Cum sunt judecate femeile dupa lungimea fustei si adancimea decolteului

Cum sunt judecate femeile dupa lungimea fustei si adancimea decolteului

Cum sunt judecate femeile dupa lungimea fustei si adancimea decolteului

Orice femeie se surprinde judecand o alta femeie dupa inaltimea tocurilor, dupa adancimea decolteului sau lungimea fustei. Si chiar daca nu ne plac aceste etichetari cand vine vorba despre propria persoana, totusi o facem pentru altele. Dar oare asta nu arata de fapt propriile noastre limitari?

Judecam alte femei iar ele ne judeca pe noi :)

Aproape fara sa ne dam seama, judecam de multe ori pe cei din jurul nostru dupa tot soiul de aparente vizuale, fara sa ne dam seama ca suntem de fapt prizonierii propriilor noastre limitari si prejudecati.

Orice femeie se surprinde judecand o alta dupa inaltimea tocurilor, dupa adancimea decolteului sau lungimea fustei. Si chiar daca nu ne plac aceste etichetari cand vine vorba despre propria persoana, totusi o facem pentru altele. Orice mama de adolescenta se (va) surprinde spunandu-i ficei sale: Nu e prea scurta rochia (sau chiar uniforma), ce or sa spuna colegii, profesoarele sau vecinele?

In plus, programale televiziunilor fara creier - care prezinta bahmutence, ginapistoale, si alte asemenea fiinte necomplicate ne-au creat deja automatismul de a alatura un anume gen de imbracamente unui anume stil. Ieftin si provocator. Prea mult machiaj si prea multa carne expusa. Prea putin creier.

Dar, cine spune ca nici eu, in aceasta logica nu sunt victima propriilor mele prejudecati? Ei bine, o organizatie suedeza a drepturilor femeiii a lansat o campanie de mare succes in Suedia si Germania: Nu masura valoarea unei femei dupa hainele pe care le poarta. \

Nu judeca adancimea decolteului ei:

Nu judeca lungimea fustei ei.

Nu judeca marimea tocului ei.

Morala?

Iar morala este: Poarta absolut ce vrei. Si nu mai judecat pe altele. Restul e doar prejudecata. Dar oare, vei putea?

Despre prejudecati, merita citit si: 

De ce nu ne plac unele soacre...

Nu stiu daca exista o gena in ADN-ul nostru care are legatura cu acest lucru, dar e cert ca cei mai multi dintre oameni, barbati sau femei, au o problema cu soacrele. Poate ca nu neaparat cu persoana… ... citeste mai departe

27 Prejudecati despre sex

Importanta vietii sexuale intr-un cuplu nu mai trebuie argumentata de mult timp. Mai pudici sau mai dezinvolti, in cele din urma suntem nevoiti sa acceptam ideea ca sexul este o parte extrem de… ... citeste mai departe 
/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.