Tratare naturala a aciditatii si refluxului gastroesofagian: cu NeoBianacid

Tratare naturala a aciditatii si refluxului gastroesofagian: cu NeoBianacid

Tratare naturala a aciditatii si refluxului gastroesofagian: cu NeoBianacid

  • Vrei o solutie naturala de protejare a stomacului si esofagului? NeoBianacid Aciditate si Reflux este un dispozitiv medical 100% natural de la Aboca care sporeste protectia stomacului si a esofagului, calmand rapid arsurile, durerea si senzatia de aciditate.

- despre  refluxul gastro-esofagian, arsuri si o metoda naturala de a le trata, veti citi:
Ce este refluxul gastro-esofagian
Care sunt cauzele aparitiei arsurilor stomacale?
Principalii factori cu implicatii directe in producerea arsurilor sunt:
Vrei o solutie naturala de protejare a stomaculu si esofagului?
NeoBianacid Aciditate și Reflux poate fi administrat inclusiv femeilor însarcinate sau care alapteaza și copiilor de la varsta de 6 ani.
Despre probleme digestive, mai cititi
 

Ce este refluxul gastro-esofagian

Refluxul gastro-esofagian este o iritatie a esofagului, determinata de secretiile acide ale stomacului care reflueaza din acesta in portiunea inferioara a esofagului. Atunci cand inghitim, alimentele trec in jos, la nivelul gatului, strabat esofagul (un canal muscular, care face legatura intre cavitatea bucala si stomac) si ajung astfel in stomac. in conditii normale, la intrarea in stomac exista o valva musculara, numita sfincter esofagian inferior, care deschide alimentelor accesul spre stomac, dar si eliminarea gazelor prin bine-cunoscuta ragaiala. In conditii de repaus alimentar, aceasta valva
ramane insa inchisa.

O data ce alimentele ajung in stomac, acesta incepe sa secrete o serie de substante, indeosebi acide, care au rol major in digestia gastrica.

Daca valva mentionata ramane deschisa in acest moment sau daca nu se inchide bine, acidul din stomac reflueaza sau se prelinge in sus, spre esofag, pe care il va irita si va produce astfel senzatia de arsura situata retrosternal (in spatele sternului). Persoanele cu simptome frecvente, care nu se amelioreaza in urma modificarilor de dieta si de obiceiuri alimentare incercate, au nevoie de o evaluare diagnostica mai complexa, si anume de efectuarea unei endoscopii digestive superioare, asociata si cu determinarea de pH a secretiilor (pentru masurarea gradului de aciditate).

Care sunt cauzele aparitiei arsurilor stomacale?

Arsurile, durerea si senzatia de aciditate sunt simptome foarte frecvente. Circa 1 din 3 adulti au cel putin un episod de arsuri stomacale si reflux gastroesofagian pe durata vietii, în timp ce pana la 10% dintre persoane se confrunta cu aceasta problema în mod constant. Atunci cand sunt extrem de intense, arsurile stomacale îti creeaza o stare de disconfort profund, îti strica buna dispozitie si uneori le poti confunda cu durerea de inima. Chiar daca în cazul majoritatii persoanelor nu au consecinte grave, arsurile stomacale influenteaza starea generala de sanatate si calitatea vietii.

In general, arsurile stomacale sunt provocate de mesele prea grase sau copioase. Pentru a digera bine alimentele, stomacul trebuie sa secrete mai mult acid gastric, mesele copioase ingreunand functionarea normala a acestuia.
In acest caz in stomac exista o aciditate ridicata si aceasta agreseaza mucoasa. In plus, daca sfincterul esofagului nu se inchide la momentul potrivit, secretiile acide pot urca de-a lungul esofagului si pot ajunge chiar pana in cavitatea bucala. In acest caz, se poate vorbi de refluxul gastro-esofagian.

Principalii factori cu implicatii directe in producerea arsurilor sunt:

 - obiceiurile alimentare;
 - consumul de cantitati mari de alimente la o masa;
 - consumul exagerat al unor anumite alimente, cum ar fi: ceapa, ciocolata, produse care contin menta, alimente bogate in grasimi sau foarte condimentate, citricele, usturoiul, rosiile si produsele bazate pe rosii;
 - consumul anumitor bauturi: sucurile din citrice, alcoolul, bauturile cu cofeina si cele carbonatate;
 - mancarea imediat inaintea culcarii;
 - greutatea corporala mai mare;
 - fumatul;
 - purtarea de haine sau de curea (centura) prea stranse;
 - dormitul cu capul prea jos;
 - stresul;
 - sarcina;
 - anumite cauze medicale, cum ar fi, de exemplu, hernia hiatala, situatie in care o parte a stomacului intra in cavitatea toracica.

Daca aceste simptome se repeta si dureaza mai mult timp, puteti incerca urmatoarele remedii simple:

Nu mergeti la culcare cu stomacul plin! Mancati ultima masa de seara cu cel putin doua-trei ore inainte de a merge la culcare
Nu mancati prea mult deodata! Decat sa mancati trei portii mari pe zi, mai bine mancati patru-cinci portii mai mici.
Mancati incet, nu va grabiti! incercati sa puneti furculita jos intre doua imbucaturi!
Purtati haine largi, care sa nu stranga abdomenul!
Evitati alimentele care favorizeaza aparitia arsurilor retrosternale.
Daca sunteti supraponderal, incercati sa mai scapati de kilogramele in plus pe care le aveti! Pierderea in greutate amelioreaza simptomele.
Nu mai fumati! Nicotina slabeste tonusul muscular al sfincterului esofagian si favorizeaza astfel refluxul.
Nu consumati alcool!
Consumati lichide calde, de exemplu ceaiuri, atunci cand simtiti nevoia de a bea ceva.
Tineti o evidenta a alimentelor, a bauturilor  si a obiceiurilor alimentare pe care le-ati identificat ca fiind legate de aparitia simptomelor. Ulterior, incercati sa le evitati!
Ridicati capul patului in care dormiti, astfel incat capul si toracele sa fie mai ridicate decat picioarele. Nu folositi insa pernele pentru acest lucru, pentru ca nu veti face altceva decat sa creati un unghi intre cap si torace care va creste presiunea intraabdominala si astfel situatia va fi si mai rea.
Daca arsurile apar dupa anumite activitati fizice pe care le faceti, lasati sa treaca doua ore de la servirea mesei pana la efectuarea acestora.
Beti suficienta apa! Apa ajuta digestia si previne deshidratarea.

Vrei o solutie naturala de protejare a stomacului si esofagului?

NeoBianacid Aciditate si Reflux este un dispozitiv medical 100% natural de la Aboca care sporeste protectia stomacului si a esofagului, calmand rapid arsurile, durerea si senzatia de aciditate.

NeoBianacid Aciditate si Reflux poate fi util si in preventie, in perioade de stres, schimbari de anotimp, alimentatie, stil de viata nesanatos sau administrare de medicamente care pot afecta mucoasa gastrica. Datorita formulei pe baza de Poliprotect, un complex molecular vegetal din polizaharide și minerale, NeoBianacid formeaza o pelicula protectoare la nivelul mucoasei gastrice, care, in afara de rolul sau de bariera, creeaza un micromediu care mentine integritatea si functionalitatea acesteia. De aceea, NeoBianacid este ideal pentru a trata problemele legate de aciditate precum refluxul, gastrita sau digestia dificila.

Modul unic de acțiune al produsului face ca NeoBianacid Aciditate si Reflux sa poata fi utilizat in asociere cu tratamente farmacologice sau in perioadele de intrerupere a tratamentului prescris, nemodificand cantitatea de acid produsa de stomac. În plus, absenta efectului de REBOUND dupa administrare reprezinta un alt beneficiu major al acestui produs.

NeoBianacid Aciditate și Reflux poate fi administrat inclusiv femeilor însarcinate sau care alapteaza și copiilor de la varsta de 6 ani. 

Datorita acțiunii specifice și a formulei BIO noninvazive, NeoBianacid Aciditate și Reflux poate fi administrat inclusiv femeilor însarcinate sau care alapteaza și copiilor de la varsta de 6 ani. 
NeoBianacid este disponibil in doua formate: 15 comprimate – format practic pentru buzunar – si 45 comprimate – format convenabil din punct de vedere al pretului.
Pentru mai multe detalii, vezi aici.

Despre probleme digestive, mai cititi:

Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Cuvintele prebiotice si probiotice au invadat in ultima vreme lumea reclamelor cu mancare si etichetele cu medicamente, dar ce sunt si de ce am avea nevoie de ele este in mare parte un mister…

Beneficiile iaurtului natural

Beneficiile iaurtului natural

Iaurtul este un exemplu clasic de produs alimentar care, in ciuda faptului ca este mai sanatos in starea sa naturala, este in permanenta modificat pentru a se potrivi dorintelor alimentare gresite ale…


 

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: redactor Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII