10 trucuri pentru fermitatea sanilor

10 trucuri pentru fermitatea sanilor

10 trucuri pentru fermitatea sanilor

  • Sarcina, pierderile bruste in greutate, trecerea timpului... toate acestea isi pun amprenta asupra corpului unei femei si mai ales asupra sanilor. Efectele nu pot fi in totalitate evitate, insa, prin adoptarea anumitor gesturi ce tin de stilul de viata si de optiuni personale, pot diminua efectele negative pe care acesti factori le au asupra sanilor, ajutand femeile sa se debaraseze de anumite complexe pe care schimbarea aspectului sanilor le poate crea in timp.

- despre 10 trucuri pentru fermitatea sanilor, veti citi:
Apa, hidratarea si sanii
Exercitii zilnice si sanii
Uleiuri esentiale
Margaretele si sanii
Sutienul potrivit si fermitatea sanilor
Uleiuri vegetale
Cartilagiu si gelatina
Masaj adecvat
Algele
Meiul
Despre sani, merita citit si
 

Sanii, varsta si gravitatea

Sarcina, pierderile bruste in greutate, trecerea timpului si gravitatea ... toate acestea isi pun amprenta asupra corpului unei femei si mai ales asupra sanilor.

Efectele nu pot fi in totalitate evitate, insa, prin adoptarea anumitor gesturi ce tin de stilul de viata si de optiuni personale, pot diminua efectele negative pe care acesti factori le au asupra sanilor, ajutand femeile sa se debaraseze de anumite complexe pe care schimbarea aspectului sanilor le poate crea in timp.

9 lucruri pe care nimeni nu ti le spune inainte sa devii mama! de citit: 9 lucruri pe care nimeni nu ti le spune inainte sa devii mama!

Statisticile arata ca peste 70% dintre femei sunt nemultumite de aspectul pe care il au sanii lor. Pe de alta parte insa tot statisticile spun ca peste 56% dintre barbati sunt incantati de felul in care arata sanii partenerelor lor.

Femeile tinere si cele mignone sunt ingrijorate pentru ca sanii lor sunt prea mici, in timp ce cele mai in varsta sunt dezamagite de faptul ca sanii lor si-au pierdut fermitatea. Multe dintre femei recurg, de altfel, la chirurgia estetica pentru a scapa de aceste complexe. Exista insa si metode mai putin invazive care, aplicate constant, pot avea drept efect mentinerea fermitatii sanilor. Iata-le pe cele mai eficiente:

Apa, hidratarea si sanii

O hidratare constanta intretine fermitatea tesuturilor! De asemenea, e bine de stiut ca mai putina sare in alimentatie poate contribui la mentinerea tonusului tesuturilor. In plus, jeturile de apa aplicate direct pe sani, alternand apa calda cu apa rece, le mentine fermitatea.

Exercitii zilnice si sanii

Nu trebuie sa te transformi in sportiva de performanta, insa un exercitiu simplu, executat in trei serii de cate 20 de miscari, zilnic, iti poate mentine fermitatea sanilor. Intinde-te pe spate, cu spatele bine lipit de sol si inspira intinzand puternic bratele spre spate si tinand o sticla sau orice alt obiect. Apoi expira, aducand bratele in fata. Evident, un exercitiu izolat nu poate sa faca minuni, asa ca ideal este sa practici constant exercitii pentru tonifierea intregului corp, insa acest tip de exercitiu este special pentru sani.

Vrei niste sfaturu practice despre cum sa iti faci sanii mai fermi? Urmareste video-ul de mai jos.

Uleiuri esentiale

Lavanda, lemnul de trandafir, sau samanta de morcov se dilueaza intr-o solutie uleioasa (de 0,5 – 1%) si solutia obtinuta astfel se utilizeaza pentru masaj, efectul fiind acela de tonifiere la nivelul pielii.

Margaretele si sanii

Folosite sub forma de substanta obtinuta prin macerare, margaretele sunt cunoscute pentru proprietatea lor de a tonifia pielea. Pentru a ameliora tensiunea de la nivelul pielii, este recomandata macerarea margaretelor in ulei de argan.

Sutienul potrivit si fermitatea sanilor

Pentru a mentine fermitatea sanilor in timp, sutienul pe care il folosesti trebuie sa fie unul adaptat formei lor, nu trebuie sa comprime, ci sa ridice sanii. De asemenea, un sutien trebuie inlocuit imediat ce isi pierde el insusi fermitatea. Trebuie stiut, de asemenea, ca un sutien nu trebuie purtat non-stop pentru ca sanii au nevoie sa respire, iar purtarea sutientului restrictioneaza circulatia sangvina si limfatica din zona.

Uleiuri vegetale

Folosirea uleiurilor in locul cremelor, intretine elasticitatea pielii, care este indispensabila pentru niste sani frumosi, pentru ca sanii sunt, de fapt glande sustinute de piele si nu de muschi. Uleiul de argan este revitalizant si bogat in vitamina E, care este antioxidanta.

Limba mielului este o alta planta care actioneaza asupra elasticitatii pielii si a supletii, iar macesele au efect detensionant si cicatrizant. Uleiul de jojoba are si el proprietati miraculoase pentru piele, marind absorbtia apei.

Cartilagiu si gelatina

Colagenul este indispensabil pentru fermitatea tesuturilor. De aceea consumul de cartilgiu de peste este recomandat, la fel ca si preparatele din picioare de vita sau de porc sau din orice carne gelatinoasa.

Masaj adecvat sanilor

Masarea regulata a sanilor, cu ulei sau cu putin lapte caldut, este recomandata pentru pastrarea fermitatii. Masajul trebuie sa fie usor, dinspre baza sanului spre clavicula, precum si in jurul sanului, in sensul acelor de ceasornic.

Algele

Padina pavonica este o alge bruna mediteraneana din care se extrage o substanta ce amelioreaza sinteza colagenului. Numita popular si coada de paun, aceasta alga are proprietatea de a ameliora densitatea tesuturilor de sustinere, cum sunt cele din sani.

Meiul

Siliciul participa la reconstructia fibrelor de elastina si de colagen care sustin tesutul sanului. Insa el nu exista in stare pura, ci se gaseste in anumite produse. Meiul este foarte bogat in siliciu si de aceea este recomandat sa fie consumat ca ados in salate sau in alte mancaruri. 

Despre sani, merita citit si:

Sânii in timpul sarcinii: transformarile și pregătirea pentru noul rol - iată ce e util de știut dragă mami

Sânii in timpul sarcinii: transformarile și pregătirea pentru noul rol - iată ce e util de știut dragă mami

Sânii unei femei însărcinate trec printr-o serie de transformări fascinante și semnificative. Aceste modificări sunt adesea rezultatul unor schimbări hormonale…

Sfaturi pentru superevele cu bust generos

Sfaturi pentru superevele cu bust generos

Se pare ca este o lege a firii ca atunci cand natura ne-a dotat cu ceva sa ne facem prea multe probleme si sa ne dorim exact opusul. Numai asa se explica de ce femeile cu parul drept si-l…

Ce nu stiai despre sanii tai

Ce nu stiai despre sanii tai

Simbol al maternitatii, atractie irezistibila pentru sexul opus, atu de imagine menit sa impulsioneze stima de sine... feminitate in forma pura. Toate aceste atribute si inca multe altele sunt…



 /Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Milena Sadova, redactor principal Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII