Bebelușul în Săptămâna 43 - un mic aventurier tot mai conștient de pericole

Bebelusul in Saptamana 43 - un mic aventurier tot mai constient de pericole

Bebelușul în Săptămâna 43 - un mic aventurier tot mai conștient de pericole

La 43 de saptamani, copilul tau nu mai e bebelus, mami! E un mic aventurier, pornit sa exploreze lumea.

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 43 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 43: cat a crescut, ce face, cum arata

Daca deja a pornit singur pe doua picioruse, probabil ca adora sa exerseze noua abilitate dobandita. Daca mergeti undeva unde va fi mult de mers pe jos, nu uita caruciorul! Inca este un obiect foarte util in viata celui mic, care va obosi repede, dar si in viata ta, daca nu poti sa-l transporti prea mult in brate.

Pana in saptamana 43, cel mic poate sa raspunda la comenzi simple de genul „Da-mi jucaria”. Pe langa faptul ca intelege mult mai multe, capacitatea lui de a comunica creste, la randul ei. Devine tot mai usor de inteles ce doreste, pentru ca gaseste si alte mijloace de a-ti spune asta, in afara de plans.

Copilul tau se trage de par?

Este un obicei destul de comun la varsta asta, atunci cand sunt obositi sau suparati. Este o metoda prin care copilul incearca sa se linisteasca in perioade stresante, la fel ca obiceiul suptului degetului. Este adesea o practica inofensiva care va disparea la fel de usor pe cum a aparut. Daca te ingrijoreaza acest obicei al copilului, acorda-i si mai multa atentie cand il vezi suparat sau anxios. Da-i o jucarie moale sau un joc care implica folosirea degetelor atunci cand e pe cale sa se traga de par.

Unii copii isi crantane dintii, in special in somn (bruxism). Probabilitatea ca el sa faca asta noaptea scade daca in timpul zilei copilul este antrenat in activitati care il detensioneaza, cum ar fi de exemplu multe activitati fizice.

Daca alaptezi, ar trebui sa stii ca Organizatia Internationala a Sanatatii recomanda alaptarea cel putin in primul an de viata, pana exista o dorinta comuna a mamei si a copilului pentru asta. Daca nu esti pregatita pentru intarcare, nu te simti presata sa o faci. Alaptatul unui copil mai mare de un an este un proces natural si sanatos.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 43 a bebelusului

Simti ca esti o persoana diferita de cea care erai inainte de a deveni mama? Simti dificultati in a armoniza ideea de mama cu cea profesionala? Daca da, cum fac colegii tai care sunt parinti? Au poze cu familia pe birou? Asta ai putea face si tu!

Daca mergi la serviciu, incearca sa te concentrezi pe timpul pe care-l petreci cu copilul, si nu pe timpul in care sunteti separati. Fa-ti liste cu ceea ce trebuie sa faci. Cand esti acasa, incearca sa-ti concentrezi energia pe joaca cu fiul / fiica ta.

Copilul tau este la varsta la care adora sa exploreze lumea, cum functioneaza lucrurile si care este utilitatea lor. Poti sa-i facilitezi invatarea si sa-l distrezi lasandu-l sa inspecteze continutul cutiilor, al gentilor, al rafturilor.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 43

S-ar putea sa observi ca bebelusul care nu demult se incurca intre picioarele tale incercand sa te „ajute” la curatenie, se sperie acum de zgomote simple cum ar fi cel al aspiratorului sau al cuptorului cu microunde. Asta deoarece se maturizeaza si devine mai constient de pericole, incepand sa asocieze zgomotul cu pericolul. Ce poti face? Nu mai aspira cand copilul e in camera. Ia-i un aspirator de jucarie sau improvizeaza unul din obiectele din casa si lasa-l sa te ajute. Nu-l ridiculiza, nu-l necaji; arata-i intelegere. Va trece in curand peste aceasta etapa.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 44 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII