Mușcătura de căpușă: cum să o recunoști si ce e de făcut

Muscatura de capusa: cum sa o recunosti si ce e de facut

Mușcătura de căpușă: cum să o recunoști si ce e de făcut

Dacă vă bucurați de timp in aer liber, fiti atenți la căpușe - ele se pot atașa de oameni cand ei trec pe langă vegetație. Cele mai multe mușcături nu sunt grave. Dar unele pot provoca boli, inclusiv boala Lyme și febra de tip "Rocky Mountain".

• Invață să recunoști muscătura de capușa, ce trebuie să faci dacă o recunoști și cum să iti ferești copilul de căpușe.

- despre Muscatura de capusa: cum sa o recunosti si ce trebuie sa faci pentru a o preveni, veti citi:
Capusele, invatati sa stiti sa le evitati
Muscaturile de capusa
Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa?
Boala Lyme
Cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratar
Despre boala Lyme cititi:
Forum medical

Capusele, invatati sa stiti sa le evitati

Cand sunt in preajma copiilor nostri, multe insecte ne produc neliniste, inclusiv paianjeni, albine, sau paduchi. Insa unele ne intra literalmente sub piele - precum capusa. Daca va bucurati de timp in aer liber, fiti atenti la capuse - ele se pot atasa de oameni cand acestia trec pe langa vegetatie. Cele mai multe muscaturi nu sunt grave. Dar ele pot provoca boli, inclusiv boala Lyme si febra de tip "Rocky Mountain"

Muscaturile de capusa

Odata ce o capusa se ataseaza de piele, de multe ori se "stabileste" in zonele calde si umede, precum zona inghinala - se hranesc cu sange si transmit orice boala poarta. O muscatura de capusa poate declansa, de asemenea, o reactie alergica. Daca aveti o capusa, este important sa o eliminati in mod corespunzator.

Pentru a preveni muscaturile de capuse, tineti bratele, picioarele si capul acoperite, atunci cand va aflati in aer liber. Utilizati repelent impotriva capuselor pe piele, sau produse cu permetrin pe imbracaminte. Verificati-va atent dupa ce ati petrecut timp in zonele cu iarba sau impadurite.

capusa in piele

 Capusa intrata in piele. - 

Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa?

Boala Lyme este cea mai comuna boala infectioasa provocata de capuse in Europa si Statele Unite. Este transmisa oamenilor care isi petrec timpul in zone impadurite, zone preferate de capuse, precum si de capusele de pe caini ... mai departe

 Capusa a muscat copilul in spatele gatului. - eruptia circulara 

Boala Lyme

In S.U.A./Europa, capusa vestica cu picioare negre, precum si capusa cerb , poate fi purtatoare de boala Lyme. Capusele infectate, de obicei, nu raspandesc boala pana cand nu au fost atasate timp de cel putin 36 de ore.

Primul semn al infectiei este adesea o eruptie circulara pe piele. Simptomele precoce pot include, de asemenea, febra, dureri de cap, si oboseala. Boala Lyme netratata la timp se poate raspandi in alte parti ale corpului, inclusiv muschii, articulatiile, inima si sistemul nervos. Cele mai multe cazuri de boala Lyme pot fi tratate cu succes cu antibiotice. 

Cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratar

Mirosul carnii, o bere sau un vin rece alaturi si niste prieteni pot face din orice iesire la iarba verde un prilej de bucurie. Ei bine, in acest timp, liberi in mijlocul naturii, parintii se aseaza pe iarba, copiii se joaca prin tufisuri, si totul pare perfect. Este adevarat insa natura vine la pachet cu toate creaturile sale, inclusiv cu capusele setoase de sange care isi fac viata in acel loc.

Asadar, de cate ori v-ati gandit ca - La Gratar in natura - este sansa perfecta pentru a fi muscat dvs sau copilul dvs de o capusa? Iata cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratar.

Despre boala Lyme cititi:

Boala Lyme (Borelioza)
Infectiile transmise de animalele de companie (de casa)
Boli pe care le pot lua copiii de la cainii maidanezi
Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII