7 lucruri pe care nu le stiati despre polenul de albine

7 lucruri pe care nu le stiati despre polenul de albine

7 lucruri pe care nu le stiati despre polenul de albine

  • Stim cu totii ca mierea de albine poate avea unele beneficii serioase, dar nu e singurul produs al acestora care ne poate imbunatati sanatatea. Se prea poate ca polenul de albine sa nu sune la fel de apetisant ca si omologul sau dulce, dar de multe ori fitoterapeutii il recomanda ca o sursa de hrana foarte satioasa care vine in sprijinul starii generale de sanatate.

1. Albinele harnice
2. Fantana tineretii?
3. Calmant pentru piele
4. Un remediu holistic al dependentei
5. Hrana albinelor lucratoare
6. Un potentiator de energie ... sau nu?
7. Un aliment pentru fertilitate

Stim cu totii ca mierea de albine poate avea unele beneficii serioase, dar nu e singurul produs al acestora care ne poate imbunatati sanatatea. Se prea poate ca polenul de albine sa nu sune la fel de apetisant ca si omologul sau dulce, dar de multe ori fitoterapeutii il recomanda ca o sursa de hrana foarte satioasa care vine in sprijinul starii generale de sanatate.

Cel mai frecvent observat ca mici granule galbene, polenul de albine poate fi achizitionat de la multe magazine si ferimieri prezenti in pietele alimentare. Nu va lasati pacaliti de dimensiunile mici ale produsului, caci acesta are un profil nutritional unic. Urmeaza sapte lucruri despre polen pe care pariem ca nu le cunoasteti.

1. Albinele harnice

Fiecare granula de polen contine peste doua milioane de granule de polen din flori, extrem de compactate, iar o lingurita contine peste 2,5 miliarde de granule de polen. Pentru o lingurita de polen, o albina trebuie sa lucreze 8 ore pe zi, timp de o luna.

2. Fantana tineretii?

Unii cred ca polenul de albine este baza ambroziei, regasita in mitologia greaca, ca fiind hrana zeilor ce aduce nemurirea. Se pare ca ceva adevar se ascunde in spatele mitului: Cercetator Dr. Nikolai V. Tsitsin a investigat viata centenarilor (cei care traiesc peste100 de ani), din Muntii Caucaz, Rusia, si a constatat ca multi dintre ei au fost apicultori care au consumat produse ale albinelor (in special polen).

3. Calmant pentru piele

Ca si mierea, polenul de albine este folosit in unele produse de actualitate pentru a trata probleme inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme, sau chiar eruptiile cutanate cauzate de scutece.

4. Un remediu holistic al dependentei

Polenul de albine poate ajuta in taierea poftei de a consuma alcool sau anumite medicamente, asa ca este uneori folosit ca un remediu holistic pentru a opri dependenta. Cele mai multe rapoarte despre eficacitatea sa in acest domeniu sunt anecdotice, deci, este necesara o mai amanuntita cercetare pentru a determina o baza stiintifica in acest sens.

5. Hrana albinelor lucratoare

Intr-o colonie de albine, exista zeci de mii de albine lucratoare, si doar o singura regina, a carei sarcina este depunerea oualelor. Toate albinele lucratoare sunt hranite cu polen, in timp ce regina se hraneste cu laptisor de matca.

Interesant este faptul ca insusi polenul de albine este cel care hraneste albinele pentru a putea "munci" si a-l produce, iar regina se hraneste cu laptisor de matca - pe care tot ea il face. In momentul in care regina slabeste sau moare, albinele decid sa ceeze o alta, prin alimentarea unei larve doar cu laptisor de matca pe tot parcursul dezvoltarii ei. Dieta cu laptisor de matca schimba cu adevarat fiziologia albinei, astfel incat corpul ei este menit doar sa se reproduca. Suntem intr-adevar ceea ce mancam!

6. Un potentiator de energie ... sau nu?

Polenul de albine este adesea considerat ca fiind un amplificator de energie, dar nu exista cu adevarat nici o dovada stiintifica care sa sustina aceasta teorie. El este un supliment popular folosit de sportivii care spera ca isi vor imbunatati performantele atletice, dar, din nou, orice pretentii legate de acest subiect sunt pur anecdotice. Cu toate acestea, nu vedem nici un motiv pentru care nu ar putea fi incercat pentru a vedea cum functioneaza la urmatoarea sesiune de antrenament.

7. Un aliment pentru fertilitate

Unii oameni iau polenul de albine in speranta ca fertilitatea lor va fi imbunatatita, iar unele studii chiar sugereaza acest lucru. Cercetari pe animale din Noua Zeelanda au aratat ca adaugarea polenului in dieta acestora a contribuit la cresterea calitatii materialului seminal si a fertilitatii masculului, iar un studiu similar pe iepuri de sex feminin a constat ca polenul de albine a ajutat la imbunatatirea ratei de conceptie si a productiei de lapte.

Consumati polen de albine? Daca este asa, spuneti-ne de ce si la ce ajuta. Lasati un comentariu mai jos pentru a impartasi experienta dumneavoastra cu noi.
 

Mai cititi si:

Cum ne protejăm copiii de alergia la polen: simptome si sfaturi

Cum ne protejăm copiii de alergia la polen: simptome si sfaturi

Cunoscuta si sub denumirea de rinita alergica sau febra fanului, alergia la polenul de iarba este o afectiune foarte cunoscuta si foarte raspandita, ale carei simptome sunt cat se poate de suparatoare…

Propolisul - medicamentul magic al naturii

Propolisul - medicamentul magic al naturii

Propolisul este una dintre substantele miraculoase pe care natura ni le-a pus la dispozitie pentru a avea grija de sanatatea noastra. Produs de albine, propolisul este folosit de micile insecte pentru…

Propolis - lucruri uimitoare despre medicamentul albinelor

Propolis - lucruri uimitoare despre medicamentul albinelor

Propolisul este secretul de sanatate al albinelor. Iata cateva fapte uimitoare despre acest medicament complet natural - pretuit de mii de ani.


 

 Comunitate, forumurile mamicilor inteligente

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


sursa: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII