Cum sa dezvolti creativitatea copilului prin joc

Cum sa dezvolti creativitatea copilului prin joc

Cum sa dezvolti creativitatea copilului prin joc

  • Creativitatea copiilor nu cunoaste limite. Chiar si cele mai simple obiecte din viata de zi cu zi pot fi foarte distractive pentru ei, acestea avand o mare influenta asupra dezvoltarii copiilor. Cu toate acestea, nu fiecare jucarie este la fel de atractiva - intr-o mare masura conteaza varsta si temperamentul copilului. De multe ori parintii sunt in pana de idei cu privire la jucariile pentru copiii lor, iar gusturile celor mici se schimba foarte repede.

Creativitatea copiilor nu cunoaste limite. Chiar si cele mai simple obiecte din viata de zi cu zi pot fi foarte distractive pentru ei, acestea avand o mare influenta asupra dezvoltarii copiilor. Cu toate acestea, nu fiecare jucarie este la fel de atractiva - intr-o mare masura conteaza varsta si temperamentul copilului. De multe ori parintii sunt in pana de idei cu privire la jucariile pentru copiii lor, iar gusturile celor mici se schimba foarte repede.

O tavaleala prin frunze sau alergatul prin balti poate parea perimat, dar de fapt aceste activitati simple au un impact enorm asupra dezvoltarii copilului. Acesta este motivul pentru care este atat de important ca fiecarui copil sa i se ofere timp si conditii pentru a se juca. Parintii pot diversifica, pot sa le ofere celor mici anumite directii, dar uneori merita sa se bazeze pur si simplu pe creativitatea copilului. La urma urmei el stie cel mai bine ce joc ii place cel mai mult.

Cele mai simple jucarii sunt cele mai bune

Dezvoltarea copilului poate fi stimulata in moduri diferite, nu doar prin intermediul jucariilor dedicate. In jurul varstei de 2 ani copiii incep sa invete in mod activ despre lumea din jurul lor. Ei inspecteaza acum tot ce le cade in mana, imitand in acelasi timp comportamentul adultilor. Obiectele din jurul lor le stimuleaza imaginatia si le dezvolta creativitatea si capacitatea de a crea „ceva din nimic”. Desi intr-o camera de copil se gasesc o multime de jucarii, de multe ori ei doresc sa se joace cu tacamuri, ustensile de bucatarie, oale si tigai. Atunci cand mama este la bucatarie si gateste cel mic nu se dezlipeste de ea. Nici papusile, nici ursuletii de plus sau masinutele teleghidate nu pot concura cu lucrurile extraordinare care se gasesc prin dulapurile de la bucatarie. In momente de acest fel copilul incearca sa faca si el ce face mami, adica foloseste tot ce gaseste la indemana ca sa faca si el mancare. Ce iese stim cu totii: o multime de oale troneaza pe podea, pachetele cu faina si malai sunt inspectate in detaliu, iar borcanele cu condimente sunt rasturnate pe gresie. Nu uita ca aceasta activitate de control al sertarelor si dulapurilor il ajuta pe cel mic sa-si dezvolte creativitatea. Asa ca cel mai bine ar fi sa-l lasi sa-si continue jocul, atat timp cat nu este niciun pericol pentru el. E adevarat ca dupa ce ai pregatit mancarea trebuie sa faci curatenie in doua locuri, acolo unde ai gatit tu si acolo unde a gatit copilul, dar acest lucru se face foarte usor si rapid cand ai la indemana rolele de bucatarie Zewa. Gata, acum bucataria straluceste de curatenie, dar nu pentru multa vreme, caci curiozitatea copiilor si dorinta de explorare nu iau niciodata pauza! 

Tema:Jocuri

Comenteaza / Pune o intrebare

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!