Top 25 nume grecești pentru fetițe - nume cu energie mitologică

Top 25 nume grecesti pentru fetite - nume cu energie mitologica

Top 25 nume grecești pentru fetițe - nume cu energie mitologică

Numele de fete - cu origine greceasca sunt in topul listei cu cele mai frumoase nume. Aceste nume au sute de ani de istorie si mitologie iar Grecia nu duce lipsa de inspiratie.

Desi unele dintre numele zeitelor nu prea sunt folosite, in continuare gasiti 25 de nume grecesti pentru fetite:

Top 25 nume grecesti pentru fetite

In topul listei cu cele mai frumoase nume pentru 2021 sunt numele grecesti, si cu sute de ani de istorie si mitologie, Grecia nu duce lipsa de inspiratie. Desi unele dintre numele zeitelor nu prea sunt folosite, in continuare gasiti 25 de nume grecesti pentru fetite:

Agatha

Acest nume de moda veche provine din cuvantul grecesc Agathos, care inseamna "bun" sau "natura". Cu atat mai mult, se gasesc porecle si prescurtari adorabile, cum ar fi "Aggie" si "Hattie" - sa nu uitam de  Agatha Christie, nu?

Alexis

Desi poate fi folosit si ca nume de baiat, ne place Alexis pentru ca defineste o feta puternica si independenta. Provine de la Alexin, cuvantul grecesc (sa apere), si poate fi prescurtat in "Allie" sau "Lexi".

Angelia

Acest nume superb, mai comun Angela sau Angelina, vine direct din mitologia greaca: Angelia este fiica lui Hermes.

Aretha

Aretha este versiunea de sex feminin a lui Ares, zeul grec al razboiului. Este un nume puternic, purtat cel mai bine in istorie de Aretha Franklin.

Atalanta

Cu o silaba in plus sa o diferentieze de orasul Atlanta, Atalanta este o femeie vanator puternica si independenta din mitologia greaca. Acest nume este superb, iar prescurtarile sunt destul de populare: "Annie" si "Lana".

Athena

Imprumutat de la zeita greaca a intelepciunii, curajului, inspiratiei, civilizatiei, legii si ordinii, matematicii, puterii, strategiei, artelor si mestesugurilor, orice Athena isi va purta numele cu mandrie.

Aura

Pronuntate "oar-ah", acest nume bland este partajat zeitei brizei si aerului curat, rece, de dimineata devreme. E ceva atat linistitor in acest nume...

Nume exotice pentru copii, din întreaga lume

Nume exotice pentru copii, din întreaga lume

Ati prefera un nume exotic si original pentru bebelusul dumneavoastra? Fie ca sunteti in cautarea unui nume diferit, care are un sens puternic si pozitiv, sau sunteti in lipsa de inspiratie, aceasta…

Chloe

Desi in greaca (si in familia Kardashian), este scris "Khloe", numele este puternic si dulce. In mitologia greaca, Chloe a fost epitetul de vara al zeitei Demeter si ne reaminteste darul ei de a face florile sa infloreasca.

Cleo

derivat din cuvantul grecesc kleos ce inseamna glorie si faima, acest nume greu, apartine muzei istoriei, Clio.

Cora

Acest nume luminos vine de la cuvantul Kore, ce inseamna fata. Este un nume comun pentru personajul mitologic Persefona, care a fost fiica lui Zeus si Demeter, si regina lumii interlope.

Daphne

In mitologia greaca, Daphne este o nimfa si fiica a lui Peneus, zeul raului. Desigur, oricine familiarizat cu Scooby Doo stie deja cui apartine acest nume adorabil.

Effie

Effie este versiunea scurta a doua mari cuvinte grecesti: Euphemia si eftychia, care inseamna "bine vorbit" si respectiv "fericire".

Helen

Acest nume clasic este o legenda greaca - Helen a fost sotia regelui spartan a carui rapire a declansat razboiul troian. Aceasta inseamna lumina sau luminos.

Hera

Hera este un nume superb pentru 2015. In mitologia greaca, Hera a fost sotia maiestuosului Zeus, zeita femeilor si casatoriei.

Hermione

Desigur, primul lucru la care ne gandim este personajul celebru din seria Harry Potter, Hermione, dar numele a existat intotdeauna ca o forma feminina a lui Hermes, zeul mesager.

Numele și destinul copilului tău: legături invizibile

Numele și destinul copilului tău: legături invizibile

Credinta ca numele ne influenteaza destinul a existat inca din vremuri stravechi, la numeroase popoare. Cat adevar exista insa oare in toate aceste mituri legate de onomastica? Si daca numele are…

Irene

Desi clasic scris Eirene, ambele nume sunt blande si provin de la Eirene, zeita pacii. Prescurtat "Rene" sau "Renie" (pronuntat "REE nee"), acest nume clasic este absolut irezistibil.

Kassandra

Scris "Cassandra", in mitologia greaca, ea a fost fiica regelui Priam si Regina Hecuba, si inzestrata cu puterea profetiei. Suna frumos "Kassie".

Olympia

Un alt nume nefolosit, care, credem noi, merita ceva credit; numele Olympia vine de la Muntele Olimp, muntele grec care a fost casa zeilor. Puternic, fara a-si pierde din feminitate, orice fata cu acest nume este destinata maretiei.

Paris

Desi se pare ca acest nume pare a fi de origine franceza, provine de fapt de la printul troian, care a inceput razboiul troian. Poate ca a fost folosit in mod traditional ca nume de baiat, dar ne place si pentru fetite (datorita Gilmore Girls).

Penelope

Penelope este un nume dulce care are o prescurtare chiar mai dulce ("Penny"). Penelope a fost faimoasa sotie credincioasa a eroului Ulise.

Phoebe

Provenind de la phoibos, cuvantul grecesc, (unul luminos), Phoebe este, de asemenea, un nume dat de Artemis, zeita vanatorii si salbaticiei. Este de asemenea, prezent pe scara larga in mass-media americana.

Rhea

In mitologia greaca, Rhea a fost mama puternicilor zei olimpieni - inclusiv Zeus, Hades si Poseidon. Numele ei vine de la cuvantul grecesc rhoia (curgere)

Selena

Selena a fost zeita greaca a lunii. Numele in sine este luminos, si purtat chiar si de celebritati, cum ar fi Selena Gomez.

Thalia

Cuvantul grecesc thallein inseamna "sa infloreasca" si "floare". Prescurtarile "Thal" sau "Lia" fac acest nume versatil - poate fi dificil sau bland.

Zoe

Zoe era o zeita minora al carui nume inseamna "viata". Este si numele unor celebritati precum Zoe Saldana si Zoe Kazan.

25 de nume grecesti pentru baieti

Numele grecesti puse copiilor sunt mereu la moda pentru ca sunt elegante si contin o insemnatate cu o incarcatura istorica, deoarece exista o sansa foarte mare ca ele sa fi apartinut candva unor zei...

In cazul in care nu ai observat, numele grecesti puse copiilor  sunt in voga in anul 2016; insa nu putem spune ca ne-am suparat din cauza aceasta. Numele grecesti contin o insemnatate si o incarcatura istorica, deoarece exista o sansa foarte mare ca ele sa fi apartinut candva unor zei.

Iata 25 de nume grecesti pentru baieti care va pot inspira la alegerea numelui bebelusului.

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

  

  

  

   Nume Sex Origine



Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari baza de date de nume  de pe internetul romanesc!  

Alte nume frumoase de fete

Nume de fete. Selecție de nume la modă in 2021

Nume de fete. Alege intre nume de printese, nume de zane, nume de celebritati, nume romanesti, nume legate de luna nasterii

Nume de fete romanesti dupa luna de nastere

Nume de fete care incep cu litera Z. Pentru rafinament, autenticitate si noroc

Nume de copii inspirate de povesti

Nume de fete inspirate de Kabala 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII