9 sfaturi pe care ar trebui să le pui in practică atunci cand vrei să slăbești rapid

9 sfaturi pe care ar trebui sa le pui in practica atunci cand vrei sa slabesti rapid

9 sfaturi pe care ar trebui să le pui in practică atunci cand vrei să slăbești rapid

Vorbind din perspectiva unei persoane care s-a confruntat cu probleme de greutate, pot spune chiar acum, ca este extrem de dificil sa slăbesti, neluand in considerare cât de dificil este să slabesti intr-o maniera sanatoasa si eficienta.


Iată deci, 9 sfaturi pe care ar trebui să le pui in practică atunci când vrei să slăbesti rapid:

9 sfaturi pe care ar trebui sa le pui in practica atunci cand vrei sa slabesti rapid:
Pierderea in greutate este un subiect delicat pentru majoritatea oamenilor
1. Uita de rasplata si trisat, rasplata ta este sa slabesti
2. Nu-ti stabili limite, calculeaza-ti doar caloriile si aportul de proteine
3. Ai grija de colonul tau!
4. Urmeaza antrenamente de forta, insa nu exagera!
5. Continua sa faci miscare, sarituri si alergari!
6. Bea multa apa inainte sa mananci, axeaza-te pe consumul de fructe si legume!
7. Arunca din casa toate alimentele fast-food, elimina tentatia!
8. Intotdeauna sa ai la indemana alimente simple si usor de preparat
9. Aminteste-ti sa adopti si sa mentii dieta o perioala indelungata de timp!

Pierderea in greutate este un subiect delicat pentru majoritatea oamenilor

Vorbind din perspectiva unei persoane care s-a confruntat cu probleme de greutate, pot spune chiar acum ca este extrem de dificil sa slabesti, neluand in considerare cat de dificil este sa slabesti intr-o maniera sanatoasa si eficienta. Am pornit aceasta calatorie din postura unui adolescent slab, am ajuns ca in prima zi de liceu sa am 130 de kilograme, iar in ultima zi  140 de kilograme, am “evoluat” asa pana in anul 3 de facultate cand acul cantarului a ajuns la 205 kilograme; dupa ce am renuntat la fumat si am inceput sa petrec mai mult timp acasa invatand, totul a inceput sa revina relativ la normal, 165 de kilograme ce ambalau putin mai multi muschi ca inainte.

A fost o calatorie a groazei, insa inca mai am mult de lucrat pentru a ajunge la scopul meu initial, masa musculara 170.  Va spun toate aceste lucruri deoarece vreau sa stiti ca am inteles cat de dificile sunt atingerea scopurilor de slabire pe care si le stabilesc oamenii, unii fiind nevoiti sa recurga la masuri drastice pentru a le indeplini. Acum slabesc cu lejeritate, insa cand am depasit 200 de kilograme, am stiut  ca trebuie sa incep procesul de slabire si sa obtin rezultate serioase in 3-4 luni.

Cu multe sacrificii si cu un regim strict am reusit sa slabesc 13 kilograme intr-o luna si cateva zile (am slabit mult din greutatea apei) ,apoi am incetinit putin procesul de slabire, pierzand 22 de kilograme in aproximativ 6 luni ( trebuie sa recunosc ca de data aceasta, a scazut si masa musculara).La inceputul acestui proces dificil, rezultatele rapide iti mentin motivatia, insa sunt multe lucruri care trebuiesc luate in considerare pentru a slabi eficient.

1. Uita de rasplata si trisat, rasplata ta este sa slabesti

Daca esti pe cale sa faci pasul decisiv si sa incepi un regim care iti va permite sa scazi rapid in greutate, va trebui si sa iti dezvolti o gandire corecta. Pierderea a 10-15 kilograme de grasime pe parcursul a 4-6 luni poate fi efectuata intr-un ritm usor si constant, oferindu-ti suficient spatiu pentru a te simti confortabil. Daca doresti sa obtii aceleasi rezultate in 6 saptamani, va trebui sa faci sacrificii uriase si te vei simti extrem de inconfortabil o perioada de timp.

Nu trebuie ca dupa o saptamana reusita de dieta sa te premiezi cu un bol urias de inghetata sau sa declari duminicile zile oficiale  pentru fast food, deoarece consumarea acestor produse va incetini procesul de slabire. Gandeste-te la ceea ce vei castiga daca respecti cu rigurozitate programul de slabit, si permite permite reflexiei tale placute din oglinda sa iti fie rasplata si motivatie.

2. Nu-ti stabili limite, calculeaza-ti doar caloriile si aportul de proteine

Desi micile schimbari in stilul de viata sunt suficiente pentru ca la sfarsitul fiecarei zile sa constati ca ai consumat cu 300-400 de calorii in minus fata de ziua precedenta, prin intermediul acestei metode vei avea nevoie de o eternitate pentru a pierde semnificativ in greutate. Adoptarea unei diete cu bicarbonat de sodiu, inlocuirea zilnica a unei mese fast-food bazata pe carne cu o salata uriasa, mancatul doar pana la 7 seara, mersul zilnic pe jos timp de o ora si 10 minute de sport in fiecare dimineata sunt toate strategii perfecte pentru cineva care are probleme cu ultimele si cele mai incapatanate 10 kilograme de grasime, insa pentru rezultate rapide ai nevoie de un deficit urias in toate.

Pentru rezultate rapide, ai nevoie de un deficit de peste 25% din totalul caloriilor de mentinere; aceasta inseamna ca va trebui sa fii atent si sa calculezi totul. Pur si simplu poti slabi prin folosirea unor farfurii mai mici si prin reducerea la o treime a portiei normale de mancare, asa cum poti preconiza, este bine sa calculezi caloriile cat mai precis.  Pentru a evita pierderea unei cantitati mari din masa musculara odata cu grasimea, va trebui sa te asiguri ca portia mare de calorii o vei consuma sub forma proteinelor. Ai nevoie de cel putin 1.6 grame de proteine pentru fiecare kilogram al greutatii tale, insa preferabil este sa te apropii de 2 grame per kilogram, sau un gram per kilogram atunci cand urmezi o dieta foarte restrictiva.

3. Ai grija de colonul tau!

In flora intestinala umana exista un numar mare de bacterii, majoritatea dintre ele fiind folositoare corpului uman. Aceste bacterii ne ajuta sa digeram mancarea si sa mentinem sanatatea stomacului, insa sunt si bacterii cu efecte negative asupra sanatatii noastre. Echilibrul acestor bacterii poate determina  cat de usor sau cat de greu vom pierde in greutate. Este important sa te asiguri ca dieta ta nu contine numai  alimente nutritive, ci si probiotice sanatoase. Daca colonul tau functioneaza ca “o masina bine unsa”, vei putea sa scazi in greutate intr-o perioada scurta de timp, nu vei pierde un numar dublu de calorii, insa pe parcursul a cateva saptamani vei observa o imbunatatire considerabila.

4. Urmeaza antrenamente de forta, insa nu exagera!

Pentru a slabi, va trebui sa faci antrenamente de forta, preferabil este sa faci exercitii cu tije si gantere grele. Daca nu poti merge la o sala de sport, antreneaza-te cu propria greutate si poarta un rucsac foarte greu pentru a-ti creste nivelul de rezistenta sau pentru ca provocarile sa devina mai grele si mai variate pe masura ce devii mai puternic. Scopul este sa ii spui corpului tau, in termini foarte clari, ca in mod regulat ai nevoie de toti muschii, pentru ca arderea grasimilor sa aiba loc. Ideea de a face multe reprize de exercitii pentru a scadea masa musculara sau pentru a tonifia muschiulatura (circa 15-25 de exercitii la o repriza) este o uriasa eroare; masa musculara poate fie sa creasca, fie sa scada, iar cantitatea de grasime arsa determina cat de vizibili sunt muschii.

Totusi, tu ar trebui sa lucrezi suficient incat sa stimulezi muschii si apoi sa lasi organismul sa lucreze singur, ca si cum nu ai mai avea suficienta energie pentru a te recupera in urma antrenamentelor intense, si nici calorii pentru a alimenta masa musculara. Scopul este sa mentii masa musculara si sa accelerezi functiile metabolismului, astfel ca doua antrenamente complete pe saptamana, sau reprizele de exercitii facute acasa reprezinta o strategie perfecta pentru a slabi.

5. Continua sa faci miscare, sarituri si alergari!

Este posibil sa mentii caloriile la un nivel scazut doar prin adoptarea dietei potrivite, insa este mult mai usor si mai sanatos sa arzi cat mai multe calorii posibil prin intermediul antrenamentelor cardio. Daca ai nevie sa reduci 1000 de calorii, cel mai bine este sa te asiguri ca arzi 300-400 din ele cu ajutorul antrenamentelor, astfel incat restul de 600-700 sa le arzi in urma dietei adoptate.

Plimbarile zilnice pe jos, urcatul scarilor si treburile casnice sunt activitati cu intensitate fizica foarte scazuta, pe cand saritul corzii, alergarile, exercitiile de fitness si artele martiale sunt activitati perfecte pentru slabit, cu intensitate fizica moderata. Poti gasi o activitate interesanta care ti se pare provocatoare, insa care sa-ti permita sa-ti evaluezi foarte clar progresul, important este sa continui sa faci miscare.

6. Bea multa apa inainte sa mananci, axeaza-te pe consumul de fructe si legume!

Un sfat mic, insa folositoar este sa bei cateva pahare de apa cu 20-30 de minute inainte de masa pentru ca stomacul tau sa se umple si sa nu-ti permita sa mananci foarte mult. Un pahar de apa este o metoda perfecta de a micsora senzatia de foame, insa daca esti atat de infometat incat simti ca ai putea sa devorezi o intreaga pizza, este recomandat sa mananci cateva mere, cativa morcovi, sau o salata simpla. O dieta bazata pe fibre te va ajuta sa iti tii in frau foamea, aceste “gustari” neavand multe calorii.

7. Arunca din casa toate alimentele fast-food, elimina tentatia!

Iata o “bucatica” de intelepciune extrem de importanta pe care o vei utiliza chiar de acum - nu poti fi tentat sa iei o sticla de suc din frigider, daca in frigiderul tau se gasesc doar legume, carne slaba si alte alimente sanatoase slabe in calorii. De astazi trebuie sa-ti “deratizezi” casa de toate gustarile nesanatoase, sucurile acidulate si mancarurile fast-food si sa umpli frigiderul si dulapurile cu alimente prielnice  sanatatii.

8. Intotdeauna sa ai la indemana alimente simple si usor de preparat

Recomandarea ca intotdeauna sa ai suficiente alimente pentru a prepara o masa in 2 minute poate parea lipsita de logica atunci vrei sa pierzi in greutate, insa aceasta “nebunie” da rezultate. Stii si tu ca principala problema cu alimentele sanatoase este ca trebuie sa le prepari chiar tu si dureaza mult timp. Bineinteles ca le poti pregati cand ai timp si sa le pastrezi intr-o caserola, in frigider, insa mai devreme sau mai tarziu, vei fi tentat sa iti faci un sandwich sau sa iesi in oras sa mananci.

Daca ai alimente precum piept de pui gatit, fulgi de ovaz, fructe congelate si cartofi, le poti coace in cuptorul cu micorunde sau poti sa amesteci intr-un bol legumele taiate, preparand o gustare in cateva minute si sa-ti potolesti foamea inainte de a scapa de sub control. Chiar si cateva guri de mancare te pot ajuta sa iti potolesti foamea si impulsul de a consuma alimente fast-food.

9. Aminteste-ti sa adopti si sa mentii dieta o perioala indelungata de timp!

Toate aceste sfaturi sunt importante pentru a reduce rapid o cantitate mare de grasime, dar trebuie sa-ti amintesti ca astfel de diete extreme nu sunt tocmai perfecte pentru o perioada mare de timp si ca nu te poti intoarce la vechiurile obiceiuri alimentare dupa 2-3 luni in care ai pierdut mult in greutate. Odata ce ti-ai atins scopul initial, este timpul sa apesi usor pe frana, sa calculezi consumul de calorii, sa gasesti un echilibru intre alimentele sanatoase si cele mai putin indicate; Solutia perfecta ar fi sa consumi 80-90% alimente sanatoase si 10-20% fast-food, ofera o viata lunga noului stil de viata adoptat.

Daca vrei sa pierzi in greutate repede, aceste sfaturi te vor ajuta sa iti implinesti scopul cu un minimum de efort, insa trebuie sa-ti amintesti ca nu poti sa stai relaxat si sa te intorci la vechile obiceiuri dupa ce ai obtinut corpul pe care ti l-ai dorit. O repriza de fitness pe saptamana este benefica impreuna cu multe schimbari in stilul de viata si efectuarea de sarituri dupa ce ai inceput sa slabesti , pot fi amandoua metode sanatoase si motivatoare a-ti mentine corpul la greutatea dorita.

Te asteptam pe forumul unde se dezbat diete si se tine cura de slabire

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

redactor redactor Alina Ciobanu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII