Activitati de joaca pentru bebelusul de 4 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 4 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 4 luni

  • Bebelusul de 4 luni incepe sa isi coordoneze tot mai bine miscarile, e interesat de tot de il inconjoara, adora sa petreaca timp de calitate cu mamica si este fascnat de manute. Datorita tehnologiei moderne, putem sti mai multe despre dezvoltarea creierului, decat pana mai recent. Cercetari recente au confirmat ceea ce parintii intuiaiu deja: trairile bebelusilor sunt revelatoare in formarea unei idei despre cum gandesc si invata copiii.

    Cand iti tii copilul in brate pentru prima oara, creierul lui are deja 100 de miliarde de celule. In dezvoltare, aceste celule vor fi conectate la o retea. Iar la aniversarea a 3 anisori, creierul lui are formate aproape 1000 de trilioane de legaturi. Cum se formeaza aceste legaturi depinde de copil: interesele, descoperirile acestuia, viziunea prin care el priveste lumea

in articolul Activitati de joaca pentru bebelusi in a patra luna de viata, veti citi:

Lovitul apei cu piciorusele si manutele
Pe locuri, fiti gata, start!
Masajul si atingerile bebelusului
Memoria functioneaza din plin
Joaca cu manutele
Un soricel de biblioteca
De-a rostogolu'
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Activitati pentru bebelusul de 4 luni

Copilul tau va trece la urmatorul nivel de comunicare de acum. Poti incepe sa joci jocuri interactive precum urmatoarele:

Citeste aici despre dezvoltarea bebelusului la 4 luni.

1. Lovitul apei cu piciorusele si manutele

Micutul tau va iubi aceasta activitate.

 Se umple o cada de baie cu putina apa, de cca 10 cm.
 Tine copilul intr-o pozitie verticala si lasa-l sa experimenteze lovind cu picioarele in apa.
 Apoi pune-l in fundulet, sustine-l bine de spate si lasa-l sa loveasca apa si cu manutele. Va fi foarte incantat!

2. Pe locuri, fiti gata, start!

Acest joc este perfect pentru abilitatile motorii si de echilibru.

 Incepand de la 4 luni copilul tau probabil va incepe sa se rostogoleasca.
 In timp ce el incearca sa sa tarasca, aseaza-l pe burtica si preseaza-ti palmele impotriva talpilor lui.
 Uita-te cum incearca sa se impinga si sa se tarasca!

Masajul si atingerile bebelusului

Atingerea este un excelent mod de a ajuta dezvoltarea copilului si afectiunea de care are nevoie. Alinandu-va copilul cand este suparat sau mangaindu-i capusorul in timp ce-l adormiti, va fi de foarte mare ajutor in eliberarea unor hormoni importanti pentru dezvoltarea copilului. Numeroase studii au aratat ca acei copii care sunt mangaiati in mod frecvent, castiga in greutate mai repede iar somnul le este mai adanc si mai odihnitor.

Memoria functioneaza din plin

In ciuda existentei sale extrem de scurte (totusi!) memoria bebelusului in aceasta perioada functioneaza din plin. Desi nu tine minte fiecare eveniment al zilei sau pe fiecare din zecile de prietene care vin sa-l vada, el tine minte foarte bine cine sunt cei care au grija de el in fiecare zi precum si detalii din mediul care-l incojoara.

Joaca cu manutele

Desi vede inca de la nastere, doar in jurul saptamanii a 16-a isi descopera manutele si si le urmareste cu pasiune. Tine-i-le ocupate; da-i jucarii viu colorate si care fac zgomot, nu se va plictisi! Daca ii iei jucaria din mana, copilul plange si tipa; incepe sa inteleaga ce se intampla in jurul lui si, atunci cand ceva ii displace, nu are la indemana decat o gama limitata de mijloace.

Un soricel de biblioteca

Un copil nu este niciodata prea tanar pentru a aprecia o carte buna. Felul lui de a se bucura de o carte la aceasta varsta poate fi acela de a-i atinge copertile groase, de a incerca sa schimbe paginile, de a va privi in timp ce-i cititi sau chiar gustand din ea. Interesul lui pentru carti la aceasta varsta poate parea putin infatuat, dar chiar si cateva secunde petrecute in fata unei carti ii pot face o impresie. Cititi-i cu voce inceata sau cantati-i cantecele din carti - acestea ii vor trezi interesul. Alegeti carti cu povestioare scurte si cu paginile groase. Nu peste foarte mult timp va incepe sa fie interesat de sunetele auzite in timp ce-i cititi si va lua chiar el o carte rugandu-va sa-i cititi din ea.

De-a rostogolu'

In jurul varstei de 4 luni, copiii pot incepe sa se rostogolesca. Unii parinti se ingrijoreaza si se intreaba cand este varsta la care copilul lor trebuie sa se rasuceasca de pe spate pe burta si invers. Unele studii au adus in discutie o eventuala legatura intre dormitul pe spate si intarzierea etapei in care copiii se rasucesc de pe spate pe burta. Bineinteles,cel mai important lucru ramane totusi prevenirea mortii subite.

Puteti sa va asezati insa copilul pe burta pentru cateva minute in timpul jocului. Aceasta il va ajuta sa-si dezvolte muschii. Forma mai bombata a abdomenului ii va da posibilitatea sa se legene dintr-o parte in alta si apoi sa se rasuceasca. Aceasta noua miscare il poate speria pe micuta sau,din contra, ii poate procura o placere imensa. Il puteti ajuta pe cel mic sa se rasuceasca asezandu-l zilnic pe burtica si aratandu-i o jucarioara. Atunci cand va incerca sa o prinda cu manutele, trageti-o putin pe deasupra capului copilului. Acesta va incerca sa o urmareasca cu privirea si cu manutele,si astfel se va rostogoli de pe burtica pe spate. 

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe


Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII