a crescut, ce face, cum arata

La aceasta varsta, bebelusul sta in sezut nesprijinit, se impinge in picioare cand il ridici si il sustii de sub brate, isi exprima nefericirea cand ii iei jucariile si se intoarce in directia vocilor din camera. Unii copii pot chiar sa bata din palme si sa faca semne de „la revedere” cu mana.

Pe masura ce creste si interactioneaza tot mai mult cu membrii familiei, parintii isi pun intrebarea daca cei care intra in contact cu copilul nu fac lucruri cu care ei nu sunt de acord, cum ar fi, de exemplu, sa-i dea sa manance alimente interzise, cu zahar, sau sa se joace cu el in ora lui de somn. Acesta este un moment bun pentru a pune limitele necesare pentru rudele prea bagarete. Trebuie, totusi, pastrate niste limite, si cu toate ca in general rutina este buna, nu este intotdeauna posibil sa pastrezi un program extrem de strict. Exceptiile ocazionale nu sunt o tragedie. Daca un membru al familiei vine de la sute de kilometri distanta sa vada bebelusul, si face asta o data pe an, e o idee buna sa-l lasi pe micut sa se bucure de tratamentul ocazional. Totusi, daca exceptiile tind sa se permanentizeze, e bine sa intervii si sa impui regulile casei.

Gustarile bebelusului

Ai un bebelus mancacios, care ar lua o gustare la orice ora? E normal. Chiar daca eziti sa-i dai gustari dese, nu uita ca el creste iar cele trei mese clasice nu se aplica in cazul bebelusilor atat de mici. Iata niste idei de gustari sanatoase pentru copilul tau de 31 de saptamani:

• Bucatele de banana.
• Bucatele mici de fructe decojite si fara samburi, cum ar fi de exemplu perele sau pepenele galben.
• Cublete mici de tofu.
• Bucatele mici de legume bine preparate, de exemplu cartofi sau morcovi.
• Bucati foarte mici de branza.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 31 a bebelusului

Cand bebelusul iti testeaza limitele, nu uita ca tu esti cel care impune regulile. Fii atent sa stabilesti reguli adecvate varstei copilului, insa fii ferm in aplicarea lor. Aceasta experienta iti va fi foarte utila mai tarziu.

Acum, ca cel mic este mult mai mobil, schimbatul scutecului sau imbracatul sunt o provocare asemanatoare cu castigarea Olimpiadei. Uneori, o mica schimbare a rutinei este suficienta pentru a-l distrage pe prichindel si a te lasa sa-ti faci treaba.

Dupa ce-i dai jos scutecul, nu-i pune imediat unul nou. Lasa-l o vreme gol, copiilor le place mult sa stea dezbracati. Gaseste niste jocuri hazlii in acest timp – de cele mai multe ori, cateva scalambaieli sunt suficiente pentru a-i capta interesul si a-l linisti, ceea ce iti va permite sa-ti continui treaba.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 31

Atentie la Roseola infantum, o boala comuna a copilariei! Debuteaza brusc, cu febra mare, frecvent fara alta simptomatologie;poate sa apara o stare de agitatie, de iritabilitate, inapetenta. Febra mare poate duce la aparitia convulsiilor febrile, de aceea este important sa fie redusa. Eruptia apare la 3-4 zile de la aparitia febrei, moment in care se poate pune cu precizie diagnosticul.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 32 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII