Importanta muzicii si a dansului in viata copiilor

Importanta muzicii si a dansului in viata copiilor

Importanta muzicii si a dansului in viata copiilor

  • Copiii se plictisesc repede si au nevoie in permanenta de noi provocari, dar nu orice fel de provocari. Ideal ar fi ca acestea sa consolideze legaturile de familie si sa stimuleze creativitatea omuletului.

Importanta muzicii si a dansului in viata copiilor

Copiii se plictisesc repede si au nevoie in permanenta de noi provocari, dar nu orice fel de provocari. Ideal ar fi ca acestea sa consolideze legaturile de familie si sa stimuleze creativitatea omuletului. Chiar si cele mai sofisticate jucarii sunt atragatoare pentru copii doar in prima faza, apoi uita de ele. Prin urmare tine de ingeniozitatea ta sa-i oferi celui mic stimulente care sa-l provoace si sa-l tina ocupat.

Potrivit psihologilor, formele simple de divertisment sunt cele mai eficiente! Iata mai jos cateva idei de distractie a celui mic.

Copiii raspund bine la muzica.

Chiar daca nu merge inca in picioare, bebe rade fericit cand sta in bratele mamei sale si aude ritmurile muzicii. Ganguritul lui este tot un fel de cantec, iar cand se mai mareste incearca sa cante in felul lui. S-ar putea sa-l auziti fredonand „la, la, la” si chiar sa observati ca se balanseaza pentru a tine ritmul.

Puneti o melodie ritmica, linistita, cu volumul nu prea tare si dansati cu cel mic in brate. Faceti o rotatie lenta, inclinati-va intr-o parte si miscati-va in ritmul muzicii. Dansul ii ajuta pe copii sa faca fata emotiilor, le da sentimentul de siguranta si ii ajuta sa aiba un somn linistit. In timp ce dansati cu micutul prin camera el isi imbunatateste echilibrul - foarte important pentru dezvoltarea sistemului nervos. De asemenea invata sa aiba incredere in parinti.

Ia manutele copilului in mainile tale si conectati-va la ritmul muzicii.

Cand incepe sa bata singur din palme, incurajeaza-l. Acest joc imbunatateste coordonarea si precizia. De asemenea stimuleaza simturile auditiv si tactil, dar si dezvoltarea vorbirii.

Joaca este un factor foarte important pentru o dezvoltare corecta, dar nu trebuie sa fie complicata. Implicarea unui parinte si o atitudine potrivita sunt mai importante decat jucariile scumpe.

Iata cateva exemple de jocuri:

- canta-i celui mic rime simple si cantecele pentru copii
- imitati animalele
- identificati parti ale corpului
- distrati-va cu imaginea din oglinda
- faceti baloane de sapun
- numiti obiectele din jurul vostru

Toate aceste jocuri contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii, imbunatatesc coordonarea, iar copilul capata noi competente.

Aceste jocuri le puteti face si in timpul baitei, de exemplu sa-i spuneti „acum mami te spala pe picioare”. Sau in timp ce aveti treaba pe la bucatarie ii puteti canta un cantecel, incurajandu-l sa danseze si sa va imite.

Ce fel de povesti le spunem copiilor?

Copiii mei au fost si sunt innebuniti dupa povesti...Dar care copil nu este? Le-am spus povesti de cand erau mici de tot si nici macar nu silabiseau, apoi le-am citit povesti, apoi am spus si am citit impreuna citeste in continuare aici.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII