LEGO, jucaria preferata a copiilor isteti si parintilor lor - chiar daca doare cand calcam pe piesele inprastiate prin casa

LEGO,  jucaria preferata a copiilor isteti si parintilor lor

LEGO, jucaria preferata a copiilor isteti si parintilor lor

  • Copiii isteti adora LEGO. Desi, daca ma gandesc bine, parafrazarea corecta ar fi: Si copiilor isteti dar si parintilor le place LEGO. LEGO a ajuns sa fie astazi mai mult decat un joc, a devenit un concept educational, care face obiectul studiilor de cercetare comportamentala si de tehnici de invatare. Cu ajutorul  seturilor  LEGO se predau, in scoli si gadinite, materii diverse, de la geografie la educatie civica. Manualele de pedagogie din toata lumea includ tehnici de predare, folosind celebrul joc de constructie.

Ne place LEGO chiar daca ne doare cand calcam pe piesele de LEGO imprastiate peste tot prin casa
LEGO - mai mult decat un joc, este un concept educational
Copilul incepe lectia imaginatiei cu DUPLO
In jurul varstei de 4 ani, copilul este pregatit pentru LEGO
Copilul isi descopera creativitatea cu ajutorul caramizilor LEGO
Modele de LEGO: sau cand imaginatia nu are limite
Copilul invata lucruri noi si vede ca e in control
LEGO Descatuseaza creativitatea
Reflectarea realitatii
Psihologii despre avantajele jocului cu LEGO
Construiti impreauna un proiect LEGO si petreceti timp de calitate
Istoria LEGO
Magazinul de LEGO

Ne place LEGO chiar daca ne doare cand calcam pe piesele de LEGO imprastiate peste tot prin casa

Copiii isteti iubesc LEGO pentru ca este o jucarie isteata. De fapt, nu numai copiii isteti iubesc LEGO ci si parintii lor.

Tuturor ne place LEGO. Fie ca suntem parinti, bunici sau copii. Pentu ca ne place jocul si pentru ca ne place sa construim. Iar daca asta se intampla acasa, intr-o dupa amiaza ploioasa, cu toata familia adunata in jurul “santierului de constructii”, putem spune ca am descoperit una dintre formulele fericirii. Dar stim de asemeni ca doare tare cand calcam peste piesele de LEGO imprastiate prin casa ... Nu ar fi mai bine sa se vand si astfel de pantofi de casa - pentru parintii copiilor isteti?

LEGO - mai mult decat un joc, este un concept educational

LEGO a ajuns sa fie astazi mai mult decat un joc, a devenit un concept educational, care face obiectul studiilor de cercetare comportamentala si de tehnici de invatare. Cu ajutorul  seturilor  LEGO se predau, in scoli si gadinite, materii diverse, de la geografie la educatie civica. Manualele de pedagogie din toata lumea includ tehnici de predare, folosind celebrul joc de constructie.  Am ales cateva dintre aceste idei, pentru ca sunt perfect aplicabile si acasa, in orele pe care le dedicati jocului impreuna cu copilul tau.

Copilul incepe lectia imaginatiei cu DUPLO

Copilul meu a crescut iubind Lego. Pe la 14 luni am inceput cu primele jucarii de la Duplu. Era fascinat sa puna una peste alta caramizile de la Duplu si sa stuedieze cat de mare poate fi acel turnulet. Nici o jucarie nu l-a astrat mai mult decat acele blocuri perfecte de la Duplo. Dupa cativa ani, timp in care am cumparat toate colectiile de la Duplo, si nu scapa nici una ....a trecut incetul cu incetul la Lego.- redactor Desprecopii - GASESTE AICI ZECI DE MODELE DUPLO.

In jurul varstei de 4 ani, copilul este pregatit pentru LEGO

Dupa frumusetea anilor petrecuti in compania Duplo, in jurul varstei de 4-5 ani, cand copilul are suficienta dexteritate in degetele pentru a dezlipi caramizile mici de Lego -  tranzitam frumos catre lumea minunata a LEGO.

Copilul isi descopera creativitatea cu ajutorul caramizilor LEGO

Creativitatea, distractia si calitatea sunt elementele esentiale ale fiecarui set LEGO. Gama larga de produse ofera solutii de joaca adecvate varstei fiecarui copil, de la cel mai tanar, in varsta de 18 luni, pana la adolescenti si chiar adulti. Toate seturile LEGO motiveaza tineri si batrani sa-si lase imaginatia libera atunci cand construiesc, se joaca si exploreaza.

Modele de LEGO: sau cand imaginatia nu are limite

Modele de LEGO mentin legatura frumoasa dintre realitate si personajele preferate ale copilului. Iar imaginatia producatorilor de LEGO ne suprinde si pe noi, parintii....

Iata ca avem colectii de LEGO Tehnic, de LEGO Star Wars, LEGO Superheroes, LEGO Minecraft, LEGO The Hobbit, LEGO Chima, LEGO Disney Pricess... si altele.

 

 

 

Da, acest magazin poate fi gasit la adresa ASTA.

Copilul invata lucruri noi si vede ca e in control

De la o varsta frageda, copilul tau se joaca pentru ca e distractiv dar si pentru ca invata lucruri noi – iar acestea doua merg mana in mana. Distractia este strans legata de dificultatea jocului. Daca este prea usor pentru copil, el se plictiseste iar daca este prea dificil, il frustreaza. Insa atunci cand jucaria este adaptata varstei, nu exista limite la cat de mult va savura copilul experienta de joaca.

LEGO® DUPLO® reprezinta o colectie de jucarii de constructie pentru prescolari intre 18 luni si 5 ani, cu maini micute si imaginatie mare. Caramizile DUPLO sunt de doua ori mai mari decat caramizile standard LEGO, fiind o modalitate excelenta pentru copil sa-si demareze cariera de mare constructor.

LEGO Descatuseaza creativitatea

Constructia creativa cu caramizile LEGO DUPLO permite copilului tau sa exploreze ce e posibil si ce nu. Ce se intampla cand aceste doua forme sunt puse impreuna ? Si cat de multe caramizi pot pune una peste alta pana sa se darame?

LEGO DUPLO este un sistem de joc infinit, unde nu exista conceptul de solutie corecta. Exista mereu loc pentru noi provocari, mai multa creativitate si experiente de joc grozave !

Reflectarea realitatii

In jurul varstei de 2 ani, copilul tau incepe sa petreaca mult timp imitand lumea adultilor din jurul sau. Prin intermediul distractiei si jocului de roluri, el invata valorile si regulile de baza ale vietii de zi cu zi – diferenta dintre bine si rau – intr-un mediu sigur si controlabil. Jucariile LEGO DUPLO sunt perfecte pentru jocul de roluri si imbunatatesc aptitudinile motorii de baza ale copilului. 

Psihologii despre avantajele jocului cu LEGO

Reproducerea, din piese LEGO, a mediului familiar copilului – casa, parculetul de joaca, strazile din jurul casei, gradinitei, scolii, copacii, cladirile mai importante – dezvolta capacitatile cognitive si de orientare in spatiu, spiritul de observatie si simtul proportiilor

“Umanizarea” peisajului construit cu figurinele din set permite o intelegere mai profunda a mediului civic, integreaza personalitatea copilului in spatiul comunitar, il ajuta sa inteleaga rolul pozitiv al politistului, al pompierului, al medicului si, astfel, sa se simta ocrotit, dar si responsabil, la randul lui, in timp ce se transpune in fiecare dintre aceste roluri.

Prin implicarea activa in jocul de constructie, mai ales daca participa mai multi copii, este stimulata dezvoltarea personala, socio-emotionala, prin activitatile de explorare, chestionare, gandire, comunicare. Asa se creaza abilitatile de lucru in echipa, de intelegere a diferentelor intre oameni, se realizeaza platforma psihologica de relationare cu ceilalti, construita pe respect solicitat si oferit.

Construiti impreauna un proiect LEGO si petreceti timp de calitate

Construirea unui proiect LEGO impreuna cu un adult stimuleaza in plus dezvoltarea limbajului, creativitatii, spiritului de organizare, manualitatii. Jocul imaginatiei, explorarea fomelor in trei dimensiuni, evaluarea proportiilor, verbalizarea pentru explicarea propriilor indoieli, nelamuriri, decizii, sunt de fapt element ele vizate de orice proces educational. Iar placerea jocului de constructie cu LEGO amplifica si grabesc efectele acestui proces. In plus este o activitate care va conecteaza cu copilul - cu alte cuvinte este un timp de calitate pe care i-l oferiti copilului.

Istoria LEGO

Jocul LEGO si-a inceput cariera in atelierul unui tamplar sarac din Danemarca. Acesta a inceput in 1932 sa produca mici jucarii din lemn, destul de cautate, mai ales din momentul in care i-a venit in ajutor fiul sau, de 12 ani, caruia i-a venit idea realizarii unor seturi de astfel de jucarii.

Numele firmei a fost ales “LEGO”, din danezul "leg godt", tradus aproximativ  "joaca-te bine". Coincindenta a facut ca in latina Lego sa insemne "eu studiez" sau "eu construiesc". In 1947, Ole Kirk si fiul sau, au achizitionat o masina pentru producerea prin injectie a formelor de plastic si Lego a inceput sa produca serii de caramizi din plastic, care se puteau imbina pentru a construi diverse forme.

Piesele puteau fi unite, suficient de bine pentru a fi stabile, dar si suficient de usor pentru a fi demontate. De aici incolo, imaginatia poducatorilor si dinamica tehnologica a facut posibila impunerea pe piata a noului brand si crearea, pas cu pas, a imperiului LEGO. Pe 7 iunie 1968 s-a deschis in Parcul LEGOLAND, iar numai in primul an l-au vizitat peste 625.000 de oameni. Noua revolutie, care va schimba radical lumea LEGO, are loc in 1978, cand in locul figurinelor destul de anoste sunt lansate mini-figurinele. Cu membre mobile si chipuri pictate in fabrica, acestea aveau diferite roluri - politisti, medici, eroi - fiind inclusi in seturile tematice. Dimensiunile reduse faceau ca un cumparator sa poate construi orase intregi pe un spatiu redus.

Succesul urias al conceptului LEGO are la baza versabilitatea pieselor. Un set LEGO din anii '60 poate fi combinat cu unul din 2000, practic intr-un numar nelimitat de solutii, iar in comunitatea virtuala a fanilor are loc schimbul de idei si de proiecte, intr-o retea care creste de la o zi la alta.

Magazinul de LEGO ...

Va asteptam pe Magazinlego.desprecopii.com 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. cscsulak zoltan
    cscsulak zoltantrimis la 24/4/2016

    foarte bun jucariile lego imi place tare de tot si eu joc

    Raspunde la acest comentariu
  2. elena georgina
    elena georginatrimis la 15/4/2016

    0225026

    Raspunde la acest comentariu
  3. zlex
    zlextrimis la 13/2/2011

    imi place lego

    Raspunde la acest comentariu
  4. Cristina Cogut
    Cristina Coguttrimis la 19/2/2009

    Si baietelul meu este pasionat de LEGO, a construit deja foarte multe modele si este foarte fericit cand primeste un LEGO nou. Acum de-abia asteapta mearga din nou la LEGOLAND (parcul a fost inchis pe perioada iernii).

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII