Parinti norocosi sau fericiti: despre cati copii te fac fericit si despre haosul zilnic

Parinti norocosi sau fericiti: despre cati copii te fac fericit si despre haosul zilnic

Parinti norocosi sau fericiti: despre cati copii te fac fericit si despre haosul zilnic

  • Ce inseamna sa fii un parinte norocos si fericit? Ei bine, se pare ca in ciuda haosului zilnic, parintii cu multi copii sunt cei mai fericiti. Desigur, totul e insa relativ.

- despre fericirea unui parinte si numarul de copii din casa - veti citi:
Haosul zilnic, izvorul fericirii unui parinte?
Pe locul 2 al fericirii intre parinti, se afla parintii care au depus un efort urias pentru a avea copii
Parintii cel mai putin fericiti

Haosul zilnic, izvorul fericirii unui parinte?

In mod teoretic, cand e vorba de numarul ideal de copii - 4 este numarul norocos

Parintii cu multi copii, ce alearga incontinuu in jurul copiilor, ar trebui sa fie recunoscatori pentru ca se afla in categoria parintilor norocosi. Conform unui nou studiu din Australia, parintii cu cel putin 4 copii se bucura de (mai multa) multa satisfactie din partea vietii, in ciuda “haosului” zilnic si a cheltuielilor mari.

Conducatorul acestui studiu, Bronwyn Harman declara catre ABC New Australia: “Consideram ca in familiile numeroase, cei mici se bucura de asistenta sociala. Copiii nu se plictisesc niciodata, au parteneri de joaca si devin independenti la o varsta frageda.”

Mai multi copii = mai multe bucurii de citit si: Mai multi copii = mai multe bucurii

Parintii care si-au format familii numeroase, sunt foarte fericiti si multumiti, chiar daca intampina probleme, incepand de la cele financiare pana la cele legate de lipsa oricarui gram de timp liber. Si totusi, in ciuda unor astfel de neplaceri si a stresului, parintii cu multi copii au declarat in proportie de 80% ca au planuit sa isi intemeieze familii numeroase, pentru ei este  o experienta plina de bucurie, casa le este plina de rasete si au multe motive de sarbatoare.

Pe locul 2 al fericirii intre parinti, se afla parintii care au depus un efort urias pentru a avea copii.

Pe locul doi in topul celor mai fericiti parinti (cu o diferenta de doar 0,25%) se incadreaza parintii care au depus un efort urias pentru a avea un copil. Incepand de la cuplurile care au depasit cu succes diagnostice de infertilitate si, la capatul unei experiente pline de emotie si incercari, au reusit sa devina parinti.

Tot in aceasta categorie a fericirii se afla parintii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali). Acesti parinti au planuit cu multe sacrificii sa isi intemeieze familii, au depus un efort urias pentru a avea copii, prin intermediul mamelor surogat, a inseminarii in vitro sau a adoptiilor. Dar si al depasirii prejudecatilor.

Parintii cel mai putin fericiti

Poate cei mai putin fericiti parinti, sunt insa parintii singuri ...

SI desi acesti copii nu sunt rezultatul unor greseli... ei sunt mult doriti de parinti ... pe parcurs, ceva s-a schimbat. Studiul sau inca nepublicat arata ca parintii cel mai putin fericiti sunt taticii singuri, care sunt vazuti adeseori drept parinti inferiori care se lupta sa joace un rol in vietile propriilor copii.

Despre (ne)Fericirea de a fi parinte singur de citit: Despre (ne)Fericirea de a fi parinte singur

Cum sa fii un parinte singur fericit de citit: Cum sa fii un parinte singur fericit

Exista perceptia ca mamele sunt parinti in adevaratul sens al cuvantului, pe cand tatii sunt doar ajutoarele parintilor afirma cercetatorul australian. Insa acest lucru este fals. Pentru echilibu, un copil are nevoie de ambii parinti. 

Confesiunile unei mame: Daca ai un singur copil ... de citit si: Confesiunile unei mame: Daca ai un singur copil ...

Despre meseria de parinte merita de citit si:

Fratii: cum ii ajutam sa se inteleaga bine - sfatul psihologului

Fratii: cum ii ajutam sa se inteleaga bine - sfatul psihologului

Frații trebuie să fie prieteni. Tovarăși de joacă. Confidenți. Sunt numai câteva dintre minunatele roluri pe care frații și surorile le pot juca unul…

9 pași pentru a fi un părinte mai bun

9 pași pentru a fi un părinte mai bun

Probabil ca ai invatat deja ca meseria de parinte este una extrem de dificila, dar si nespus de frumoasa si ca ea se invata din mers. Oricat de multe sfaturi ai primi din exterior, oricat de informat…

Mami și tati formează o echipă în educația copilului, dar cum putem face acest lucru într-un mod constructiv? - Sfaturi și păreri

Mami și tati formează o echipă în educația copilului, dar cum putem face acest lucru într-un mod constructiv? - Sfaturi și păreri

A crește un copil nu este cu siguranță un lucru ușor, însă este cel mai frumos lucru greu de pe Pământ...A face acest lucru de unul singur poate fi greu…


 

 Comunitatea Desprecopii - Hai pe forumul parintilor

/Images/parintisinguri.jpgClubul mamicilor si taticilor singuri
Si mama si tata la un loc. Suport, experiente, atitudine si mai ales infratire. Aici nu sunteti singuri!

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

autor: redactor Alina Ciobanu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII