Bebelușul în Săptămâna 38 și o nouă abilitate importantă: cea de a sta singurel în piciorușe!

Bebelusul in Saptamana 38 si o noua abilitate importanta: cea de a sta singurel in picioruse!

Bebelușul în Săptămâna 38 și o nouă abilitate importantă: cea de a sta singurel în piciorușe!

"Am 38 de saptamani si stau pe propriile mele picioruse! Oarecum... Ideea e ca am descoperit, in sfarsit, pozitia bipeda. Ce ziceti, mai sunt eu un bebelus?"

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 38 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 38: cat a crescut, ce face, cum arata

Pana la aceasta varsta, copilul are cateva incercari de a sta singur in picioare, chiar daca doar pentru cateva secunde. Exercitiile ultimelor luni, in care s-a tarat, s-a rostogolit si si-a mentinut echilibrul, i-au intarit muschii picioarelor si i-au dat increderea necesara sa se ridice si sa-si asume riscul pozitiei in picioare!

Unii copii inca ezita, le este frica si nu vor sa stea in picioare sau sa se ridice

Daca micutul tau plange cand il ridici, nu te ingrijora. Probabil ca inca nu are incredere in fortele lui. Ajuta-l sa se aseze in sezut si nu uita ca in curand va fi destul de increzator si se va ridica in doua picioare!

Abilitati sociale in saptamana 38 a bebelusului

Daca dezvoltarea fizica a copilului poate fi foarte evidenta in aceasta faza, nu la fel de evidenta este cea a abilitatilor sale de socializare. Exista insa, cu siguranta, interactiunile cu strainii intalniti prin parc sau la magazin sau repetarea unor miscari sau activitati care fac deliciul familiei (de exemplu, batutul din palme).

Prichindelul tau de noua luni poate manifesta, la aceasta varsta, sentimente de empatie

Observa comportamentul sau in prezenta altui bebelus care plange: plange si el, la randul lui? Daca da, aceasta este o dovada de sensibilitate fata de emotiile celorlalti.

De asemenea, copilul invata cum sa se linisteasca singur cand se simte anxios sau obosit. Poti observa preferinta lui pentru o anumita jucarie sau paturica pe care o alege atunci cand merge la culcare sau cand este necajit.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 38 a bebelusului

Nu uita ca fiecare parinte are stilul si metodele lui proprii de crestere a copiilor. Incearca sa nu critici metodele de parenting ale altora si incearca sa-ti amintesti cum te simti cand tu esti cea criticata. Evita subiectele controversate, despre care stii ca aveti pareri opuse, mai ales cand interlocutorul este cineva la care tii. Oamenii au pareri diverse cu privire la cresterea copiilor. Daca conceptiile tale se potrivesc familiei tale, felicitari! Fii mandra de asta si mergi inainte, lasandu-i pe ceilalti sa aplice stilul lor cu propriii copii.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 38

Ce copil adorabil, cu obrajorii lui rosii, atat de rosii... parca prea rosii, nu? Atentie, s-ar putea sa fie boala obrajilor palmuiti! Este considerata a cincea boala a copilariei, pe langa rujeola, scarlatina, varicela si rubeola. Eruptia care o caracterizeaza este localizata in prima faza pe obraji si pare a fi urma unei palme aplicate pe chip. Fiind o afectiune virala, boala debuteaza dupa intalnirea individului cu o persoana deja infestata si se transmite exact pe aceeasi cale pe care se transmite o banala raceala: secretii nazale sau orale eliminate prin suflatul nasului sau tuse si stranut.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 39 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII