Alegerea unei pompe de san: criterii si intrebari de luat in considerare

Alegerea unei pompe de san: criterii si intrebari de luat in considerare

Alegerea unei pompe de san: criterii si intrebari de luat in considerare

Din ce in ce mai multe mame din Romania inteleg cat de importanta este pompa pentru san pe perioada alaptarii.

Iata cum ce trebuie sa stii despre alegerea unei pompe de san si unde poti gasi cea mai larga gama de modele.

- veti citi:
Alegerea potrivita – pompe pentru san bazate pe cercetare dovedita clinic
Alegerea unei pompe pentru san: 6 intrebari importante
Luati in considerare urmatoarele sugestii atunci cand alegeti o pompa:
De unde cumparam pompa de san?

Alegerea potrivita – pompe pentru san bazate pe cercetare dovedita clinic

Din ce in ce mai multe mame din Romania inteleg cat de importanta este pompa pentru san pe perioada alaptarii.

Indiferent ca esti in cautarea unei pompe manuale sau electrice (dubla sau simpla) este foarte important sa alegi acel produs care sa iti fie de un real ajutor, potrivindu-se perfect necesitatilor tale.

De o decizie bine documentata, bazata pe calitatea si caracteristicile pompei alese poate depinde hranirea cu succes a  bebelusului tau cu pretiosul lapte matern, chiar si atunci cand din diverse motive nu sunteti mereu impreuna la ora mesei.

pompe de san
Celebra cantareata americana Pink - a folosit si ea o pompa de alaptare. 

Alegerea unei pompe pentru san: 6 intrebari importante

Manuala sau electrica, cu o singura pompa sau dubla, cumparata sau inchiriata? Cu un numar atat de mare de optiuni disponibile, alegerea celei mai potrivite pompe de san pentru nevoile dvs. poate fi dificila.

Retineti ca multitudinea de tipuri de pompe reflecta numeroasele nevoi individuale ale femeilor care alapteaza, iar ceea ce a functionat bine pentru o mama poate sa nu functioneze bine pentru dvs. Alegerea pompei ideale este cea mai buna decizie luata dupa ce ati analizat propriile nevoi si ati cantarit bine toate optiunile.

Exista mai multi factori care va pot ajuta sa alegeti pompa ideala pentru san. Daca aveti dificultati in alegerea unei pompe, un medic specialist calificat, cum ar fi medicul sau un consultant certificat in lactatie, va poate ajuta sa va ghidati decizia.

Luati in considerare urmatoarele sugestii atunci cand alegeti o pompa:

1) Cum intentionati sa utilizati pompa?

Folositi o pompa pe langa alaptare?
Planuiti sa pompati si sa depozitati mai multe recipiente de lapte?
Va intoarceti la serviciu?
Veti fi departe de copilul dvs. pentru cateva zile?

2) Cat timp va va lua sa pompati?

Timpul necesar pentru pompare variaza, dar anumite tipuri de pompe de san pot fi mai usor de utilizat si mai rapide.

Daca intentionati sa pompati la locul de munca sau nu aveti prea mult timp la dispozitie, va recomandam sa luati in considerare o pompa electrica. O pompa dubla (care extrage simultan laptele, de la ambii sani) poate, de asemenea, sa scada timpul de pompare, deoarece ambii sani pot fi goliti simultan.

3) Sunt usor de inteles instructiunile?

Daca este posibil, examinati instructiunile incluse ale mai multor pompe si alegeti una care este usor de asamblat, de utilizat si de curatat. Daca cumparati o pompa intr-un magazin, adresati-va unui agent de vanzari, astfel incat sa puteti practica asamblarea mai multor pompe diferite, inainte de a cumpara una.

Retineti ca din motive de sanatate, majoritatea magazinelor nu va vor permite sa returnati o pompa de san.

4) Unde veti folosi pompa?

Pompele manuale si cele cu baterii pot fi usor de transportat si utilizat in spatii mici, in timp ce o pompa electrica va necesita o priza pentru alimentare, va fi mai mare si mai greoaie, iar unele femei le pot gasi mai greu de transportat.

Retineti ca pompele care necesita energie, necesita o planificare avansata pentru situatii de urgenta atunci cand este posibil ca energia electrica sau bateriile suplimentare sa nu fie disponibile. Daca alaptarea nu este o optiune, consumabilele suplimentare si / sau o pompa de rezerva manuala va pot ajuta in timpul unei urgente.

5) Aveti nevoie de o pompa care sa fie usor de transportat?

Daca calatoriti frecvent sau intentionati sa pompati la locul de munca, luati in considerare cumpararea unei pompe usoare care se transporta cu usurinta.

Daca intentionati sa pompati in acelasi loc de fiecare data, este posibil sa nu va faceti griji cu privire la cat de usor este transportul.

6) Nu vi se potriveste corect pe san?

Asigurati-va ca deschizatura pentru mamelon are dimensiunea corecta pentru dvs. Ar trebui sa va puteti centra in mod confortabil mamelonul in interiorul cupelor.

Multe pompe sunt vandute cu o singura marime. Inainte de a cumpara o pompa, verificati site-ul producatorului pentru a vedea daca puteti inlocui anumite componente.

Citeste si 5 lucruri pe care ar fi trebuit să le știu despre pompele de san - din experiența unei mame

Sfatul Desprecopii

Din experienta mamicilor de pe forumul Desprecopii, o pompa manuala de san poate produce rani la sfarcurile deja sensibile de suptul bebelusului, datorita faptul ca presarea cu mana poate fi inconstanta. Multe mamici au cumparat mai intai o pompa manuala de san - si ulterior au fost nevoite sa cumpere o pompa electrica de san. Asadar, investiti de la inceput intr-o pompa electrica de calitate.

De unde cumparam pompa de san?


Aici vei gasi cea mai larga gama de pompe de san - la cele mai bune preturi.

Mai citeste si: Intretinerea pompei pentru san

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII