De ce merita sa investim in pasiunile copilului nostru

De ce merita sa investim in pasiunile copilului nostru

De ce merita sa investim in pasiunile copilului nostru

Fac parte din marea categorie de parinti care fac diverse eforturi pentru a-si vedea copilul fericit. Asa ca multi altii, pentru mine, zambetul fericit al copilului meu este cea mai frumoasa recompensa pe care mi-o poate da oricare zi - indiferent de alte detalii...

Iata de ce cred eu ca merita sa investim in pasiunile copilului nostru.

 

- veti citi:
Zambetul fericit al copilului este cea mai frumoasa recompensa
La orizontul pasiunii sta intotdeauna fericirea
Primele semne care anunta ca un copil are un talent sau dar special
4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport
Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce

Zambetul fericit al copilului este cea mai frumoasa recompensa

Fac parte din marea categorie de parinti care fac diverse eforturi pentru a-si vedea copilul fericit. Asa ca multi altii, pentru mine, zambetul fericit al copilului meu este cea mai frumoasa recompensa pe care mi-o poate da oricare zi - indiferent de alte detalii.

Cu siguranta asa au facut si parintii Simonei Halep, campioana tenisului mondial - iar repeziciunea cu care Simona a escaladat tribuna pentru a-si imbratisa parintii spune absolut tot cee ste de spus/ e clar ca si parintii eu au stiut sa investeasca in pasiunea fetei lor. Iar in acea zi, Simona traia, dupa spusele ei - cea mai fericita zi din viata ei.

Auzeam de la un comentator sportiv cum la un moment dat parintii Simonei au facut un credit de 30,000 euro pentru a sustine pasiunea SIminei. Tenisul nu este un sport ieftin iar participarea la competitii internationale costa.

Cand era mai mic, pasiunea copilului meu a fost LEGO - si vazand cat de fericit este atunci cand finalizeaza o constructie sofisticata de LEGO - am cumparat probabil toata colectia Lego. Am investit cu drag - si nu intotdeauna usor - in pasiunea lui pentru Lego.

La orizontul pasiunii sta intotdeauna fericirea

Acum, adolescentul meu este pasionat de muzica. Compune si produce muzica. Si am invesit la greu in pasiunea lui: incepand de la pian digital, la boxe performante, softuri, laptopuri performante, mixere si tot felul de instrumente cu multe butoane care clipesc cand el compune mzica si si-o intrumenteaza.

E vorba de - nu putini bani - insa in aceasta lume competitiva in care copiii nostri isi pierd de prea multe ori   prea mult timp pe - stat degeaba in Media Sociala, pasiunile reale trebuiesc incurajate.
Pentru ca la orizontul pasiunii sta intotdeauna fericirea.

Voi ce credeti dragi parinti?

Va asteptam pe forumul Desprecopii - la acest topic de conversatie: Investitiile in pasiunile copilului

Primele semne care anunta ca un copil are un talent sau dar special

Primele semne care anunta ca un copil are un talent sau dar special.

Oamenii de stiinta sunt convinsi ca fiecare copil are un talent special  - sau dar (har) - care VA FI sau nu descoperit. Din pacate, uneori ramane nedescoperit. Tocmai de asta, un parinte care isi iubeste copilul trebuie sa se asigure ca ii ofera copilului sansa de a-si descoperi si afirma adevaratul talent - adevaratul dar cu care este inzestrat. Uneori, cel care isi da seama ca are de aface cu un copilt alentat - este invatatoarea sau un profesor. Si totusi de ce nu observa parintii talentul copilului? Poate pentru ca nu stiu cat de important este sa ii descopere copilului adevaratul har. Si sa il sustina!

4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

Este deja foarte cunoscut faptul ca sportul ii ajuta pe cei mici sa fie sanatosi si sa-si dezvolte abilitatile fizice ca forta, viteza si coordonare. Insa dincolo de beneficiile pentru sanatate, sportul este un bun profesor si pentru alte abilitati care le vor fi de folos copiilor in relatiile personale, la scoala si, chiar mai tarziu, in evolutia profesionala. Vezi aici 4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce

Televizorul si calculatorul sunt tentatiile cu care parintii de adolescenti in devenire au de dus o lupta crancena. Exista numeroase studii care arata cat de nesanatos poate fi statul ore in sir in fata televizorului sau a calcualtorului, exista campanii care trag semnale de alarma in acest sens si totusi, de multe ori, parintii pierd lupta cu tehnologia si cedeaza in fata capriciilor copiilor lor.

Televizorul si calculatorul sunt tentatiile cu care parintii de adolescenti in devenire au de dus o lupta crancena. Exista numeroase studii care arata cat de nesanatos poate fi statul ore in sir in fata televizorului sau a calcualtorului, exista campanii care trag semnale de alarma in acest sens si totusi, de multe ori, parintii pierd lupta cu tehnologia si cedeaza in fata capriciilor copiilor lor

Alteori cad prada iluziei ca televizorul si calculatorul sunt, de fapt, mijloace care ajuta in mod substantial la educarea copiilor. Asa sa fie oare? citeste pe larg: Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce 

Despre parinti si copii inteligenti cititi si:

Importanta familiei in procesul de invatare
Inteligenţele multiple

Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare
 

Te asteptam pe forumul de Parenting, unde discutam cam totul despre educatia copiilor nostri.

autor: Mirela Popescu Zoita,
redactor sef Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Parenting

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII