Creeaza legaturi si amintiri intre tine si copiii tai: 9 idei eficiente

Creeaza legaturi si amintiri intre tine si copiii tai: 9 idei eficiente

Creeaza legaturi si amintiri intre tine si copiii tai: 9 idei eficiente

  • Comunicarea este esentiala in relatia dintre parinti si copii. Ni se spune asta inca de cand suntem noi insine copii, iar atunci cand ajungem sa fim parinti, devine o axioma a fiecarei zile in care incercam sa ne crestem frumos copiii. Cea mai frumoasa mostenire pe care o putem lasa copiilor nostri sunt amintirile fericite.

- despre cum pot crea parintii legaturi si amintiri intre ei si copilul lor, veti citi 9 idei eficiente
Comunicarea dintre parinti si copil
Creeaza rutina unei comunicari cu copilul tau
Despre parenting modern
Comunitatea Desprecopii - Hai pe forumul parintilor

Comunicarea dintre parinti si copil

Comunicarea este esentiala in relatia dintre parinti si copii. Ni se spune asta inca de cand suntem noi insine copii, iar atunci cand ajungem sa fim parinti, devine o axioma a fiecarei zile in care incercam sa ne crestem frumos copiii.

Da, comunicarea este esentiala, insa drumul pana la o comunicare reala, eficienta si armonioasa este adesea lung si uneori intrerupt brusc de factori care ne fac sa ne simtim neputinciosi in fata capriciilor destinului.

Cea mai frumoasa mostenire

Cea mai frumoasa mostenire pe care o putem lasa copiilor nostri sunt amintirile fericite.

Creeaza rutina unei comunicari cu copilul tau

Iata niste sfaturi:

In timpul cinei, roaga pe fiecare membru al familiei sa impartaseasca un lucru bun si un lucru rau care i s-a intamplat pe parcursul zilei.

Orgnizeaza o seara pe luna in familie in care copii (sau copilul si tatal): Seara cand noi suntem bucatari. Lasa-i sa pregateasca ei mancarea si sa aranjeze masa. Isi vor da silina ca  In casa voastra sa fie atmosfera dintr-un restaurant, astfel veti da nastre la niste amintiri vesnice. Celor mici le va face placere sa aranjeze masa si sa creeze meniul special al serii.

 Viziteaza regulat impreuna cu copilul tau o librarie locala si roaga-l sa te ajute sa alegi un carti (care i-ar place lui).

 Daca ai in casa un copil pasionat de sport, roaga-l sa iti actualizeze in mod regulat informatiile in legatura cu ceea ce se intampla in lumea sportului, atat pe plan local, cat si national.

 Cel putin o data pe saptamana, fa o activitate impreuna cu copilul tau la care sa participati doar voi doi.

 Alege, pe rand, versete din Biblie pe care sa le poata memora toata familia in acelasi timp. Folosind un jurnal sau un caiet special, roaga-ti copilul sa noteze fiecare verset dupa ce au fost memorate de intreaga famile.

 O data pe saptamana, dupa masa de pranz, puteti extrage biletele cu numele voastre pentru a vedea cine va ocupa “scaunul fierbinte”. Scoateti din joc biletele care au fost extrase deja, pentru a da sanse fiecarei persoane sa fie extrase. Membrii familiei ii vor adresa persoanei de pe “scaunul fierbinte”  o intrebare la care nu are voie sa raspunda cu “Da” sau “Nu”.

Dupa masa de seara, prin rotatie, spuneti “gluma zilei”.

Pentru a avea seri frumoase si memorabile in familie, faceti ceva interesant care sa placa tuturor. Un joc de familie e cel mai frumos..

 

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Creeaza legaturi si amintiri intre tine si copiii tai: 9 idei eficiente.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Familia Verde

Familia Verde

Vrem sa ne aparam familia de asediul poluarii, si chimicalelor. Iubim natura si vrem sa traim cat mai natural putem. Pentru mai mult verde.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII