Activitati de joaca pentru bebelusul de 3 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 3 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 3 luni

  • Dupa varsta de 3 luni, care este considerata o piatra de hotar in cresterea unui copil, bebelusul are deja tabieturile lui si un program cu care probabil ca v-ati obisnuit.

    Va veti trezi la un moment dat, povestind prietenilor despre cum ii place sa adoarma, ce-i place sa manance si ce nu si ce-l incanta cel mai mult sau, din contra, ce-i displace. Aceste cunostinte sunt foarte importante pentru parinti, mai ales pentru aceia care sunt in cautarea unui babysitter.

in articolul Activitati de joaca pentru bebelusi in primul anisor de viata, veti citi:

Vorbiti la telefon
Jocul cu tobele
Te cunosc de undeva!
Voinicul mamei
Prima jucarie adevarata
Oglinda, oglinjoara
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

Activitati pentru bebelusul de 3 luni

Trei luni este o piatra de hotar in viata copilului. El este cel mai probabil sa te imite cand vorbesti la telefonul mobil. Transforma aceasta dorinta intr-o activitate distractiva.

Citeste aici despre dezvoltarea bebelusului la 3 luni.

1. Vorbiti la telefon

La acesta varsta micutul tau este probabil deja un mic palavragiu sau incearca sa faca asta. Este cel mai bun moment pentru a juca jocul cu telefonul impreuna cu el.

 Asigura-te ca bebelusul tine receptorul asa cum pretinzi sa vorbesti cu el de pe telefonul mobil.
 Mentine vorbirea lenta si fa pauze lungi, permitandu-i copilului sa incerce sa raspunda.

2. Jocul cu tobele

Joaca cu tobele ii imbunatateste simtul auditiv, ritmul si intelegera cauzei si a efectului.

 Ia trei boluri de plastic si invarte-le cu josul in sus.
 Acum foloseste doua linguri de lemn sau betisoare si incepe sa bati ritmic in castroane, impreuna cu copilul tau.
 Asigura-te ca acest lucru se face numai sub supravegherea ta pentru ca micutul sa nu se raneasca. 

Te cunosc de undeva!

La aceasta varsta copilul va incepe sa recunoasca persoane si in special obiecte. Unii bebelusi au o paturica sau o jucarie preferata. Incercati la inceput sa-l obisnuiti pe cel mic cu babysitter-ul, dandu-i acestuia jucarioara preferata. Puteti sa lasati copilului o fotografie cu mami si tati sau un obiect care sa-i aduca aminte de dvs. In lipsa dvs. acestea il vor alina pe copil, chiar daca nu poate face inca legatura intre femeia zambitoare din poza si mami. Aceste trucuri vor fi de mare ajutor ingrijitoarei cand va trebui sa-l linisteasca pe cel mic. Despartirea de parinti pe timpul zilei este resimtita in mod diferit de fiecare copil in parte. Unii se acomodeaza mai usor, altii mai greu. Acelasi lucru este valabil si pentru parinti si de multe ori este mai greu pentru ei sa se desparta de copil, decat invers.

Nu uitati ca cei mici sunt capabili sa simta stresul si supararea dvs. asa ca incercati sa fiti fermi si sa aveti incredere in instinctul dvs. Cand va luati la revedere de la copil, nu insistati prea mult si faceti in asa fel incat cel mic sa inteleaga ca este o despartire de scurta durata, iar mami se va intoarce curand acasa. Nu uitati niciodata sa va luati ramas bun, chiar daca copilul este ocupat cu altceva. Probabil va fi suparat de plecarea dvs. dar isi va reveni mult mai repede decat daca veti pleca fara sa-i spuneti la revedere.

Voinicul mamei

Veti observa ca bebelusul poate sa-si tina singur capul cu mai multa fermitate cand este tinut in brate. Cand este asezat pe burtica poate sa-si ridice capsorul formand un unghi de 45de grade si uneori chiar de 90grade. Ridicati-l de manute si lasati-l sa se sprijine in picioruse.

In timp ce va jucati, puneti-l in diferite pozitii: sprijiniti-l intre pernute sau in brate in timp ce-l asezati in fundulet; asezati-l pe spate si aratati-i jucarioare (exista suporturi speciale de care atarna diferite jucarii colorate) in care sa bata cu manutele; asezati-l pe burtica. Probabil ca exista si alte pozitii in care copilul dvs. se simte confortabil. Fiecare ii da copilului un punct nou de vedere asupra lumii, ajutandu-l sa creasca si sa-i dezvolte muschii.

Prima jucarie adevarata a bebelusului

O descoperire minunata pentru bebelus la aceasta varsta sunt 2 jucarii foarte practice: propriile lui manute. Se misca, pot fi cu usurinta vazute, sunt prevazute cu niste degetele nostime si pot fi introduse foarte simplu in gurita. Bebelusul va incepe sa se joace cu manutele, scuturandu-le, miscand degetelele si privindu-le minute in sir. Aplaudatul este inca o descoperire interesanta. Curand dupa aceasta, bebelusul isi va da seama ca manutele lui pot fi folosite ca o unealta. Le va folosi pentru a pipai obiecte foarte interesante.

Cand mami sau tati ii vor arata o jucarie, va descoperi ca poata sa o prinda cu manutele. Poate sa-si miste manutele in care sa afla o jucarie si sa auda un sunet ciudat. Va va privi foarte curios,parca vrand sa spuna: eu am facut asta? Acesta este doar inceputul conceptului-cauza si efect. Copilul isi dezvolta acum acea parte a creierului care-l invata ca poate sa actioneze intr-un anumit fel pentru a obtine un anume rezultat. Va incerca probabil apoi sa duca jucarioara la gura. Acestea fac parte din explorarea si invatarea a ceea ce poate face.

Oglinda, oglinjoara

Puteti sa va testati copilul punandu-l in fata unei oglinzi. Unii bebelusi privesc uimiti la reflectia din oglinda minute in sir. Altii ganguresc si rad. Oglinda este o jucarie minunata care-i invata pe copii despre ei insisi. Puteti sa-l ajutati pe cel mic, vorbindu-i si explicandu-i ce vede in oglinda. Puneti-va degetul pe nasucul, capul si ochisorii lui. Va fi incantat de ce vede si cu siguranta va zambi fetisoarei dragute din oglinda.

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe

 

15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

Nou nascutii sunt fiinte fascinante-simturile sunt in continua dezvoltare si sunt atrasi de aproape orice. La aceasta varsta jocul are mai mult de a face cu legaturile care se formeaza, confortul si increderea in activitatile interactive pline de viata. Parintii pot ajuta bebelusii sa isi formeze muschii si capacitatile senzoriale, insa urmand pauzele necesare pentru ca acesta sa nu devina ... citeste mai departe

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII