Bebelușul în Săptămâna 40 - atenție mami, mă pregătesc să fac primii pași singurel!

Bebelusul in Saptamana 40 - atentie mami, ma pregatesc sa fac primii pasi singurel!

Bebelușul în Săptămâna 40 - atenție mami, mă pregătesc să fac primii pași singurel!

"Am 40 de saptamani. De-acum pot face oricand primul pas! Ce, ziceai ca pan-acum a fost greu? Tine-te acum dupa mine, daca poti!"

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 40 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 40: cat a crescut, ce face, cum arata

Copilul tau devine din ce in ce mai puternic cu fiecare saptamana care trece. In fiecare zi, el e mai increzator in fortele sale de a se ridica in picioare si de a incerca sa paseasca. Are momente in care sta in picioare fara sprijin. Exista bebelusi care la aceasta varsta fac deja primii pasi singuri. Daca al tau inca nu da semne ca ar vrea sa porneasca, nu-ti fa nicio grija: graficul normalitatii din acest punct de vedere porneste de la 9 luni si merge pana la 18 luni, deci puiul tau are tot timpul din lume sa o ia la picior cand se simte el pregatit.

Tot acum, cel mic iti arata cu mana ce iti doreste si poate sa-ti dea ceea ce ii ceri. De exemplu, daca ii ceri sa iti dea o jucarie care se afla langa el, pe covor, se va intinde dupa ea pentru a ti-o da.

Vocalizele celui mic devin din ce in ce mai puternice. In saptamanile urmatoare, vei putea sa distingi grupuri de silabe pe care le rosteste bebelusul pe limba lui.

Este, din pacate, si o perioada a durerilor cauzate de cresterea dintilor. Aceste dureri sunt foarte puternice si il trezesc noaptea din somn. Totusi, nu este o regula; micutul tau s-ar putea trezi cu un dintisor in gura fara sa fi dat semne evidente de deranj. Daca se trezeste de durere in timpul noptii, mangaie-l, canta-i cantecelul lui preferat, freaca-l pe spate. Poti incerca inelele gingivale racite prealabil in frigider precum si gelurile speciale pentru bebelusi.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 40 a bebelusului

Ce ai de spus despre silueta ta? Ti-ai recapatat aceeasi alura de dinainte de sarcina, sau mai ai inca de dat jos niste kilograme pentru a reveni la aceleasi forme? Sigur ca gimnastica si dieta ar trebui sa-ti aduca rezultatul dorit; insa un kilogram-doua in plus nu sunt un capat de lume. Accepta-ti corpul si iesi saptamana asta la cumparaturi, pentru a-ti procura o imbracaminte in care sa te simti bine. Nu e nevoie sa cheltui toata indemnizatia ta pe o luna; ia-ti doar o piesa-doua de imbracaminte care te avantajeaza si-ti scot in evidenta atuurile. Fii mandra de tine: uite ce bebelus minunat ai fost in stare sa creezi!

Joaca-te cu bebelusul tau in asa fel incat sa invete ceva din fiecare experienta. Aceste jocuri nu e nevoie sa fie complicate si nici nu trebuie sa fie planificate din timp. incearca niste activitati simple cum ar fi identificarea partilor corpului. intreaba-ti bebelusul: „unde sunt ochii?” Dupa ce repeti intrebarea, atinge-i usor zona din jurul ochilor si spune-i: „uite ochii!” Poti exemplifica pe tine, intreband:”unde sunt ochii mamei?” si aratandu-i pe urma ochii tai.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 40

Nu e rau sa adaptezi jucariile celui mic conform noilor sale abilitati intelectuale si nevoilor sale de stimulare crescute. Sigur ca plusurile si jucariile care fac zgomote sunt in continuare iubite de copii. Insa ar fi bine sa iei, incepand cu aceasta varsta si jucarii mai educative. Cuburi de lemn, piese lego mari de lemn care compun o forma simpla, piese de plastic in forme geometrice sunt solutii facile si usor de procurat care-i vor oferi copilului o provocare speciala.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 41 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII