Cum sa dezvolti creativitatea copilului prin joc

Cum sa dezvolti creativitatea copilului prin joc

Cum sa dezvolti creativitatea copilului prin joc

Creativitatea copiilor nu cunoaste limite. Chiar si cele mai simple obiecte din viata de zi cu zi pot fi foarte distractive pentru ei, acestea avand o mare influenta asupra dezvoltarii copiilor. Cu toate acestea, nu fiecare jucarie este la fel de atractiva - intr-o mare masura conteaza varsta si temperamentul copilului. 

De multe ori parintii sunt in pana de idei cu privire la jucariile pentru copiii lor, iar gusturile celor mici se schimba foarte repede

in acest articol veti citi mai multe despre:
O tavaleala prin frunze sau alergatul prin balti!
Cele mai simple jucarii sunt cele mai bune
Ar trebui sa-ti lasi copilul sa castige mereu?

4 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte 

O tavaleala prin frunze sau alergatul prin balti!

O tavaleala prin frunze sau alergatul prin balti poate parea perimat, dar de fapt aceste activitati simple au un impact enorm asupra dezvoltarii copilului. Acesta este motivul pentru care este atat de important ca fiecarui copil sa i se ofere timp si conditii pentru a se juca. Parintii pot diversifica, pot sa le ofere celor mici anumite directii, dar uneori merita sa se bazeze pur si simplu pe creativitatea copilului. La urma urmei el stie cel mai bine ce joc ii place cel mai mult.

Cele mai simple jucarii sunt cele mai bune

Dezvoltarea copilului poate fi stimulata in moduri diferite, nu doar prin intermediul jucariilor dedicate. In jurul varstei de 2 ani copiii incep sa invete in mod activ despre lumea din jurul lor. Ei inspecteaza acum tot ce le cade in mana, imitand in acelasi timp comportamentul adultilor. Obiectele din jurul lor le stimuleaza imaginatia si le dezvolta creativitatea si capacitatea de a crea „ceva din nimic”. Desi intr-o camera de copil se gasesc o multime de jucarii, de multe ori ei doresc sa se joace cu tacamuri, ustensile de bucatarie, oale si tigai. Atunci cand mama este la bucatarie si gateste cel mic nu se dezlipeste de ea.

Toate activitatile si jocurile ii dezvolta creativitatea

Nici papusile, nici ursuletii de plus sau masinutele teleghidate nu pot concura cu lucrurile extraordinare care se gasesc prin dulapurile de la bucatarie. In momente de acest fel copilul incearca sa faca si el ce face mami, adica foloseste tot ce gaseste la indemana ca sa faca si el mancare. Ce iese stim cu totii: o multime de oale troneaza pe podea, pachetele cu faina si malai sunt inspectate in detaliu, iar borcanele cu condimente sunt rasturnate pe gresie. Nu uita ca aceasta activitate de control al sertarelor si dulapurilor il ajuta pe cel mic sa-si dezvolte creativitatea. Asa ca cel mai bine ar fi sa-l lasi sa-si continue jocul, atat timp cat nu este niciun pericol pentru el. E adevarat ca dupa ce ai pregatit mancarea trebuie sa faci curatenie in doua locuri, acolo unde ai gatit tu si acolo unde a gatit copilul :)

Ar trebui sa-ti lasi copilul sa castige mereu?

Cand te joci cu copilul tau, e posibil sa vezi - cu incantare de altfel - ca isi doreste sa castige. Iar tu s-ar putea sa il lasi sa castige pentru a-l face fericit. Si e foarte bine sa vezi ca vrea sa castige in micile competitii: o partida de fotbal in doi, un joculet, o constructie de lego, un desen sau o competitie de ghicitori ... De multe ori parintii isi lasa copilul sa castige micile competitii pentru ca observa ce multa placere ii face sa fie castigator.

Insa oare chiar ar trebui sa ne lasam copilul sa castige intotdeauna? Iata sfatul psihologilor ...

 

4 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jocuri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII