De ce iti pasa daca imi vaccinez sau nu copilul?

De ce iti pasa daca imi vaccinez sau nu copilul?

De ce iti pasa daca imi vaccinez sau nu copilul?

Si ce iti pasa tie daca imi vaccinez sau nu copilul ? - intreaba unele mamici cand iau parte la dezbaterile pro-contra despre vaccinare de pe forumul Desprecopii - (foarte aprinse de altfel).

Ca parinte responsabil vrei sa iei cea mai buna decizie pentru sanatatea copilului tau. Si de asta trebuie sa pui intrebari medicilor, sa te documentezi serios, sa nu dai crezare surselor dubioase de informatii, fanelor Oliviei Ster sau alte grupuri conspirationiste de coafor care au succes ingrijorator pe Facebook. Si de asemeni, sa intelegi ca decizia ta de a-ti vaccina sau nu copilul afecteaza toti copiii din comunitatea in care traiesti.
 

- despre de ce iti pasa daca imi vaccinez sau nu copilul, veti citi:
Sanatatea publica si sanatatea comunitatii in care traim
De ce ne pasa daca un parinte isi vaccineaza sau nu copilul?
Decizia de a-ti vaccina sanu nu copilul are impact aspura tuturor copiilor din comunitatea ta
Imunitatea de turma
Ia decizia despe vacinarea copilul tau cu MAXIMA responsabilitate
Vaccinarea: intre stiinta, mituri, ne-adevaruri si conspiratii sharuite pe Facebook
4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii
Schema vaccinurilor in 2016: calendarul de imunizare a copiilor in Romania
Discutii aprinse pro-contra vaccinare
Comunitatea parintilor informati: forum medical

Sanatatea publica si sanatatea comunitatii in care traim

Conceputl de sanatate publica este cunoscut din antichitate. Inca de atunci, conducatorii unui stat erau la curent cu bolile/molimele/epidemiile care le decimau supusii si se aplicau reguli de protectie in caz de pericol. Se dadau ordine de evitare a mersului in public, de izolare a celor care aveau boli transmisibile, se faceau sate de ciumati si alte masuri.

In ultima suta de ani, guvernele sunt responsabile pentru a conduce diverse programe menite sa protejeze populatia. Cel mai mare progres care s-a realizat in sanatatea publica sunt programele de vaccinare publica, purificare si control a apei potabile, managementul deseurilor si reziduuruilor biologice. Singurul mod ca sanatatea publica sa functioneze, intr-o societate moderna si inteligenta este ca membrii comunitatii sa respecte aceste reguli.

Dar, de ce ne pasa daca un parinte isi vaccineaza sau nu copilul?

Si ce iti pasa tie daca imi vaccinez sau nu copilul ? - intreaba unele mamici cand iar parte la dezbaterile pro-contra despre vaccinare de pe forumul Desprecopii - (foarte aprinse de altfel).

Pentru toti cei care isi pun aceasta intrebare - raspunsul este: Imi pasa pentru ca imi pasa de sanatatea copilului tau si vreau sa fie protejat de boli. Pentru ca in acest fel, imi protejez si eu copilul meu, care este lumina ochilor mei.

De asta, orice parinte care isi pune aceasta intrebare ar trebui sa inteleaga ca aceasta decizie nu il priveste doar pe el si pe copilul sau ci este o problema de sanatate publica.

Decizia de a-ti vaccina sanu nu copilul are impact aspura tuturor copiilor din comunitatea ta

A alege sa nu iti vaccinezi copilul insaeamna sa alegi in mod constient sa iti pui copilul tau - dar si pe ceilalti copii din comunitate - in stare de RISC.

Ca parinte responsabil vrei sa iei cea mai buna decizie pentru sanatatea copilului tau. Si de asta trebuie sa pui intrebari medicilor, sa te documentezi serios, sa nu dai crezare surselor dubioase de informatii, gastii Oliviei Ster sau alte grupuri conspirationiste de coafor care au succes ingrijorator pe Facebook. Si de asemeni, sa intelegi ca decizia ta de a-ti vaccina sau nu copilul afecteaza toti copiii din comunitatea in care traiesti.

Imunitatea de turma

2 aspecte critice in ceea ce priveste sanatatea comnitatilor in care locuim:

1. Trebuie sa fii vaccinat - ceea ce inseamna ca trebuie sa iti vaccinezi copilul
2. Vecinul tau trebuie sa fie vaccinat - ceea ce inseamna ca vecinul tau trebuie sa isi vaccineze copilul

Acest concept se numeste Imunitatatea de Turma. Si da, copilul tau este si el un membru al Turmei. Cand 90-95% din membrii turmei sunt protejati - este aproape imposibil sa se produca o epidemie.

Gandeste-te la virusi si bacterii periculoase ca la o ploaie. Vaccinarea este haina de ploaie. Chiar daca ai o haina de ploaie, iti trebuie si o umbrela. Aceasta umbrela este Imunitatea de Turma. Cei care nu isi vaccineaza copilul se bazeaza pe alti parinti care vaccinandu-si copiii - le ofera umbrela cand ploua.

Ia decizia despe vacinarea copilul tau cu MAXIMA responsabilitate

Unele decizii de parenting au un impact minim asupra comunitatii. A decide, ca parinte - daca bebelusul tau primeste mancare organica sau nu, daca merge la gradinita sau nu, daca doame in patul parintilor sau daca este alaptat pana la 10 ani... este decizia ta, care afecteaza doar copilulu tau.

Insa decizia de a NU-ti vaccina copilul afecteaza pe TOTi copiii. Daca esti un parinte care citeste prea multe conspiratii de Facebook si sta in dubii daca sa isi vaccineze sau nu copilul, trebuie sa fii constient de impactul deciziei tale.

Daca 10% din parintii din Romania decid sa nu isi vaccineze copiii, intreaga tara - va retrai intoarcerea unor epidemii de Evul Mediu.

In plus, nu uita despre impactul emigratiei din Siria si Orient. Dupa ani indelungati de razboi - in acele tari nu s-au mai vaccinat copiii iar din acest motiv aduc spre Europa boli care erau eradicate la noi.

Gandeste-te asadar cu responsabilitate.

Vaccinarea: intre stiinta, mituri, ne-adevaruri si conspiratii sharuite pe Facebook

Desi exista informatii contradictorii, in principiu, vaccinurile recomandate uzual in copilarie sunt sigure si eficiente. Mai mult, riscurile de probleme serioase in urma imunizarii sunt mult mai mici decat cele pe care le au bolile respective pentru copil. La fel ca toti parintii, si dumneavoastra doriti sa faceti tot ce puteti pentru a mentine sanatatea copilului.

Desi stiti ca imunizarea completa a copilului la momentul potrivit este o metoda importanta de a atinge acest scop, poate aveti indoieli despre siguranta si eficienta vaccinurilor. Iata sfatul autorizat de la Desprecopii.com:  

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Reactii adverse dupa vaccin
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

Schema vaccinurilor in 2016: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este ogligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2016.

Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici

Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC
Mesaj pentru cei care sustin campania anti-vaccinare
Urmari ale campaniilor anti-vaccinare. Cerere.
Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil
vaccinare polio la 6 ani
Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor
Vaccinurile copilariei - gratis sau nu ?

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

autor: Desprecopii.com - Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII