Student in Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii? Tu ce alegi?

Student in Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii? Tu ce alegi?

Student in Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii? Tu ce alegi?

  • Cochetezi cu ideea de a deveni student la o Universitate din Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, dar nu stii de unde sa „apuci” problema sau care dintre cele doua destinatii ti s-ar potrivi?

- despre studentia in Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, veti citi:
Cazarea
Oamenii
Lucruri de vazut si de vizitat
Competenta lingvistica

Cochetezi cu ideea de a deveni student la o Universitate din Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, dar nu stii de unde sa „apuci” problema sau care dintre cele doua destinatii ti s-ar potrivi?

Fie ca ai o pasiune pentru Marea Britanie si ti-ar placea sa studiezi la Universitati de prestigiu, precum Cambridge sau Oxford, in timp ce iti petreci serile in popularele pub-uri englezesti, sau poate ideea "visului american" este mai atragatoarr pentru tine, decizia de a studia in strainatate este un pas urias si trebuie sa te pregatesti din timp pentru a sti care este cea mai potrivita varianta pentru tine.

In timp ce ambele tari ofera un invatamant de calitate, fiecare sistem abordeaza educatia intr-o maniera usor diferita, si exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare. Insa, pe langa timpul necesar pentru finalizarea studiilor, procesul de admitere, vize sau taxele de scolarizare, socul cultural este un aspect extrem de important.

Trebuie sa realizezi ca te vei afla intr-o tara noua, cu reguli si oameni noi, cu un stil de viata diferit, pe care vei fi nevoit sa il adopti, si, dintr-odata, imaginea pe care o aveai la plecarea din tara se poate transforma surprinzator.

O varianta care iti ofera posibilitate de a te pregati din timp pentru a percepe, intelege si analiza indeaproape o alta cultura decat cea proprie, in timp ce te distrezi, vizitezi, iti faci prieteni noi si iti imbunatatesti cunostintele de limba engleza, o reprezinta tabere de studiu, desfasurate in ambele destinatii pe perioada vacantelor de vara.

Cazarea

Participarea la o astfel de tabara iti ofera posibilitatea de a locui in campusuri studentesti, sau la familii gazda, si de a-ti face o idee de ansamblu cu privire la ce te asteapa.

Campusurile studentesti sunt aproximativ echivalente, desi in Marea Britanie se obisnuieste ca studentul sa fie cazat in camera single, in regim de self-catering, in faimoasele apartamente din cladirile cu caramida rosie aflate in centrul oraselor universitarea sau chiar in complexuri ultra-moderne din afara oraselor, in timp ce in Statele Unite este totul despre a locui in campus.

Vei merge la ore, ridica corespondenta, manca sau iti vei spala hainele in termen de "couple of blocks", asa cum le numesc americanii.
De asemenea, sa imparti dormitorul cu cel putin inca o persoana si sa nu poti sa iti alegi colegul de camera este absolut firesc in SUA.

Oamenii

Fie ca alegi o tabara cu varianta de cazare intr-un campus universitar sau la familii gazda, ambele optiuni te vor pune in situatia de a lua zilnic contact cu locuitorii. Profesori, indrumatori, colegi de tabara sau membrii familiei in care vei locui, cu totii vor face parte din experienta ta.

La modul general, britanicii sunt cunoscuti ca fiind oameni prietenosi, dar care prefera sa pastreze distanta. In majoritatea cazurilor, s-ar putea sa fiind nevoit sa iei initiativa si sa incepi o conversatie. De asemenea, ei sunt faimosi pentru umorul sec si sarcasm - desi la inceput s-ar putea sa nu fii obisnuit, te va lua prin surprindere cat de repede vei ajunge sa faci glume cu ei.

In Statele Unite, nimeni nu este un strain. Chiar si cand te urci intr-un taxi, te poti astepta ca soferul sa te intampine cu zambetul pe buze si sa inceapa o conversatie. Oamenii au, de obicei, o atitudine foarte relaxata si open-minded.

Lucruri de vazut si de vizitat

Aceste programe educationale imbina intr-un mod armonios studiul limbii engleze cu activitati si vizite la cele mai importante obiective turistice.

Londra singura poate sa tina ocupat pentru cateva luni si cel mai activ turist. Muzeul Figurilor de Ceara, Madame Tussaud's , Big Ben, Palatul Buckingham si London Eye sunt obiective turistice pe care majoritatea taberelor le au incluse in program si nu trebuie ratate. Totusi, este important de mentionat ca Regatul Unit nu se limiteaza doar la Londra, Cambridge, Oxford sau alte destinatii populare din Anglia.
Raman de descoperit si frumusetea tinuturilor din Scotia sau famecul lumii vechi din Irlanda de Nord.

Fotbal, cricket, rugby sau un turneu de tenis la  Wimbledon sunt doar cateva dintre evenimentele sportive pe care un student international le poate prinde pe perioada unei tabere in UK.

In schimb, daca doresti sa bifezi cele mai importante obiective turistice din Statele Unite, nu trebuie sa ratezi Statuia Libertatii, Muzeul American de Istorie Naturala, Times Square,  Brooklyn Bridge, Golden Gate Bridge, Disney World, Universal Studios, Hollywood sau Las Vegas, cu faimoasele sale cazinouri.

Indiferent de destinatia pe care o alegi pentru o tabara in SUA,  poti sa fii singur ca ceva interesant si distractiv se va gasi in apropiere.

Baschetul, baseball-ul sau fotbalul sunt printre cele mai populare evenimente sportive de divertisment national. De asemenea, americanii iubesc cultura pop si celebritatile si pot fi vazuti foarte des stand la coada la cinema, cu o punga mare de popcorn in mana, pentru a viziona cele mai noi filme.

Competenta lingvistica

Indiferent de alegere, va trebui sa demonstrezi competente lingvistice semnificative in utilizarea limbii engleze. Cerintele de admitere variaza de la institutie la institutie, dar toate scorurile IELTS si TOEFL sunt disponibile pe siteurile Universitatilor.
O tabara de limba engleza in Anglia sau SUA poate fi un ajutor considerabil in pregatirea pentru sustinerea acestor examene. Experimentand viata de zi cu zi intr-o tara straina, inseamna sa inveti si cum este utilizata limba studiata in situatii reale. Limbajul trupului, expresiile faciale sau idiomurile si expresiile locale sunt lucruri pe care nu le poate invata dintr-un manual.

Asadar, daca urmaresti sa obtii o diploma de studii in UK sau SUA si vrei sa fii sigur ca destinatia aleasa este cea potrivita pentru tine, primul pas poate fi o scoala de vara in strainatate.

Unde gasesti astfel de programe? Te invitam sa arunci o privire peste oferta educationala propusa de tabere.com, agentie specializata in organizarea de tabere internationale in strainatate. Consultantii educationali tabere.com te intampina atat cu tabere de limba engleza in Anglia, cat si in Statele Unite ale Americii.

Daca esti in cautarea unei tabere de grup, ai posibilitatea de a petrece doua saptamani de vis intr-un campus studentesc din Londra (tabara Goldsmiths College, 3-17 august 2015) sau California (tabara Los Angeles si San Francisco, 22 Iulie -04  August 2015).

Sau poate vrei sa pornesti in aceasta aventura singur? Atunci, oferta de taberele individuale este diversificata si are in vedere programe academice, sportive sau de arta.

Website: https://www.tabere.com/
Telefon fix: +4 021 599 78 51; +4 021 599 01 01
Mobil: +4 0726 468 357, +4 0745 468 357
E-mail: edu@ regional.ro; educatie@regional.ro
Adresa: Soseaua Bucuresti-Ploiesti 14-22, sector 1, Bucuresti

Intrebari si raspunsuri despre taberele internationale puteti citi pe forum, la topicul de discutii al parintilor: Taberele educationale in strainatate: Intrebari si raspunsuri

Taberele educationale in strainatate: ce sunt si ce beneficii aduc copilului de citit si: Taberele educationale in strainatate: ce sunt si ce beneficii aduc copilului

Taberele internationale pentru adolescenti: primul test pentru studiile in afara tarii de citit si: Taberele internationale pentru adolescenti: primul test pentru studiile in afara tarii

Taberele educationale in strainatate: intrebari si raspunsuri pentru parinti gasiti raspunsuri la intrebarile voastre citiind si: Taberele educationale in strainatate: intrebari si raspunsuri pentru parinti

Merita citit si:

Taberele educationale in strainatate: ce sunt si ce beneficii aduc copilului

Taberele educationale in strainatate: ce sunt si ce beneficii aduc copilului

Traim intr-o lume din ce in ce mai mobila si mai globalizata. Si, ca parinte, e important sa iti pregatesti copilul pentru viata tinand cont de tendintele actuale. Daca pe vremuri, o tabara intr-un…

Sangerarea gingiilor in timpul sarcinii: motive si tratament

Sangerarea gingiilor in timpul sarcinii: motive si tratament

Sangerarea gingiilor este o mica neplacere a sarcinii care trebuie tratata ca atare. Adevarul este ca in timpul sarcinii, orice graviduta va observa o mai mare sensibiltiate a gingiilor. Acest lucru…

 

Merita citit si:

Pubertatea copiilor nostri - sa o intelegem
Totul despre menstruatie - ghid pentru mamici de fetite
Adolescentii si fumatul
Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati

Despre adolescenti, intre parinti:

Pentru a intilni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII