Activitati de joaca pentru nou-nascuti

Activitati de joaca pentru nou-nascuti

Activitati de joaca pentru nou-nascuti

  • Odata cu marea bucurie a aducerii pe lume a bebelusului, lumea ta e data peste cap in cel mai frumos sens posibil.

    Dar cum te poti juca cu el in primele saptamani de viata, cele de nou-nascut? Iata cateva idei interesante si sfaturi de la Desprecopii:

     

in acest articol veti citi despre:
BIne ai venit in clubul mamicilor informate
Activitati pentru nou nascuti
Zornaitorile
Vorbeste cu bebelusul
Bebelusul doarme, in cea mai mare parte a timpului
Bebelusul se acomodeaza cu noul statut, evident
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

BIne ai venit in clubul mamicilor informate

Felicitari! Ai nascut si de abia astepti sa explorezi noi orizonturi ale maternitatii cu bebelusul tau nou-nascut. In timp ce primele zile va trebui sa inveti sa te adaptatezi la noua postura de mamica, aceasta nu va dura mult si vei intra in modul de joaca :)

A venit puiul de om care te-a introdus in cel mai exclusivist club din lume:  cel al mamicilor informate si pricepute. Odata cu marea bucurie a aducerii pe lume a bebelusului, lumea ta e data peste cap in cel mai frumos sens posibil. Dar cum te poti juca cu el in primele saptamani de viata, cele de nou-nascut? Iata cateva idei interesante:

Activitati pentru nou nascuti

In aceasta faza nou-nascutul va privi mult in jur, observand, si incercand sa inteleaga imprejurimile. Viziunea copilului tau de data aceasta este limitata. El poate vedea lucruri la o distanta de maxim 20-25 de cm. Acesta este momentul pentru a-i imbunatati stimularea vizuala, coordonarea ochilor si identificarea sunetelor noi. Iata cateva idei:

Zornaitorile

Zornaitoarea este un deliciu bine definit, pentru ca bebelusii o adora! Sunetul le imbunatateste simtul auditiv. Iata ce poti face:

 Incearca si aseaza zornaitoarea intre degetele bebelusului tau.
 Cu toate ca el este prea mic pentru a intelege, el va simti obiectul.
 Scutura usor zornaitoarea, deplasand-o incet de la un capat la altul, permitandu-i copilului sa o urmareasca cu privirea.
 Incearca sa nu o agiti prea tare fiindca il poate speria.

Vorbeste cu bebelusul

Trebuie sa vorbesti mereu cu nou-nascutul.

 El este ocupat incercand sa inteleaga diferitele sunete din jurul sau, inclusiv modelul de vorbire al oamenilor.
 El va incerca, de asemenea, sa comunice gangurind adorabil.
 Schimba-ti vocea si scoate sunete amuzante in timpul conversatiei; aceste lucruri ii ridica curiozitatea copilului in timp ce construieste un raport cu tine.

Bebelusul doarme, in cea mai mare parte a timpului

Este treaz doar pentru perioade scurte, in jur de 10 % dintr-o zi. De asemenea multi bebelusi incearca, inca din primele doua saptamani, sa-si ridice capul cand stau pe burtica. Daca nu o face inca, nu-ti face griji: se va intampla cu siguranta pana la sfarsitul primei luni de viata.

Bebelusul se acomodeaza cu noul statut, evident

Brusc, acest nou membru al familiei care de-abia poate sa-si tina ochii deschisi devine centrul universului parintilor sai si sursa unei iubiri a carei intensitate n-o anticipau.

Copilul tau a fost incapabil sa-si manifeste independenta timp de multe luni. N-a putut sa mearga unde dorea si nici sa ceara ceea ce voia sa obtina. Acum, cu noile abilitati dezvoltate, simte un impuls navalnic de a explora lumea, de a vedea ceea ce pana acum i-a fost interzis. Este mult prea devreme sa-si faci griji in legatura cu posibile probleme de hiperactivitate. Lasa-ti copilul sa se distreze si bucura-te de fiecare descoperire a lui.

Copilul continua sa invete despre lumea din jurul lui si probabil devine tot mai implicat in jocuri interactive. De asemenea, devine tot mai puternic cu fiecare saptamana care trece.

 

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor.

Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc.

Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe 

15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

Nou nascutii sunt fiinte fascinante-simturile sunt in continua dezvoltare si sunt atrasi de aproape orice.

La aceasta varsta jocul are mai mult de a face cu legaturile care se formeaza, confortul si increderea in activitatile interactive pline de viata. Parintii pot ajuta bebelusii sa isi formeze muschii si capacitatile senzoriale, insa urmand pauzele necesare pentru ca acesta sa nu devina ... citeste mai departe

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2016    

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII