Primii pantofiori ai bebelusului: cum trebuie sa fie

Primii pantofiori ai bebelusului: cum trebuie sa fie

Primii pantofiori ai bebelusului: cum trebuie sa fie

  • Odata cu primii pasi ai bebelusului e cazul sa ne gandim ca pantofiorii pe care ii poarta sa fie bine alesi. Pantofii protejeaza picioarele copiilor in aer liber si oriunde altundeva, unde ar putea fi periculos, cum ar fi o suprafata de aschii. In interior, este suficient sa poarte pantofi pentru copii moi de protectie sau sosete. Cum trebuie sa fie primii pantofiori ai bebelusului? E nevoie de talpa tare? Exista pantofiori care i-ar putea afecta cresterea talpitei? Multe mamici de bebelusi pun intrebari pe forumul Desprecopii despre prima incaltaminte (care conteaza) a bebelusului. Iata sfaturile unui medic pediatru.

     

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum trebuie sa fie primii pantofiori?
Flexibilitate
Piciorul trebuie sa respire
Sa nu fie fix
Cresterea

Primii pantofiori folositi activ la mers - ai bebelusului

Cum trebuie sa fie primii pantofiori ai bebelusului? E nevoie de talpa tare? Exista pantofiori care i-ar putea afecta cresterea talpitei? Multe mamici de bebelusi pun intrebari pe forumul Desprecopii despre prima incataminte (care conteaza) a bebelusului. Iata sfaturile unui medic pediatru.

Desi bebelusul poarta tot felul de pantofiori haiosi inca din primele luni de viata, odata cu primii pasi e cazul sa ne gandim ca pantofiorii pe care ii poarta sa fie bine alesi.

Pantofii protejeaza picioarele copiilor in aer liber si oriunde altundeva, unde ar putea fi periculos, cum ar fi o suprafata de aschii. In interior, este suficient sa poarte pantofi pentru copii moi de protectie sau sosete.

Cum trebuie sa fie primii pantofiori?

Primul pantofior - care este folosit la primii pasi - NU trebuie sa ii acopere gleznele pentru a nu impiedica miscarea talpii in raport cu miscarile picioruselor.

Pantofiorii trebuie sa aiba talpa lata, comoda si flexibila - atentie, niciodata rigida. Pantofii trebuie sa aiba varful rotunjit si sa nu aiba asa zisele intarituri (care nu fac nimic altceva decat sa stranga si sa preseze tesuturile delicate ale piciorusului si impiedica dezvoltarea musculataturii.

Piciorul copilului este inca in curs de dezvoltare, asa ca nu va arata (sau comporta) ca un picior de adult.

Este important sa anunti medicul copilului la orice dilema, pentru a corecta problemele picioarelor atunci cand este inca mic.

Sfaturi pentru a cumparara prima pereche de pantofiori

Pantofiorii trebuie sa fie flexibili

Primii pantofi ai micutului tau ar trebui sa aiba talpi super-moi. Asigura-te ca ii poti indoi si rasuci in toate felurile, si chiar simt degetele bebelusului prin piele.

Piciorul trebuie sa respire

Alege pentru un material respirabil, usor. O piele moale sau un material textil este cel mai bine. Evita piele rigida, care poate impiedica dezvoltarea piciorului, dar si materialele sintetice!

Vorbind de piele - ramai la ea, sau opteaza pentru o tesatura sau o panza. In plus, aceste tesaturi sunt mult mai flexibile si ofera un sprijin mai bun pentru picioarele copilului. In nici un caz nu alegeti material sintetic sau plastic/cauciuc!

Pantofiorul nu rebuie sa fie fix

Cand cumperi primul pantofior asigura-te ca trece testul cu degetul mare - verifica daca degetul tau mare incape intre degetul copilului si capatul pantofului. Spatiul dintre degetul copilului si pantof ar trebui sa fie de aproximativ 12-16 mm mai si suficient de larg pentru toate degetele de la picioare, dar nici prea lejer. Calcaiul copilului ar trebui sa aiba loc in siguranta, in cazul in care piciorul aluneca atunci cand paseste sau sta pe varfuri.

Piciorusul creste

Odata ce copilul tau are primii pantofiori, nu uita sa ii verifici la fiecare sase pana la opt saptamani pentru a vedea cat a crescut si daca nu ii sunt prea mici. Piciorusele copilasilor cresc foarte repede.

Primii pasi ai bebelusului: mituri si adevaruri

Atunci cand vine vorba despre mersul bebelusului, toata lumea isi da cu parerea, da sugestii si face tot felul de presupuneri, ignorand adesea faptul ca fiecare bebelus are ritmul propriu de dezvoltare si propria personalitate. Asteptarile celor din jur sunt uneori contrariate de realitate, iar alteori, miturile construite in timp in jurul acestui subiect sunt pur si simplu daramate de evidente care ne uimesc ... mai departe

O recomandare de calitate de la Desprecopii: Zambiriciri: magazinul de pantofiori pentru printese

 

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2016 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII