20 dintre cele mai NESĂNĂTOASE mancaruri din lume - iar dacă ai copii TREBUIE să le cunosti

20 dintre cele mai nesanatoase mancaruri din lume - iar daca ai copii trebuie sa le cunosti

20 dintre cele mai NESĂNĂTOASE mancaruri din lume - iar dacă ai copii TREBUIE să le cunosti

Când ești părinte, ai responsabilitatea sănătății copilului/copiilor tăi și ar trebui să fii foarte atent la ce oferi de mâncare familiei tale. 👨‍👩‍👧‍👦🍏

Citeste mai departe pentru a descoperi unele dintre cele mai nesănătoase mâncăruri de pe planetă. Gândește-te la ele ca și la echivalentul lor dietetic, la conținutul caloric, la aditivii alimentari (E-uri), la impactul lor asupra organelor interne și la impactul asupra sănătății copiilor tăi pe care ți-o dorești. 🍔🍟🍬

20 dintre cele mai nesanatoase mancaruri din lume:

Stii ca mananci nesanatos dar nu iti pasa?

Ei bine - cand esti parinte ai responsabilitatea sanatatii copilului / copiilor tai si ar trebui sa fii foarte atent la ce mananci.

A te complace cu obiceiul consumul alimentelor nesanatoase este ca si cum ai goli cartusele din pistol cu o noapte inainte de duel. Sigur, stiai ca nu era o idee buna, dar nu aveai de unde sa stii de cate cartuse vei avea nevoie.

La fel se intampla si in alimentatia ta. Stii ca bomboanele, sunca si sucul acidulat nu sunt cele mai bune pentru sanatatea familei tale, dar probabil nu ai realizat ca, pe langa acumularea de grasime in corp, aceste mancaruri sunt de asemenea bombe  de aditivi si chimicale care va pot afecta sanatatea. Acestea sunt cele mai ascunse sabotoare ale taliei. Peste multi ani vei descoperi ca mancarurile pe care le crezi acum sanatoase, in realitate nu sunt deloc asa. Si poate vei regreta.

Cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta

Citeste mai departe pentru a descoperi unele dintre cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta - Gandeste-te la ele ca si la echivalentul lor dietetic, la calorii, la E-uri, la distrugerea organelor interne si la sanatatea pe care ti-o doresti pentru copiii tai.

1. Popcorn facut la microunde

Ingrediente daunatoare: Diacetil, Acid perfluorooctanoic (PFOA) si grasimi

Daca credeai ca filmul la care te uitai era ingrozitor, probabil nu te-ai uitat mai indeaproape la popcornul tau.

Cand se coace, aceasta gustare are fibre de umplere, iar toate grauntele pe care le iubim, la fel ca si celelalte varietati de la cuptorul cu microunde devin in intregime diverse bestii. Multe marci de popcorn nu contin numai grasimi care iti afecteaza inima, ci isi umplu pachetele si cu acid perfluorooctanoic (PFOA), aceeasi substanta toxica ce se gaseste in tigaile si oalele de teflon.

Mai mult decat atat, popcprnul cu aroma de unt sunt aproape intotdeauna plini de diacetil (DA), un chimical despre care s-a descoperit ca distruge invelisul celulelor care protejeaza unul dintre cele mai vitale organe ale noastre: creierul. Abia asta este ceva infricosator!

Consuma asta in schimb: prepara-ti propriul popcorn la microunde pentru o gustare cu mai putine calorii. Iata cum: pune-ti grauntele preferate intr-o punga de hartie si infasoar-o de sus in jos de cateva ori. Apoi pune-o in cuptorul cu microunde si las-o pana auzi doar cateva pocnituri la fiecare cinci secunde.

2. Sucul de fructe

Ingrediente daunatoare: fructoza

Este natural! Este plin de vitamina C! Reclama spune ca e din fructe si portocale naturale - wow ! Ce poate fi rau? Ei bine, in timp ce sucul de fructe este 100% mai bun decat alte bauturi zaharoase precum Cappy, chiar si produsele naturale contin pana la 36 gr de zahar la o cana- aproximativ aceeasi cantitate de zahar pe care o obtii consumand  4 gogoase glazurate puse intr-un blender si transformate in frappe. Mai mult decat atat, cea mai mare parte a dulcetii din sucuri vine de la fructoza, un fel de zahar asociat cu dezvoltarea tesutului visceral adipos- da, asta e grasime abdominala.

Bea  in schimb: pacaleste-ti grasimea reducand-o prin  umplerea paharului tau cu apa proaspata de detoxifiere. Adauga felii de fructe proaspete precum cele de portocala sau grapefruit si racoreste-te. Cheia este sa pui si cojile inauntru: acestea sunt bogate in antioxidanti precum limonenul, un compus puternic ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism si permite eliberarea depozitelor de grasime viscerala.

3. Jeleu si gem

Ingrediente daunatoare: pectina si zaharuri adaugate

Aceste gustari clasice arata destul de inocent, dar sunt de fapt doar bucati de fructe inecate in zahar si incarcate cu pectina, o fibra naturala din fructe care face gustarea draguta si lipicioasa. Ce e asa de rau cu o fibra naturala din fructe? Ei bine, la fel cum face jeleul sa se lipeasca de degetele tale, pectina este dusmanul sanatatii deoarece mareste nivelul antioxidantilor precum beta-carotenul, licopenul si luteina, pe care insa le scoate din organism inainte ca acesta sa poata beneficia de ele.

Aproape toate marcile de gemuri contin cantitati mari de pectina si multe zaharuri adaugate, deci asigura-te ca stai departe de ele.

Consuma in schimb: Cel mai sigur pentru tine este sa iti umpli sandvisurile cu unt de arahide si cu bucati proaspete de fructe precum banana sau capsuni. Vei obtine un gust similar fara nicio pectina sau zahar adaugat. Nu vrei sa te descotorosesti de gustari? Intentionezi sa folosesti in continuare untul de arahide la sandvisuri ? Incearca sa folosesti unul mai bun.

4. Bomboanele

Ingrediente daunatoare: coloranti artificiali, zaharuri, grasimi saturate

Stiai deja ca toate grasimile si adaosurile de zahar din bomboane iti infunda arterele si nu iti fac nici un bine tie si sanatatii tale, dar probabil nu ai realizat ca anumite acadele pot sa faca mai dificila concentrarea asupra altor lucruri.

Acum cativa ani, cercetatorii au descoperit ca acei coloranti artificiali Galben nr. 5 si Galben nr. 6 (care se gasesc si in M&Ms) produc Deficit de Atentie la copii (ADHD). De fapt, Norvegia si Suedia au interzis deja utilizarea acestor coloranti artificiali, iar in restul Uniunii Europene, produsele care contin acesti aditivi trebuie sa fie etichetate cu propozitia: „Poate avea un efect nociv asupra activitatii si atentiei copiilor”.

5. Cereale indulcite

Ingrediente daunatoare: Hidroxitoluen butilat (BHT), Hidroxianisol butilat (BHA), carbohidrati rafinati, adaos de zahăr.

Nu este nimic care sa opreasca zaharul: acesta face ravagii in corp. Consumul prea mare al zaharului alb poate duce la obezitate, care la randul ei cauzeaza alte probleme de sanatate precum diabet sau boli de inima. Si multe cereale aduna intr-un bol mai mult zahar decat vei gasi intr-o gogoasa plina cu zahar si acoperita de o pojghita de zahar zaharisit. 

Cerealele de la micul dejun contin mai mult zahar decat o gogoasa si sunt mai sarate decat chipsurile!
Cel putin sapte dintre cele mai populare branduri de cereale au fost prinse “cu matza-n sac”, printre care si Kellogg si Nestle. Kellogg Frosties contin 11.1 grame de zahar la o portie de 30 grame de cereale – aproape 3 lingurite la un bol mic!

In contrast, o gogoasa – despre care credeam pana acum ca e hipercalorica si mai putin sanatoasa – are doar 8.6 grame de zahar.

Nici Nestle Cookie Crisp nu sta mai bine la procente – 10.59 grame zahar pentru 30 grame cereale. Un bol mic de Nestle Nesquick si Honey Cheerios contine aproape 4 lingurite de zahar, la fel si Sugar Puffs si Kellogg Coco Pops si Honey Loops.

Aceste cifre sunt valabile doar pentru cereale, inainte sa fie pus laptele in bol la micul dejun, sau inca si mai mult zahar.

Pentru a agrava lucrurile si mai mult, majoritatea varietatilor de cereale indulcite cunoscute precum Frosted Flakes sau Fruity Pebbles sunt de asemenea incarcate cu Hidroxitoluen butilat (BHT) sau Hidroxianisol butilat (BHA), ingrediente care sunt interzise in Statele Unite, Australia, Noua Zeelanda, Japonia si o mare parte a Europei deoarece se crede ca sunt cancerigene.

6. Bauturi carbogazoase

Ingrediente daunatoare: colorant de caramel, ulei vegetal bromurat (BVO), bisfenol A (BPA), aspartam

Ce au in comun colorantii artificiali care cauzeaza cancerul, substantele ignifuge si falsele zaharuri cauzatoare de grasime? Toate sunt ingredientele preferatelor tale  bauturi carbogazoase. Toate sunt varsate intr-o sticla incarcata de BPA, un chimical responsabil de aparitia obezitatii, iar tu ai obtinut una dintre cele mai rele bauturi fabricate vreodata. Aproape toate bauturile carbogazoase cunoscute contin aspartam, un indulcitor artificial care mareste nivelul de glucoza, suprasolicitand ficatul si determinand transformarea excesului in grasime. Si asta nu e tot: despre colorantul de caramel gasit in bauturile maro precum Coca-Cola si Dr. Pepper s-a dovedit ca provoaca cancer la animale si este posibil sa fie cancerigen si pentru om.

Daca bauturile carbogazoase cu aroma de citrice precum Diet Mountain Dew si Fresca sunt tinta ta, tot nu scapi nepedepsit. In loc de colorantul de caramel ele contin BVO, un chimical folosit in combustibilul pentru rachete si materiale ignifuge care poate reduce fertilitatea si poate afecta negativ hormonii tiroidieni.

Bea  in schimb: opteaza acum pentru cele mai bune ceaiuri pentru slabit, sau bea o cana cu cafea.

7. Lapte gras (condensat) pentru cafea

Ingrediente daunatoare: dioxid de titan, grasimi, adaos de zahar

Laptele condensat pentru cafea si lotiunea de plaja au mai multe in comun decat te-ai putea gandi. Ambele contin dioxid de titan, un blocant impotriva radiatiilor ultraviolete care actioneaza in acelasi timp si ca agent de inalbire. Pe langa folosirea lui in multe creme traditionale, este intalnit si in  ”sanatoasele” sticle de lapte de cocos precum So Delicious. Despre acest aditiv s-a dovedit ca provoaca leziuni la ficat si in tesuturi, in cazul soarecilor, si ar putea avea implicatii si in sanatatea oamenilor, conform unui studiu recent al chimistilor.

Laptele condensat pentru cafea este de asemenea impachetat de obicei si cu grasimi, adesea ascunse sub denumirea lor mai putin cunoscuta de ulei hidrogenat. Aproape toate produsele de la Coffee Mate au acest ingredient infricosator despre care s-a constatat ca diminueaza memoria la adultii de sub 45 de ani. Daca muncesti din greu sau nu vrei sa uiti unde ti-ai parcat masina, acesta este un ingredient de care ar trebui sa te feresti.

Consuma  in schimb: lapte de vaca simplu sau neindulcit, lapte de soia organica, ambele potrivite ca si aditivi sanatosi in ceasca ta de dimineata.

8. Carne procesata

Ingrediente daunatoare: nitrati si sare

Slanina si carnatii pe care ii preferi la micul dejun si mezelurile din care obisnuiesti sa iti pregatesti pranzul pot sa iti puna viata in pericol. Cum? Multe dintre aceste carnuri contin nitrati, niste conservanti care intervin pe langa abilitatea naturala a organismului de a produce zahar si care maresc riscul de diabet. Pot sa iti mareasca de asemenea sansele de a dezvolta cancer de tiroida sau de colon. Si ca si cum asta nu ar fi destul de rau, majoritatea carnii procesate este incarcata si cu sodiu, un cunoscut contribuitor la hipertensiune care te poate face sa te ingrasi sau sa dobandesti boli de inima. Cauti alte modalitati pentru a te tine departe de nitrati?

9. Inghetata

Ingrediente daunatoare: ulei de soia, dioxid de titan, coloranti artificiali

Multe dintre cele mai bune inghetate sunt incarcate cu zahar si ulei de soia, o grasime legata de luarea in greutate. Unele contin chiar coloranti artificiali daunatori si dioxid de titan, un aditiv care se ascunde sub nuanta de alb!

Consuma  in schimb: pentru a-ti face un dulce si a-l savura, incearca una dintre cele mai bune inghetate pentru slabit. Alternativ, incearca si una din retetele de inghetata cu banane congelate.

10.  Smoothie (nectarul) de fructe

Ingrediente daunatoare: colorant din caramel, pectina, fructoza, guma xantan

Diminetile ocupate si mic-dejunurile in graba sunt practic sinonime- deci este usor sa pleci urechea la smoothie-urile cumparate de la magazin. Asta pare a fi cea mai buna modalitate de a obtine ceea ce astepti cu nerabdare in acele momente de stramtorare. Dar bauturile salvatoare de timp au si o parte rea. In comparatie cu bauturile preparate proaspat, majoritatea sunt sarace in nutrienti si au atatea calorii si zahar incat va trebui sa petreci ore intregi pe banda de alergat ca sa scapi de ele. Asigura-te ca eviti si cele mai rele smoothie-uri pentru slabit din supermarket.

Bea  in schimb: distreaza-te in mod prudent pregatindu-ti una dintre aceste 10 retete de piureuri pentru slabit- fiecare dintre ele poate fi pragatita in 5 minute sau mai putin.

11.  Biscuitii de la micul dejun

Ingrediente daunatoare: grasimi artificiale

Facutul biscuitilor acasa poate lua o vesnicie, iar majotitatea varietatilor ambalate sunt pline de grasimi artificiale- inventate pentru a face produsele coapte sa reziste mai mult timp- care sunt legate de boli de inima. Fiecare dintre biscuitii cu lapte si unt pe care ii poti cumpara ddin supermarket contin trei grame de grasime (ceea ce este mai mult decat doza permisa pe zi). Si desi, pe eticheta unor biscuitil scrie „0 grame” in coloana cu grasimi artificiale, acestea sunt facute cu ulei de soia hidrogenat- o substanta mortala gratuita cu urme periculoase in grasimea din biscuiti.

12.  Sirop de artar

Ingrediente daunatoare: sirop de porumb cu un continut ridicat de fructoza si colorant din caramel

Multe din marcile mai ieftine care vand sirop de artat folosesc doua ingrediente despre care le spunem mereu cititorilor sa se fereasca: sirop de porumb cu un continut ridicat de fructoza si colorant din caramel, care afecteaza sanatatea.

Consuma  in schimb: cel mai bun sirop de artar este un sirop pur de artar Grade A Medium Amber. Cum aroma este foarte concentrata, putin sirop iti va ajunge mult timp, salvandu-te de calorii si zahar.

13.  Somon de Atlantic

Ingrediente daunatoare: omega 6 si PCB

Somonul de Atlantic este ca si lansarea albumului Kid Rock in sectiunea frigiderelor: Mereu o veste proasta. Prin definitie, tot somonul de Atlantic este hranit si impachetat cu omega 6 inflamatorii. Deoarece crescatorii de somon ii hranesc cu soia, somonul din pescarii contine in jur de 1,9000 miligrame de acid gras nesanatos, in timp ce somonul salbatic are doar 114 miligrame. Si mai rau: somonii din pescarii au de obicei culoarea roz, s-a descoperit ca au un nivel ridicat de PCB (un chimical industrial cauzator de cancer care a fost interzis in 1979) si au un sfert din cantitatea de vitamina D in grasimea abdominala comparativ cu verisorii lor salbatici.

Consuma  in schimb: somon salbatic. Este bogat in acizi de omega 3, care lupta impotriva inflamatiilor din corp.

14.  Bauturi sportive (energizante)

Ingrediente daunatoare: colofoniu din lemn si coloranti artificiali

Oricine a inventat Gatorade Dunk –traditia in care castigatorii echipelor sportive aruncau in antrenorii lor cu niste chestii racoritoare- stia el sigur ceva. O privire pe eticheta nutritiva si totul devine clar: este mai bine ca bauturile sportive sa se scurga pe marginea terenului decat in stomacul tau. Sigur, ele iti furnizeaza electroliti post-antrenament indispensabili, cum ar fi sodiu si potasiu, dar te servesc si cu o portie consistenta de calorii si zahar. De fapt, sunt 56 de grame de chestie dulce (mult peste doza zilnica permisa) intr-o sticla de 900 gr . Mai mult decat atat, bautura este plina de aditivi turbulenti pentru stomac precum colofoniul din lemn si coloranti artificiali, care produc cancer si hiperactivitate la copii.

Bea  in schimb: o modalitate mai buna si mai sigura sa inlocuiesti electrolitii si pierderea de apa dupa o munca rea: ia o furculita si un cutit. Exista un numar de mancaruri naturale care sunt la fel de hidratatante ca si Gatorade si pline de electroliti si nutrienti care sa ajute la refacerea muschilor si la pierderea in greutate. Alege cateva dintre aceste mancaruri sanatoase mai bune pentru hidratare decat Gatorade si culege beneficiile.

15.  Hot Dog și bacon prajit

Ingrediente daunatoare: Conservanții care au la bază nitrați au fost strans legați de cercetători cu cancerul pancreatic, leucemie și tumori cerebrale

Cremvuștii, baconul și produsele similare conțin nitrat de sodiu și gătite la temperaturi ridicate formează substanțe cancerigene. Conservanții care au la bază nitrați au fost strans legați de cercetători cu cancerul pancreatic, leucemie și tumori cerebrale. Încercă să verifici pe etichetele oricărui produs din carne, lista de ingrediente și să eviți astfel de substanțe.

16.  (Chipsuri) Doritos 

Ingrediente daunatoare: glutamat monosodic

Oricine stie ca atunci cand cumperi Doritos esti tentat sa termini tot pachetul- nimic surprinzator de fapt. Reteta pentru renumitul chips a fost special proiectata astfel incat nicio aroma sa nu o depaseasca pe cealalta. Cand alimentele duc lipsa de o aroma dominanta, oamenii sunt mai putin capabili sa se simta satui si, in schimb, consuma mai mult, spun cercetatorii. Mai mult decat atat, unul dintre primele ingrediente de pe eticheta produsului este glutamatul monosodic (MSG), un aditiv renumit pentru cresterea apetitului si care face gustul mancarii mai apetisant. Si daca te gandeai ca mirosul de la Dorito era doar un efect secundar intamplator al rontaitului snacksului, mai gandeste-te odata.

Savoarea intensa care iti persista in gura este exemplul unei tactici numite „aroma care persista mult timp”, folosita pentru a te momi cu snacksuri, ca mai apoi sa te intorci si sa cumperi altele. Cu atatia factori care lupta impotriva ta, nu mai este de mirare ca esti lipsit de aparare cand se afla Doritos prin jurul tau.


17.  (Pufuleti) Cheetos

Ingrediente daunatoare: glutamat monosodic, colorant galben 6

Nu e imaginatia ta: acest snacks portocaliu si pufos se topeste in secunda in care iti atinge limba- un fenomen pe care oamenii de stiinta l-au poreclit „densitate calorica care dispare”. Si nu este absolut deloc o calitate intamplatoare a chipsului tau. Producatorii de alimente stiu ca atunci cand mancarea se topeste rapid, iti amageste creierul sa creada ca nu ai consumat multe calorii.

Atunci, snacksurile se consuma intr-o cantitate mult mai mare. Sunetul Cheetos pe care il auzi cand musti din ele a fost de asemenea special dezvoltat ca sa te faca atras de el. Sunetul crantanitului le face sa aiba un gust mai apetisant, probabil pentru ca il asociem cu prospetimea, conform unui studiu recent al Universitatii Oxford. Mai mult decat atat, Cheetos sunt acoperiti cu MSG, despre care s-a demonstrat ca maresc apetitul si fac mancarea sa para mai delicioasa. In plus, Cheetos este unul dintre cele 8 alimente din intreaga lume care provoaca cea mai mare dependenta.

18.  Biscuitii Oreo

Ingrediente daunatoare: ulei de palmier, cacao procesata pe baza de alcaliu, sirop de porumb cu un continut ridicat de fructoza

Oreo nu vin cu niciun avertisment, dar poate ar trebui sa o faca! Nu numai ca sunt plini cu ulei de palmier, o grasime care produce inflamatii cauzatoare de grasime, dar s-a dovedit ca provoca o dependenta cat cocaina si morfina la un loc, conform unui studiu efectuat pe animale in 2013. Pentru a ajunge la aceasta descoperire, cercetatorii au hranit sobolanii cu biscuiti Oreo si le-au facut ulterior injectii cu morfina sau cocaina, descoperind ca biscuitii au avut cel mai mare efect in zona creierului care induce placerea- ceea ce explica probabil de ce este atat de greu sa mananci numai unul. Un al doilea grup de cercetatori a constatat ca dintre toate alimentele pe care le aveau acolo, biscuitii erau unul dintre cele mai greu de consumat cu moderatie.

Consuma  in schimb: nimic in afara de biscuitii cu ciocolata, nuca de cocos si bucati de migdale. Aceste muscaturi delicioase nu au chiar acelasi aspect sau gust ca si Oreo, dar sunt su siguranta mai sanatoase- si de departe neproducatoare de dependenta.

19.  Supa la conserva sau la plic

Ingrediente daunatoare: glutamat monosodic

Poreclita de obicei o mancare sanatoasa si hranitoare, supa este intr-adevar unul dintre cel mai putin suspecti sabotori ai tuturor dietelor. Ce o face atat de irezistibila?

Pe langa faptul ca sunt atragatoare din cauza costurilor scazute, multe marci de supa la conserva adauga glutamat monosodic, un agent aromatizant care mareste apetitul si cauzeaza migrene. Daca nu am fost prea socati sa aflam ca toate superle la cutie -   sunt pline de acest  ingredient, am fost dezgustati sa aflam ca si unele supe condensate Campbell il contin.

Atentie: Daca ai hipertensiune, asigura-te ca vei cauta supe cu mai putin de 500 mg de sodiu pe portie.

20.  Briose (sau cupcakes)

Ingrediente daunatoare: ulei de soia, sirop de porumb cu un continut ridicat de fructoza, grasimi.

Aparent inocenta briosa iti poate deschide apetitul pentru alta mai buna daca nu esti atent. Hei, numele trebuie sa vina de undeva, nu? O briosa cu afine obisnuita contine aproape 400 de calorii si o treime din cantitatea de grasimi permise pe zi, iar mancatul unei bucati acum si lasarea altei bucati pe „mai tarziu” este aproape imposibila- probabil pentru ca mancarurile bogate in carbohidrati, grasime si zahar pot creea de-a dreptul dependenta.

Un studiu al Universitatii din Montreal, Canada, -  a constatat ca soarecii care au fost hraniti in cantitati mari cu acesti nutrienti au manifestat simptome de tristete si au fost mai sensibili la situatii stresante dupa ce au trecut la o dieta sanatoasa. In plus, mule din briosele din comert sunt de asemenea patrunse de ulei se soia care iti mareste talia, sirop de porumb cu un continut ridicat de fructoza si grasimi, despre acestea dovedindu-se ca diminueaza puterea creierului si memoria.

Despre alimentatia sanatoasa a familiei, merita citit si:

E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele

E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele

E-urile sunt aditivii alimentari adaugati de producatorii de alimente in compozitia lor. In ultimii 30 de ani, în continutul multor produse alimentare au apãrut substante chimice, de…

6 secrete de alimentatie care te ajuta sa intineresti cu 10 ani

6 secrete de alimentatie care te ajuta sa intineresti cu 10 ani

I se mai spune Dieta de intinerire si este bazata cunoasterea acestor 6 secrete de alimentatie care intineresc corpul cu 10 ani. Un sistem digestiv care functioneaza bine este esential procesului de…

De câte proteine are nevoie un copil: după varstă - sfatul medicului nutriționist

De câte proteine are nevoie un copil: după varstă - sfatul medicului nutriționist

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor, pentru funcționarea sistemului imunitar și a multor alte funcții vitale ale organismului. Corpul…


  Forumuri si grupuri de suport pentru o alimentatie sanatoasa

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


autor: Alina Ciobanu, Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) 2023
referinte: Jurnal de nutritie - Danemarca 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII