Ai un copil destinat sa aiba succes la scoala? Afla facand acest TEST!

Ai un copil destinat sa aiba succes la scoala? Afla facand acest TEST!

Ai un copil destinat sa aiba succes la scoala? Afla facand acest TEST!

Oamenii de stiinta au descoperit ca plasarea unor fructe uscate sub o ceasca si atentionarea copiilor de a nu le manca pot prezice cat de inteligenti vor fi copiii in anii de maturitate. In timp ce majoritatea esueaza, este foarte posibil ca acei copii care rezista tentatiei un minut intreg sa devina mult mai inteligenti decat colegii lor.

Ai un copil destinat sa aiba succes? Afla facand acest TEST!
Nu manca stafidele!
Evaluarea autocontrolului
Esecul pe termen lung din cauza nasterii premature

Nu manca stafidele!

Umilele stafide te pot ajuta sa afli daca cresti un copil inzestrat cu inteligenta.

Oamenii de stiinta au descoperit ca plasarea unor fructe uscate sub o ceasca si atentionarea copiilor de a nu le manca pot prezice cat de inteligenti vor fi copiii in anii de maturitate. In timp ce majoritatea esueaza (si nu le rezista tentatiei), este foarte posibil ca acei copii care rezista tentatiei un minut intreg sa devina mult mai inteligenti decat colegii lor.

Cercetatorii de la Universitatea Warwick, Marea Britanie - au spus ca acest “joc” testeaza atentia copiilor si capacitatea lor de a invata.

Evaluarea autocontrolului

Autorul studiului, profesorul Dieter Wolke a spus: “Punctul culminant al jocului este un instrument simplu si eficient folosit la evaluarea autocontrolului copiilor si poate fi folosit in practica clinica pentru a identifica copiii cu deficit de atentie si cu probleme de invatare.

O infranare a dorintelor la varsta de 20 de luni prezice o atentie buna in mod constant si reusite academice la varsta de 8 ani. De asemenea, rezultatele acestui test indica potentialul de abordari inovatoare a copilului, si chiar interventia timpurie de dupa nasterea prematura.”

Stafide aurii

Profesorul Wolke a adaugat ca parintii pot incerca acest test acasa, insa este posibil ca rezultatele sa nu fie la fel. El a spus: “Exista posibilitatea ca rezultatele sa fie diferite daca un parinte sau altcineva efectueaza testul.”

“Daca un copil nu-si poate controla un raspuns imediat, inseamna ca parintii trebuie sa faca ceva pentru a-l invata ca nu trebuie sa renunte la ceea ce doreste, ci trebuie sa astepte o scurta perioada.”

Pe parcursul studiului, 558 de copii in varsta de 20 de luni au fost evaluati.

Cum reactioneaza copiii nascuti prematur

Studiile au aratat ca acei copii nascuti prematur (intre 25-38 de saptamani) vor lua stafidele de sub ceasca mai repede decat acei nascuti la 39-41 de saptamani.

In jurul varstei de 8 ani, aceeasi copii au fost evaluati de catre o echipa de psihologi si pediatri folosidu-se de trei metode diferite de captare a atentiei, de catre parinti, de catre psihologi si de catre echipa de cercetatori.

Realizarile academice, ce includ matematica, citire, silabisire si scriere, au fost evaluate cu ajutorul testelor standard scolare.

Studiile au concluzionat ca este foarte posibil ca acei copii care s-au nascut prematur (la varste gestationale foarte mici) si cei cu capacitatea de autocontrol foarte mica sa prezinte deficit de atentie (ADHD) si realizari academice scazute la varsta de 8 ani.

Autorul principal al studiului, Julia Jaekel a spus: “Aceasta descoperire este o piesa cheie din puzzle-ul ce priveste problematica pe termen lung cauzata de nasterea prematura.”

Intr-un al doilea studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca acei copii care nu isi pot controla comportamentul in perioada copilariei vor considera anumite obiecte scolare precum matematica si lieratura - deja greu de inteles la varsta de 7 ani...

Merita sa cititi si:

Disfazia la copil

DIsfazia unui copil isi arata primele semne in jurul varstei de 3 ani. Parintii pot obserca ca micutul vorbeste foarte putin insa incearca sa gaseasca diverse strategii pentru a se face inteles. Arata… ... citeste mai departe

Comunitate si grupuri de suport

Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie. Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta.

 In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

redactor: Alina Ciobanu - Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2015
referinte: Jounal of Psychology, Parenting News.

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.