Sase pasi pentru o nastere sanatoasa si sigura - principiile Lamaze

Sase pasi pentru o nastere sanatoasa si sigura - principiile Lamaze

Sase pasi pentru o nastere sanatoasa si sigura - principiile Lamaze

Femeile insarcinate trebuie ajutate să își aducă pe lume copilul cu bucurie şi încredere, iar practicile de naștere Lamaze asta le și ajută să facă. Aceste practici de naștere sunt concepute pentru a simplifica procesul nașterii cu o abordare naturală, care te ajută la atenuarea temerilor și la gestionarea durerii.

Iata sase conditii pentru o nastere sanatoasa si sigura - principiile Lamaze.

veti citi
Principiile Lamaze - 6 conditii pentru o naștere sănătoasă și sigură
Șase pași simpli pentru o naștere sigură și sănătoasă
Nasterea prin metoda Lamaze

Principiile Lamaze - 6 conditii pentru o naștere sănătoasă și sigură

Femeile insarcinate trebuie ajutate să își aducă pe lume copilul cu bucurie şi încredere, iar practicile de naștere Lamaze asta le și ajută să facă.

Aceste practici de naștere sunt concepute pentru a simplifica procesul nașterii cu o abordare naturală, care te ajută la atenuarea temerilor și la gestionarea durerii. Indiferent de dimensiunea bebelușului, lungimea și complexitatea travaliului, sau nivelul de încredere pe care îl ai, aceste practici te vor ajuta să ai un travaliu și o naștere sigură și sănătoasă.

Șase pași simpli pentru o naștere sigură și sănătoasă

Pasul 1: Lasă travaliul să înceapă de la sine.

Pasul 2: Plimbă-te, deplasează-te și schimbă-ți pozițiile pe tot parcursul travaliului.

Pasul 3: Asigură-te că ai lângă tine o persoană iubită, un prieten, mama sau o doula, pentru sprijin continuu.

Pasul 4: Evită intervențiile care nu sunt necesare din punct de vedere medical.

Citeste Nasterea naturala fara medicamente sau epidurala - cum este si la ce trebuie sa te astepti

Pasul 5: Evită să naști din poziția intinsă pe spate și urmează-ți instinctul de a împinge.

Pasul 6: Mama si copilul trebuie sa fie împreună - Este cel mai bine și benefic pentru mamă, pentru bebeluș și pentru procesul alăptarii.

Citeste Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti

Cursurile Lamaze ajută părinţii să se pregătească pentru naștere și primele săptămâni împreună cu copilul lor. Practic, prin informațiile și exerciţiile pe care le livrează, elimină teama de necunoscut şi teama de durere, cele mai frecvente în cazul părinților care se află la prima experiență de acest fel.

“În cele patru săptămâni abordăm foarte multe aspecte care ajută părinții să aibă o experiență frumoasă la naștere, indiferent dacă este vorba despre nașterea naturală sau cea prin cezariană. Vorbim despre partea emoțională a nașterii și a travaliului, de alăptare, de crearea atașamentului față de noul membru al familiei și despre implicarea taților în primele luni ale copilului. În plus, atingem și problema familiei extinse, pe cea a relației de cuplu în timpul sarcinii și după naștere și a modului prin care noul membru se integrează în familie, nu acaparează familia.” – Psih. Roxana Alina Olaru.

În plus față de aspectele psihologice ale unei noi apariții în familie, participanții la un astfel de curs obțin și informații practice referitoare la tehnici de alăptare, la modalități de purtare a copilului în primele săptămâni de viață, dar și la cum să i se facă băiță și masaj.

Nasterea prin metoda Lamaze

Nasterea unui copil este un proces normal, natural si sanatos si toate femeile au dreptul de a naste fara interventii medicale de rutina. De a naste natural. Aceasta este filozofia care sta in spatele tehnicilor Lamaze care pregatesc gravidutele pentru a nastere cu incredere.

Nasterea prin metoda Lamaze este o nastere naturala, fara interventie medicala si fara medicamente de atenuare a durerii. Mamica va folosi in timpul nasterii o serie de metode si practici speciale de relazare, concentratie si respiratie numite tehnici Lamaze.

Despre nasterea naturală, mai puteti citi

7 beneficii ale nasterii naturale

Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica in acea zi

Nastere naturala sau prin cezariana sau de ce sunt atat de multe nasteri prin cezariana in Romania?

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

autor: Desprecopii.com 2020
Toate drepturile rezervate (c) 2020
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII