Alimentația in perioada preconcepției: cu cât aplici aceste schimbâri mai repede, cu atât vei rămane mai ușor insărcinată

Alimentatia in perioada preconceptiei: cu cat aplici aceste schimbari mai repede, cu atat vei ramane mai usor insarcinata

Alimentația in perioada preconcepției: cu cât aplici aceste schimbâri mai repede, cu atât vei rămane mai ușor insărcinată

Vrei să devii mămică? Probabilitatea de a concepe un copil poate fi influentata pozitiv sau negativ de alimentatie si de unele schimbari pe care trebuie sa le faci, pentru a-ti pregati trupul pentru acel moment.

→ Iti prezentam in continuare cele mai importante lucruri care pot spori sansele unei femei - de a ramane insarcinate .

in acest articol veti citi mai multe despre:
Faceti schimbari in alimentatie cu 3 luni pana la 1 an inainte de a concepe un copil
Renuntati la cafea, alcool si indulcitori artificiali
Luati suplimente de vitamine si minerale
Luati cel putin 0,4 miligrame de acid folic zilnic
Calculati-va greutatea ideala

Faceti schimbari in alimentatie cu 3 luni pana la 1 an inainte de a concepe un copil

Cu cat veti face aceste schimbari mai repede, cu atat mai mari vor fi sansele de a ramane insarcinata. Atat pentru femei cat si pentru barbati, alimentatia si fertilitatea sunt in stransa legatura. De aceea trebuie amandoi sa aveti o alimentatie echilibrata care va mari sansele de a concepe si a avea un copil sanatos.

Renuntati la cafea, alcool si indulcitori artificiali

Daca aveti o alimentatie care lasa de dorit, va trebui sa faceti cateva schimbari esentiale. Un sfat important este sa reduceti indulcitorii artificiali si sa incercati sa renuntati treptat la cofeina, cacao si sucuri. Mai mult de 300 de miligrame de cofeina pe zi ar putea reduce fertilitatea cu 27 de procente. De asemenea, incercati sa consumati numai ocazional sau deloc alcool si sa renuntati la droguri si fumat. Toate aceste substante pot reduce simtitor sansele de a concepe cat mai curand un copilas.

Luati suplimente de vitamine si minerale

Desi va puteti asigura necesarul de vitamine si minerale printr-o dieta echilibrata, totusi unii specialisti sunt de parere ca ar trebui sa luati un supliment de minerale si vitamine. In acest fel, chiar daca nu aveti timpul necesar sa va pregatiti intotdeauna mesele zilnice, va asigurati ca organismul dumneavoastra primeste tot ce are nevoie. Dar trebuie sa stiti ca aceste suplimente reprezinta doar o masura de siguranta si nu pot inlocui o dieta echilibrata. De asemenea, dozele prea mari de vitamine si minerale, supradozele, pot sa influenteze negativ posibilitatile de concepere a unui copil. De aceea, ar fi indicat ca sa stabiliti impreuna cu doctorul dumneavoastra doza care vi se potriveste cel mai bine.

acid folic sarcina

Luati cel putin 0,4 miligrame de acid folic zilnic

Toata lumea are nevoie de mai mult acid folic, nu doar femeile. S-a constatat ca acest tip de vitamina B duce la scaderea atacurilor de cord, infarturilor, cancerului si a diabetului. In anii fertilitatii, femelile ar trebui sa ia cel putin 0,4 miligrame de acid folic zilnic, iar in perioada in care incearca sa conceapa un copil, doza zilnica poate sa ajunga la 0,8 miligrame.

Odata ce ati ramas insarcinata, o sa aveti nevoie zilnic intre 0,6 si 0,8 miligrame de acid folic. In completare puteti consuma alimente bogate in acid folic (spanac, citrice, alune, legume, piine integrala si cereale).

Calculati-va greutatea ideala

Ca sa va apropiati cat mai mult de greutatea ideala, puteti sa slabiti sau sa castigati cateva kilograme in perioada in care va pregatiti sa concepeti un copil; dar trebuie sa pastrati o alimentatie echilibrata. Alegeti alimente cu un procent mic de grasimi si bogate in fibre. Incepeti un program zilnic de exercitii sau intensificati-l pe cel care-l practicati deja. Nu incercati sa slabiti mai mult de o jumate pana la 1 kilogram pe saptamana. Pierderea multor kilograme printr-o dieta foarte severa poate duce la consumarea rezervelor de minerale si vitamine din corpul dumeavoastra si cu siguranta acesta nu este un moment ideal de a incerca sa concepeti un copil.

Imi doresc un copil! De unde incep?

Incerci de mai mult de patru luni sa ramai insarcinata? Nu renunta! Nu esti singura in aceasta situatie.

Indiferent daca tocmai ati inceput, sau doar te gandesti la conceptie, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Este nevoie de timp pentru a concepe.

Citeste mai departe AICI


Marele secret al fertilitatii: OVULATIA

Intelegerea ovulatiei este cheia conceptiei, marele secret pentru a ramane insarcinata!

Toate cuplurile vor sa stie cand este cel mai bun moment pentru a face sex, in scopul de a concepe. Secretul este ca exista doar o perioada de 12 pana la 24 de ore, cand o femeie poate concepe. Daca nu nimeriti aceasta perioada, trebuie sa incercati luna viitoare.

Deci, cum stiti cand este fereastra de conceptie? Raspunsul este: Ciclul ovulatiei. Prin intelegerea ciclului ovulatiei, puteti viza intervalul de timp optim pentru conceptie.

Alimentatia si conceperea unui copil: legaturi si factori de succes

Cuplurile care incearca sa conceapa un copil si intampina probleme cauta adesea solutii pentru a-si mari sansele. Una dintre intrebari este, "Oare exista alimente ce ma pot ajuta in procesul de a concepe un copil?" Raspunsul este DA, dar pana nu demult au existat putine cercetari privind influenta dietelor asupra fertilitatii. Dieta si anumite alimente pot afecta fertilitatea - in special atunci cand este vorba de ce NU trebuie consumat. Fiti atenti, exista insa si o multime de mituri, idei preconcepute si sfaturi gresite. Vom incerca si ne vom limita DOAR la fapte.

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Astepand o Comoara (Asteptand un ingeras in viata noastra !

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 15:

  1. adriana
    adrianatrimis la 16/12/2011

    Abia acum am gasit site-ul si sunt f multumita de sfaturile voastre. Il voi vizita foarte des. Multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  2. maria ioncea
    maria ionceatrimis la 13/12/2011

    si eu incerc sa raman gravida si mi-as dori o fetita,dar,daca raman graviduta nu mai conteaza ce este cu toate ca si sotului iar placea o fetita.numai ca am ramas gravida acum 3 ani jumate si am pierdut sarcina de atunci nika.am fost la ginecol iar medicu mia zis ca sa muncesc in continuare,dar pana cand ca am deja 30 de ani.((((((va pup

    Raspunde la acest comentariu
  3. cilibache cornelia
    cilibache corneliatrimis la 9/12/2011

    am tot citit despre cum sa ramin insarcinata si numai stiu ce sa fac,am facut ratamente si nu pot ramine dacama puteti ajuta c un sfa sau ce tratament pot face va multumesc dn tot sfletul.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Aly
    Alytrimis la 4/7/2010

    Nu vreau sa jignesc pe nimeni, si eu am uterul retrovers si sincera sa fiu am rămas însărcinată din prima încercare .Nu contează ce tip de uter ai după părerea mea si mie doctorul mi-a zis sa stau linistita ca e totul ok ... Ptr Ligia si pupici tuturor mamicilor...

    Raspunde la acest comentariu
  5. dumitrescu lenuta
    dumitrescu lenutatrimis la 20/2/2010

    am 39 ani si mias dori un copilce pot face sa ramin insarcinata?la 20 ani am nascut 2 gemeni si nu am mai ramas insarcinata astept raspunsva multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  6. georgi
    georgitrimis la 12/11/2009

    Asi vrea tare mult sa raman insarcinata, dar acest lucru nu se intampla si nu stiu care e cauza?nu am copii, am 24 ani

    Raspunde la acest comentariu
  7. Ligia
    Ligiatrimis la 18/6/2008

    Am uter retrovers si ginecologul mi-a spus ca voi ramane mai greu insarcinata.Ce m-ati putea sfatui sa fac pentru a-mi creste sansele de a ramane insarcinata?

    Raspunde la acest comentariu
  8. maria
    mariatrimis la 22/11/2007

    ce bine ca existati!!!!

    Raspunde la acest comentariu
  9.  nina
    ninatrimis la 14/10/2007

    articolele sunt foarte interesanteaici mi-am regasit linistea citind tot ce au trait altiisi vazand ac multe femei au trecut prin aceleasi probleme

    Raspunde la acest comentariu
  10. ionela maria
    ionela mariatrimis la 15/2/2007

    sunteti minunati....eu si sotul meu ne dorim fffmult un bebe...o sa tin cont de sfaturile voastre ...sper sa reusim va tin la curent....aaaa inca ceva eu am ceva probleme...mai clar am ovare microcistice ....ce ma sfatuiti sa fac? am fost la doctor si urmez un tratament care sporeste ovulatia ...dar nu da''roade'' deocamdata ....astept mes voastre....multumesc ionela

    Raspunde la acest comentariu
  11. Szekely Ioana
    Szekely Ioanatrimis la 28/12/2006

    e super fain forum-ul si sunt lucruri pe care le-am invatat de la voi.tineti-o tot asa.noi tot incercam sa facem un bebe..

    Raspunde la acest comentariu
  12. olympya
    olympyatrimis la 23/10/2005

    Sunt o proaspata membra forumului si mi se pare un super forum

    Raspunde la acest comentariu
  13. CCC
    CCCtrimis la 12/4/2005

    Este O.K. informatia dar ar trebui dezbatuta mai in amanunt. Sunt doar sfaturi generale. Ar trebui numite alimente sau vitamine. Este adevarat ca alimentatia influenteaza si sexul copilului? Daca stiti as dori sa ne spuneti despre aceste alimente si care ar fi mecanismul fiziologic?

    Raspunde la acest comentariu
  14. Nicoleta
    Nicoletatrimis la 20/7/2004

    Dragii mei Sunt o cititoare inraita a rubricii dumneavoastra si gasesc aceste articole foarte folositoare. Tineti-o tot asa. salutari de aici

    Raspunde la acest comentariu
  15. Dana
    Danatrimis la 30/4/2002

    Draga redactie, Am citit mai multe articole din acest site, care mi s-au parut mai mult decat folositoare, mai ales pentru femeile care nu au avut experienta nasterii si a cresterii unui copil. Tin sa va multumesc ca v-ati gandit la aceste probleme. Sincera sa fiu, unele articole mi s-au parut mai potrivite pentru mamele "de afara". Pe la noi nu cred sa existe o diviziune a muncii atat de adancita in maternitati... Despre acest articol in special, v-as putea spune ca mi-ar placea sa fie mai consistent din punct de vedere al informatiei. Ar putea fi completat cu justificari mai exacte in ce priveste legatura dintre fertilitate si alimentatie, sau cu exemple de alimente (o lista mai mare) care trebuie sa fie consumate inainte si in timpul sarcinii, ce contin acestea si ce efect au asupra organismului femeii si asupra sarcinii. Tin sa mentionez ca ma voi casatori in curand si eu si logodnicul ne dorim foarte mult un bebe si, ca orice viitoare mamica, imi doresc ca cel mic sa fie sanatos si sa vine pe lume usor si fara riscuri! De aceea, pentru mine, site-ul Dumneavoastra mi se pare foarte folositor (i-as acorda 5 stele pt, fiecare articol)! Va doresc mult succes si "Sarbatori Fericite!!" Cu stima, Dana Popa

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII