Sfaturi pentru stimularea alaptarii

Sfaturi pentru stimularea alaptarii

Sfaturi pentru stimularea alaptarii

  • Pentru a stimula alaptarea, puneti copilul la san cât mai curând posibil dupa nastere. Asigurati-va ca bebelusul suge viguros si fara intreruperi. Alaptati copilul atunci cand se trezeste, si nu la ore prestabilite, deoarece suge de multe ori mai bine datorita foamei. In cazul in care copilul este alaptat la ore prestabilite, fiindca mama crede ca este timpul sa fie alaptat, el trebuie sa fie de cele mai multe ori trezit. Este mult mai bine sa folosim ceasul biologic al copilului.

Puneti copilul la san cât mai curând posibil dupa nastere
Alaptati in liniste
Este fluxul laptelui prea lent si copilul plânge de foame?
Alaptarea este o chestiune de liniste si rabdare

Puneti copilul la san cât mai curând posibil dupa nastere

Asigurati-va ca bebelusul suge viguros si fara intreruperi. Alaptati copilul atunci cand se trezeste, si nu la ore prestabilite, deoarece suge de multe ori mai bine datorita foamei. In cazul in care copilul este alaptat la ore prestabilite, fiindca mama crede ca este timpul sa fie alaptat, el trebuie sa fie de cele mai multe ori trezit. Este mult mai bine sa folosim ceasul biologic al copilului. Nu conteaza daca la inceput va vrea sa bea la fiecare doua ore. Foarte repede, va intra intr-un ritm în care va va notifica la 3 ore. Bebelusii care dorm mult, trebuie treziti la 3 ore pentru a fi hraniti.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte foate util de citit: Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

În cazul în care copilul nu vrea sa suga, mai încercati de doua sau trei ori. Apoi lasati-l sa se odihneasca, si incercati din nou atunci când el este din nou treaz.

Dupa baie, cei mai multi copii devin foarte obositi si adorm repede. Daca din nou nu reusiti sa-l alaptati, încercati din nou mai tarziu, în cazul în care copilul este treaz.

Mama poate pastra copilul cu ea cea mai mare parte a timpului, în masura posibilitatilor. Mai ales la început, poate sa observe imediat atunci când el este treaz, si il poate aseza direct la san pentru a stimula alaptarea.

Atasarea corecta la san a bebelusului (video) de citit: Atasarea corecta la san a bebelusului (video)

Nu te astepta ca alaptarea sa aiba imediat succes. Atât mama cat si copilul trebuie sa învete sa (se) hraneasca. Este nevoie, uneori, de câteva zile. Rabdarea si încrederea sunt importante pentru succesul alaptarii.

Alaptati in liniste

Rugati eventualii vizitatori sa va acorde spatiul necesar. Mai ales atunci când mama si copilul înca mai invata cum trebuie sa alapteze, alte prezente nu ajuta acest lucru. Copilul poate deveni agitat. Ignorati daca este cazul, sfaturile bine intentionate ale familiei, prietenilor si vizitatorilor. Daca exista îndoieli cu privire daca ceva merge sau nu bine, acest lucru poate fi discutat cu doctorul de familie/moasa sau asistenta maternala. De asemenea, un consultant in alaptare poate fi întotdeauna consultat în perioada postpartum, daca parintii doresc acest lucru.

Nu renunta prea curând. Aveti incredere ca alaptarea va functiona în timp

13 mesaje realiste despre alaptare pe care trebuie sa le stie orice graviduta de citit neaparat: 13 mesaje realiste despre alaptare

Este fluxul laptelui prea lent si copilul plânge de foame?

Încercati sa încurajati alaptarea stocand lapte cu ajutorul unei pompe de san. Laptele stocat poate fi apoi administrat copilului cu ajutorul unei seringi mici. Moasa sau asistenta va poate ajuta.

Daca alaptarea continua sa cauzeze probleme inca dupa 5-6 zile, este întelept sa contactati un consultant in lactatie. Acesta va poate indruma cu o sesiune speciala de instruire cu privire la practica de alaptare. Chiar si la doua saptamani dupa nastere, laptele matern inca poate fi initiat. Cu incredere, alaptarea poate succede aproape întotdeauna.

Ghid complet al primelor zile de alaptare de citit: Ghid complet al primelor zile de alaptare

Alaptarea este o chestiune de liniste si rabdare

Mai ales la primul copil, alaptarea este de multe ori oprita din cauza incertitudinii. Asta e regretabil, pentru ca alaptarea este cel mai bun dar pentru copil. Alaptarea ofera protectie împotriva tuturor tipurilor de infectii si diminueaza riscul de alergii. În plus, studiile de cercetare arata ca: copiii alaptati la san presteaza mai bine la scoala. De multe ori alaptarea trebuie invatata, si inceputul este mai dificil. Adresati eventualele probleme care pot aparea pe parcurs la timp. Odata ce alaptarea merge bine, nimic nu este mai usor, mai ieftin, placut, si mai presus de toate sanatos. 

 Despre alaptare si etapele alaptarii:

Primele zile de alăptare în fapte concrete - detaliii esențiale

Primele zile de alăptare în fapte concrete - detaliii esențiale

Primele zile de alăptare ale bebelușului sunt esențiale pentru succesul misiunii de alăptare. Este perioada în care se creează o legătură specială și…

Pozitii de alaptare: Ghid Complet

Pozitii de alaptare: Ghid Complet

Alegerea pozitiei ideale pentru alaptarea bebelusului este subiectiva. Adevarul este ca NU exista o pozitie de alaptare recomandata - pentru ca fiecare mamica si bebelus isi hotarasc singuri…

Colostrul: prima masă a bebelușului - minunea galbenă cu anticorpi

Colostrul: prima masă a bebelușului - minunea galbenă cu anticorpi

Colostrul, substanța secretată de organismul mamei in primele zile de alăptare, este cel mai bun aliment pe care o mamă îl poate oferi copilului sau nou-născut.►…


 

Ghid de alaptare

Desprecopii va ofera cel mai complet ghid de alaptare. Cititi pe larg toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Produse care te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor

9 Mituri despre alaptare
Avantajele alaptarii pentru bebelus si mamica
Alaptatul si exclusivitatea celui mai intim act matern
15 Alimente de evitat in timpul alaptarii
Super alimente pentru mamici care alapteaza
 

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

  Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

  autor: redactor A.Z. - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Constantinescu Iuliana
    Constantinescu Iuliana trimis la 23/6/2017

    Fluxul laptelui e problema la mine bebe mereu plânge după ce ii dau sa mănânce iar din cauza asta eu apelasem la laptele praf (supliment) dar acum incerc sa îl scot pentru că am a văzut că îi face rău și mi-a luat în greutate mult . Nu vreau sa risc sa îl las ne mâncat dar nu știu ce să mai fac , iar eu sunt în Italia și nu am un consultant ...chiar nu știu cum să mai procedez . Pediatra mi-a zis că dacă simt că nu am lapte și nu de satura sa ii dau numai laptele praf odată la 3 ore ...dar nu as vrea sa fac asta deloc

    Raspunde la acest comentariu
  2. Andra
    Andratrimis la 23/6/2017

    Buna Iuliana, la ce te referi cu "fluxul laptelui "? este in jet puternic sau nu este?Cat are bebe? Este posibil sa treaca printr-un puseu de crestere. Si noi am trecut prin aceste puseuri, cu mult plans si "crizute " inainte si dup supt, plus greva suptului, cand nu mi-a supt 2 zile nimic. Important este sa renunti complet la laptele praf si sa il lasi pe bebe sa suga, cat vrea si cand vrea. Incet si cu rabdare o sa treceti sigur peste probleme :)

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII