Activitati de joaca pentru bebelusul de 5 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 5 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 5 luni

  • La 5 luni bebelusul a descoperit deja ca poate scoate multe sunete folosindu-si limba si buzele. Poti sa observi cit de fericit este in timp ce scoate sunete ciudate, sunete pe care uneori le face si in timp ce bea sau maninca. Aceste sunete pot sa-ti provoace uneori risul dar ele preced vorbirea. Bebelusul la aceasta virsta exploreaza sunetele pe care le poate produce. De aceea, s-ar putea sa-l auzi scotind aceleasi sunete de mai multe ori.

in articolul Activitati de joaca pentru bebelusi in primul anisor de viata, veti citi:

Ascunde jucaria
Adoram flatarile
Hap-Ciu!
Tentative de a sta in fundulet
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului 

Activitati pentru bebelusul de 5 luni

Acum este momentul ideal pentru a te juca cu bebelusul de-a v-ati ascunselea/

Citeste aici despre dezvoltarea bebelusului la 5 luni.

1. Ascunde jucaria

Asigura-te ca esti cu copilul tau tot timpul in timpul acestei activitati. De asemenea, daca este posibil, foloseste cutii moi, confectionate din panza sau de hartie, in acest fel copilul nu se va rani.

 Pune zornaitoarea copilului sau o alta jucarie preferata intr-o cutie mica.
 Acum inchide cutia intr-o cutie mai mare si din nou, intr-una mai mare, creand straturi diferite.
 Intreaba copilul "Unde e jucaria ta?" si arata spre cutie.
 Copilul va incerca sa deschida cutiile.
 Intreaba-l "Este jucaria ta acolo?" de fiecare data cand deschide o cutie.
 Ii vei observa de indata entuziasmul cand va gasi jucaria.

2. Adoram flatarile

Cand bebelusul incearca sa te imite, el va arata ca esti primul si cel mai important “profesor”. Deci, imagineaza-ti cat de flatat se va simti cand vei incerca sa ii imiti gesturile, zambetul si gangurerile. Aceasta este o metoda minunata prin care ii poti demonstra ca are un rol special in viata ta. 

Hap-Ciu!

Zimbeste copilul cind tu stranuti? Asta se datoreaza zgomotului ciudat sau expresiei fetei din timpul stranutului. Daca repeti sunetele pe care le-ai facut, Hap Ciu, acestea se aseamana cu un sunet specific bebelusilor, Ah-Goo. Unii copii repeta aceste sunete tot timpul. Repeta-le si tu si va fi foarte incintat de atentia pe care I-o acorzi. Incearca sa identifici daca bebelusul face un anume sunet cind ii este foame, cind este obosit sau cind vrea sa se joace. Aceste sunete sint importante deoarece copilul le utilizeaza ca sa-ti comunice de ce are nevoie.

Tentative de a sta in fundulet

In jurul acestei perioade multor copii le place sa fie pusi in pozitia sezind. Le place aceasta pozitie deoarece pot sa-si observe propriul corp si sa vada ce se intimpla in jurul lor. Copilul tau va sta probabil la inceput cu spatele indoit si se va sustine in minute. Dar cu fiecare zi ce trece va deveni mai puternic si la un moment dat isi va indrepta spatele si isi va intinde o minuta ca sa prinda o jucarie. Pune citeva perne in jurul lui in cazul in care se rastoarna. Bebelusul tau va fi foarte incintat daca vei sta alaturi de el. Urmareste ce mindru este ca poate sta in aceeasi pozitie ca si tine. este pregatit acum pentru a sta in scaunele inalte pentru a lua masa impreuna cu familia. Acesta este unul dintre cele mai mari realizari care-l face sa se simta ca face parte din familie.

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor.

Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe 

 Lecturi obligatorii despre educatia bebelusului din dotare:

Cele 5 tipuri de temperamente ale bebelusilor
Este personalitatea copilului stabilita la nastere?
Ce e în mintea copilasului tãu
Nu mai plânge, puisor... plânsul n-are rost
Ai incredere in propriul instinct!
Creierul bebelusului si legatura perfecta cu lumea
Despre rasfat...

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII