Petrece timp de calitate cu copilul tau adolescent, la UNTOLD

Petrece timp de calitate cu copilul tau adolescent, la UNTOLD

Petrece timp de calitate cu copilul tau adolescent, la UNTOLD

  • Anul trecut am decis sa merg impreuna cu fiul meu la Untold Festval 2015.  Am avut parte de un festival extraordinar (nu degeaba a castigat titlul de Cel mai bun Festival European in 2015). Dar in plus am avut sansa deosebita sa intaresc relatia tata-adolescent, tata - fiu. Citeste de ce este important sa mergi cu filul sau fica ta la un festival de muzica care dureaza 3-4 zile.
     

     

- de ce e important sa iti petrece timp de calitate cu copilul tau adolescent, la UNTOLD:
De ce ai putea sa petreci timp de calitate cu copilul tau adolescent - la UNTOLD
Adolescenta este o perioada grea pentru parinti
Cum pastrezi un canal de comunicare cu adolescentul?
Ce se intampla daca doreste sa mearga cu mai multi prieteni la UNTOLD?
UNTOLD, festivalul care a impresionat peste 240.000 de oameni
Despre comunicarea cu copilul adolescent

De ce ai putea sa petreci timp de calitate cu copilul tau adolescent - la UNTOLD

Anul trecut am decis sa merg impreuna cu fiul meu la Untold Festval 2015.  Am avut parte de un festival extraordinar (nu degeaba a castigat titlul de Cel mai bun Festival European in 2015). Dar in plus am avut sansa deosebita sa intaresc relatia tata-adolescent, tata - fiu. Citeste de ce este important sa mergi cu filul sau fica ta la un festival de muzica care dureaza 3-4 zile.

Adolescenta este o perioada grea pentru parinti

Orice părinte de adolescent stie ca adolescenta este o perioada speciala in care copilul devine din ce in ce mai independent: are opinii puternice, are probleme, principii, valori personale, si percepe deja viata intr-un mod personal.

Ca tata implicat si destul de documentat stiu ca adolescenta este si perioada in care copilul devine adult si se pregateste sa-si ia zborul. Este o perioada de cautari dar si una de pregatire pentru viata. Este foarte important ca parinte sa-i oferi responsabilitati din ce in ce mai multe, sa-i oferi “spatiul necesar” sa se dezvolte, sa-l lasi sa greseasca si sa invete din aceste greseli. Cum faci aceste lucruri? Exista o reteta?

Cum pastrezi un canal de comunicare cu adolescentul?

Invata sa asculti. Esti un bun ascultator?

Cred ca cel mai important lucru in comunicarea cu un adolescent este este sa-l asculti. Sa nu te repezi cu sfaturi ci sa-i oferi incredrea ca poate sa se deschida si sa-ti spuna din problemele si nedumeririle lui. Pentru asta insa, ai nevoie de timp petrecut impreuna!

Petrece timp impreuna cu copilul tau adolescent

Poti sa incepi simplu, avand grija ca nu sariti mesele din familie, ca mancati impreuna, sau poti sa planifici diverse activitati precum sa mergeti impreuna la un film, la cumparaturi, sa gatiti impreuna, sa lucrati la un proiect impreuna.

Ofera-i libertate si Incredere

Adolescentul trebuie sa inteleaga ca are multa libertate dar ca - in acelasi timp - poate oricand sa ceara ajutor la parinti. Nu-i criticati prietenii, chiar daca nu ii simpatizati pe toti, nu va jenati sa discutati despre sex mai ales daca vedeti ca nu il inhiba, incercati sa aveti discutii cat mai transparente folosind exemple reale si nu incercati sa manipulati adevarul doar ca sa “colorati” o situatie in spiritul proprilor valori.

Mergi cu el la UNTOLD 2016!

Este bine daca reusesti sa ai activitati comune cu adolescentul, daca reusiti sa comunicati zi de zi. Dar din experienta propie va pot spune ca a merge impreuna la un festival este ceva unic si intens. De ce?
In primul rand pentru ca va rupeti de activitatiile cotidiene.


cu baiatul meu - in una din serile minunate ale festivalului UNTOLD

Sunteti acolo impreuna, pentru un scop, festivalul dar si pentru a va petrece timp de calitate impreuna. Apoi pret de 4 zile faceti multe activitat: mergeti la hotel, la concerte, mancati impreuna, comuntati impreuna tot ce se intampla in jurul vostru. Si in tot acest timp, se creeaza nenumarate oportunitati sa stati de vorba! Sa comunicati! E un timp de calitate!

Ce se intampla daca doreste sa mearga cu mai multi prieteni la UNTOLD?

Aici este o decizie importanta. Trebuie sa aveti grija ca nu ajungeti la festival in rol de “baby-sitter”, sau mai bine spus “teen-sitter”. Copiii vor sta impreuna si nu o sa se iveasca sansele de care vorbesc mai sus. In acest caz, cred ca este mai bine sa lasati copilul sa mearga singur. Sa-i oferiti increderea ca poate sa plece de acasa, sa fie responsabil, sa-si gestioneze bugetul financiar, etc.

Eu in acest articol vorbesc de relatia tata-adolescent, sau mama-adolescent si nu de grupuri de prieteni. Chiar si daca merge cu un singur prieten tot nu se ivesc prea multe ocazii pentru ca o sa-si petreaca mult timp impreuna. Puteti sa manipulati acest aspect, anuntand doar cu 2-3 zile inainte: am luat bilete, mergem impreuna la Untold, asa ca tata - fiu! Sau mama - fica. Sau ce combinatii va mai ganditi. Si ince ceva. Nu incercati sa va luati si partenerul ca stricati balanta. Altfel o sa para ca o vacanta cu parintii care pentru multi adolescenti nu mai este asa de cool.

Apropo, foarte important: sa nu credeti ca daca mergeti impreuna la un festival o sa fiti tot timpul impreuna. Lasati copilul sa se piarda prin multime, sa-si faca prieteni noi, sa interactioneze in stilul lui propiu cu Festivalul ca entitate in sine.

- Reveniti pe Desprecopii pentru ca urmeaza si partea a 2-a: Ghidul de supravietuire al parintelui la Untold Festival. :) - CITESTE AICI TOATE DETALIILE DESPRE DATA SI ARTISTII CARE VOR VENI LA UNTOLD 2016.

UNTOLD, festivalul care a impresionat peste 240.000 de oameni

Prima editie a celui mai asteptat eveniment muzical al anului in Romania, UNTOLD Festival, desfasurat in perioada 30 iulie – 2 august la Cluj-Napoca, a impresionat peste 240.000 de festivalieri prezenti la eveniment. 170 de artiști au creat o atmosferă memorabilă timp de peste 88 de ore și, în medie, 60.000 de festivalieri s-au bucurat zilnic de prestațiile unora dintre cei mai apreciați artiști ai momentului.

Ultimele două seri de festival au înregistrat vârfuri de audiență în premieră pe URSUS UNTOLD Arena pentru prestațiile headlinerilor Armin van Buuren și David Guetta. Aplauzele pline de energie ale publicului și piesele cântate la unison aproape că au acoperit sunetul focurilor de artificii de la finalul fiecărei zile, printre cele mai speciale elemente care au contribuit la vibe-ul unic al festivalului despre prima editie UNTOLD citeste aici.

Despre comunicarea cu copilul adolescent, merita citit si:

De ce trebuie sa discutam cu copiii despre sexualitate
23 de idei pentru a-ti imbunatati relatia cu copilul tau adolescent
Alcoolul si adolescentii: ce trebuie sa stie parintii
Adolescentii si drogurile: cauze si efecte
Totul despre pilula contraceptiva: minighid pentru adolescenti si parinti
Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

autor: admin Desprecopii.com -  Florin Popescu,  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII