Generatia Screenagers: dependentii de tehnologie si nevoia de alternative

Generatia Screenagers: dependentii de tehnologie si nevoia de alternative

Generatia Screenagers: dependentii de tehnologie si nevoia de alternative

Ce sunt Screenagers-ii?

Screenagers (o combinație a cuvintelor ecran și adolescenți în limba engleză) sunt tinerii care pot face față cu ușurință tuturor provocarilor tehnologiei digitale. Ei sunt prima generatie care a crescut cu TV, calculatoare, descărcări de muzică, mesagerie instant (cum ar fi MSN) și mobile. Termenul a fost inventat de Douglas Rushkoff în cartea sa "Playing the Future" (1997).

Rushkoff susține că acesti tinerii, atunci când vor deveni maturi vor sti sa beneficieze foarte mult de procesarea informațiilor pentru ca sunt obișnuiți din copilărie cu calculatoare si informatie digitala. Durata lor scurta de atenție s-ar putea transforma chiar intr=un avantaj pentru ei se invata inca din copilarie cu selectarea rapida a informatiei  - spre deosebire de parintii lor care sunt bombardați cu o cantitate enorma de informatii.

Generatia Screenagers

Generatia Screenagers poate fi văzută ca un subtip al Generației X și Generației Y. Un adolescent care isi petrece cea mai mare parte a timpului sau interactionand cu un ecran (laptop, PC, tableta, telefon) poate fi considerat screenager.

Adolescenti din generatii anterioare, ca Generatia Tacuta, Baby Boomers și Generația X sau Y, dependenti de vizionarea TV sau de cele mai recente filme, nu sunt considerate ca fiind screenagers.  în general; screenager termenul implică o interacțiune conștientă din partea adolescentului. Un screenager face o alegere conștientă de a efectua în mod interactiv într-o lume virtuala, sau având în contact cu alte persoane într-o lume virtuala , sau pur și simplu un ecran.

Cum oferim alternative sanatoase Generatiei Screenagers?

Asadar, ce trebuie sa stim, noi ca parinti despre aceasta generatie? Ce alternative le putem oferi? Au ei nevoie de alternative sau nu?

Va invitam la o dezbatere pe forumul parintilor de adolescenti: Atentie - Generatia Screenagers 

Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor

Copilul de astazi este nascut digital (?)  Altfel vorbind ... suntem conectati de la nastere. Iar copilul de astazi este nascut digital, cordonul ombilical fiind inlocuit cu un cablu de alimentare. Un studiu de cercetare recent realizat de Insitutul de siguranta online al familiei din SUA- “Parentigul in era digitala”- dezvaluie cateva statistici interesante.

Practic toti parintii intervievati (in Maryland) permit accesul liber la electronice copiilor lor: 90% dintre copii au computer, 93% detin o serie de jocuri video, 88% au telefoane mobile, 81%  au tablete, si 70% din parinti au raportat ca ail or copii  au propriul MP3 player.

Potrivit unui studiu realizat de compania americana AVG, in SUA 92% dintre copii au prezenta online de la varsta de 2 ani.

Este, deci, de mirare ca parintii au permis copiilor lor sa stea in fata unui ecran inainte de a tine creionul in mana, ridica acest fapt anumite probleme si dileme? Este de inteles ca revolutia digitala din ultimele doua decenii incepe sa determine o anume “panica morala” in parinti citeste in continuare despre parentingul in era digitala aici.

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Adica obsesia cu Facebook, Instagram, Twitter - mai putin ce e drept in Romania, sau alte aplicatii sociale ca: Snapchat, Tumblr, Tinder, HotorNot, AskFM,Chatroulette si altele.

De fapt, lucrurile se schimba de la zi la alta. Cu fiecare saptamana care trece, numarul aplicatiilor de media sociala cresc si a tine pasul ca parinte cu fiecare din ele nu e usor. Citeste 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pirde controlul...

Despre copii nostri si Internet - merita citit si:

Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook
Hartuirea virtuala a copilului: o problema contemporana de parenting
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii  

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

Tema:Internet

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Generatia Screenagers: dependentii de tehnologie si nevoia de alternative.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !
Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII