Cum pot parintii stimula performantele scolare ale copilului: 7 sfaturi

Cum pot parintii stimula performantele scolare ale copilului: 7 sfaturi

Cum pot parintii stimula performantele scolare ale copilului: 7 sfaturi

Educatia copilului nu este si nu poate fi doar datoria scolii. Si, desi un mic procentaj din totalul parintilor se implica intensiv in educatia copilului, trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani, aceasta cifra este in crestere. Generatiile de parinti moderni isi pun tot mai serios problema calitatii educatiei scolare a copilului - iata cum pot parintii stimula performantele scolare ale copilului: 7 sfaturi.

- despre cum pot parintii stimula performantele scolare ale copilului, veti citi:
Educatia copilul nu este doar datoria scolii
Cum pot parintii influenta rezultatele scolare ale copilului?
Inca 7 sfaturi pentru parinti, pentru a stimula performantele scolare ale copilului
Despre educatia scolara a copilului, cititi si:
Despre cum stimulam copilul talentat, merita citit si:

Parintii sunt tot mai interesati de calitatea educatiei scolare pe care o primeste copilul

Doar un mic procentaj din totalul parintilor se implica intensiv in educatia copilului, dar trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani, aceasta cifra este in crestere. Generatiile de parinti moderni isi pun tot mai serios problema educatiei, de aceea a aparut si curentul de home-schooling. Aceasta forma de educatie, Home Schooling - educatia in care scoala se face acasa iar parintii sunt profesori - este in special asociata cu acei parinti care au idei si conceptii foarte conturate si puternice - fie despre politica, fie despre religie, fie despre economie si afaceri - considerand implicit ca invatamantul din scolile traditionale nu pot induce acele valori educatia copiilor lor.

Este homeschoolingul (educarea acasa) o idee buna? 10 aspecte. de citit pe larg: Este homeschoolingul (educarea acasa) o idee buna? 10 aspecte.

Insa in afara de aspectele sociale complet ignorate, ceea ce nu iau in considerare acesti parinti este faptul ca actul educational este menit ca in fina, copilul sa adere sau nu la anumite principii, prin prisma propriei experiente si judecati.

Educatia copilul nu este doar datoria scolii

Insa, ceea ce este foarte cert este ca educatia copilului nu este si nu poate fi doar educatia scolii. Daca analizam modelul educational al scolilor din Japonia - din motivul ca acest sistem educational este considerat ca fiind ideal - putem intelege de ce modelul romanesc de educatie este incomplet, depasit si imperfect.

Un studiu al Universitatii din Boston, SUA, a concluzionat ca modul in care parintii japonezi participa la educatia copiilor este profund diferit de cel al altor culturi. De pilda, desi ne-am asptepta la contrariu, scolile japoneze ofera mult mai putin acces la tehnologie, concentrandu-se mai degraba pe metode educationale tradutionale de educatie si pe un curriculum bazic.

In schimb, diferenta semnificativa este aceea ca mamele japoneze vad educatia copiilor ca fiind prima si cea mai mare responsabiltiate a lor. In timp ce parintii romani sunt de parere (cu exceptiile de rigoare) ca educatia scolara a copilului este datoria exclusiva a scolii.

Cercetatorii americani sunt de parere ca, daca parintii si-ar dedica zilnic, doar o ora, pentru a stimula procesul de invatare al copilului, acest lucru ar imbunatati cu 30% rezultatele scolare ale acestuia.

Cum pot parintii influenta rezultatele scolare ale copilului?

1. Daca doriti sa influentati rezultatele scolare ale copilului, puteti incepe prin a va familiariza cu materia pe care o invata copilul dvs (sau ce nu invata) - la scoala. Daca aceste informatii sunt necomunicate de copil, cereti aceste informatii de la profesori. Ei vor fi incantati sa vi le ofere.

2. Discutati cu profesorul care sunt citeriile dupa care se face notarea lucrarilor si temelor pentru acasa si cum ati putea sa il ajutati la materiile la care el are dificultati.

3. In era internetului si mai ales a lectiilor explicate atat de frumos in filmuletele YouTube (de catre profesori foarte buni) - foloseste-te de acest instrument fantastic. Daca afli ca sunt probleme de intelegere ale unor probleme - de ex, de fizica, de chimie, de geometrie, de algebra, sau de orice altceva) - cauta explicatii si mini-lectii pe YouTube pe care sa le poti intelege si tu si mai apoi sa le discuti cu copilul.

Inca 7 sfaturi pentru parinti, pentru a stimula performantele scolare ale copilului

Incepe prin a astepta mai mult de la rezultatele si notele copilului. Explica-i ca astepti mai mult de la rezultatele lui scolare. In acest fel va astepta si el de la el :)

 Cere-i copilului sa invete mai eficient si sa dea atentie mai mare temelor pentru acasa

 Lauda-l si incurajeaza-l cand observi o imbunatatire a notelor

 Invata-l sa isi programeze munca si sa isi evalueze singur rezultatul eforturilor sale

 In loc sa blamezi scoala sau profesorii pentru rezultatele copilului, creste timpul tau acordat educatiei copilului

 Invata sa folosesti eficient resursele de pe Internet (desigur, nu FB). Cauta lectii si metode de explicare a lectiilor.

 Nu uita, copilul tau este cea mai importanta investitie a ta

Despre educatia scolara a copilului, cititi si:

Despre cum stimulam copilul talentat, merita citit si:

  Forum specializat al parintilor inteligenti

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

autor: Milena Sadova, redactor Principal Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) desprecopii.com 2015

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.