4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

Este deja foarte cunoscut faptul ca sportul ii ajuta pe cei mici sa fie sanatosi si sa-si dezvolte abilitatile fizice ca forta, viteza si coordonare. Insa dincolo de beneficiile pentru sanatate, sportul este un bun profesor si pentru alte abilitati care le vor fi de folos copiilor in relatiile personale, la scoala si, chiar mai tarziu, in evolutia profesionala.

in acest articol veti citi despre
Disciplina
Socializare
Incredere in sine
Toleranta si integrare

Disciplină

În sporturi și jocuri, copiii văd imediat rezultatele propriilor acțiuni: văd pe loc dacă au nimerit ținta, dacă s-au încadrat în timp, chiar și dacă au fost prinși sau nu la "leapșa". Iar acest lucru îi motivează să dea mai mult ca să vadă rezultate tot mai bune. Dacă au alături și un antrenor, acesta va ști să-i motiveze să se autodepășească și îi va ajuta să-și urmărească progresul.

Socializare

Activitățile sportive organizate sunt corelate, prin zeci de studii, cu un comportament social mai sănătos la copii. Acestea dezvoltă abilități importante: colaborare, rezolvare de probleme, responsabilitate, inițiativă și relații pozitive atât cu ceilalți copii, cât și cu adulții din jur (instructori, antrenori).

Încredere în sine

Atât din experiența mea ca antrenor cât și din nenumărate studii internaționale, vă pot spune că micuții care practică sporturi au de obicei mai multă încredere în ei. Sportul îi învață să se bazeze pe propriile abilități și să accepte atât critici constructive cât și aprecieri din partea antrenorilor și părinților.

Toleranță și integrare

Sporturile de echipă, mai ales în cadru organizat, construiesc prietenii și îi învață pe copii cum să-i accepte pe ceilalți. Într-o tabără de vară, de exemplu, se pot reuni copii din mai multe regiuni, cu diverse obiceiuri, preferințe și feluri de a fi. Prin sport, ei învață să se înțeleagă și să se respecte reciproc, oricât ar fi de diferiți.

Cand copilul nu este un talent sportiv

In unele familii, copiilor talentati la sport li se acorda atat de multa atentie, incat fratii non-sportivi se pot pierde in fundal. Acest lucru este foarte probabil sa se intample atunci cand parintii sunt ei insisi implicati in sport si premiaza realizarile atletice. Asta insa poate fura din atentia oferita copilului care nu exceleaza la sport ...citeste cum trebuie procedat cand copilul nu exceleaza la sport.

De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii

Practicarea unui sport in mod organizat poate face bine copilului in mai multe moduri. De la fotbal la scrima sau inot, sporturile ofera copiilor sanse de a dobandi si perfectiona aptitudini, de a lucra cu alti copii si cu antrenorii si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur. Sportul il ajuta in procesul de crestere s ii dezvolta spiritul sportiv de competitie si disciplina. Iata de ce credem ca este important sa iti inscrii copilul la un sport de club ... citeste mai departe

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII