Activitati de joaca pentru bebelusul de 6 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 6 luni

Activitati de joaca pentru bebelusul de 6 luni

  • Bebelusul de 6 luni este interesat de culori, forme si miscare. Are abilitati noi si incepe sa adore timpul de joaca. Acum ca bebelusul a dezvoltat un ochi fin pentru forme, este timpul sa se joace cu niste cuburi de lemn viu colorate.

    Iata activitatile preferate joaca ale bebelusului de 6 luni.

► veti citi:
Activitati pentru bebelusul de 6 luni
Albumul foto
Blocuri de constructii
Miscarea
Interesul individual
Vorbirea
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

Activitati pentru bebelusul de 6 luni

Acesta este momentul in care copilul tau traverseaza o etapa importanta. Acum incepe si diversificarea alimentatiei, asa ca profita la maximum de abilitatile sale nou-dobandite sa se angajeze in jocuri distractive.

1. Albumul foto

Copilasul tau va incepe sa recunoasca diferite modele, culori si forme cu aceasta activitate noua.

 Asigura-te ca ai un album foto colorat, plin cu poze cu prieteni si membri de familie pe care copilul ii va recunoaste instantaneu.
 Ii poti face de asemenea un album doar al sau.
 Rasfoieste albumul zilnic si explica-i cine este in fiecare poza.
 In acest fel, copilul tau se va obisnui rasfoind singuri paginile.

2. Blocuri de constructii

Acum ca bebelusul a dezvoltat un ochi fin pentru forme, este timpul sa se joace cu niste cuburi de lemn viu colorate.

 Abilitatile motorii ale copilului sunt bine definite acum si va incepe sa apuce, sa tina, sa ridice si sa arunce lucruri.
 Participa la jocul initial pana cand copilul se obisnuieste cu ce are de facut.

Miscarea

Este foarte usor sa observati miscarile pe care le face copilul dumneavoastra cand sta in fundulet, se rostogoleste sau cand isi intinde mana pentru a apuca ceva. In afara de acestea mai sunt si alte miscari mai mici dar la fel de importante pe care le putei observa.

Copilul invata cum sa foloseasca degetele, unul cate unul sau impreuna. A invatat deja ca pot fi folosite pentru a lovi unele lucruri, pentru a prinde si scutura diferite obiecte, cat si pentru a duce jucariile la gurita.

Interesul individual

Unii copii sunt mai interesati sa-si dezvolte miscarile mai ample ale corpului decat miscarile mai mici, doar pe portiuni. Este foarte important sa intelegeti ca fiecare copil este unic si are preferintele lui.

Acum este perioada in care devine foarte dificil sa compari ce fac copiii de aceeasi varsta. Unii copii umbla inca taras, iar altora le place sa stea si sa priveasca ce se intampla in jurul lor. Insa, toti copiii la aceasta varsta invata repede cum pot sa-si foloseasca corpul, indiferent daca fac o miscare mai ampla sau una mai mica.

Vorbirea

In jurul acestei varste multi copii incep sa repete (bolboroseasca) sunete. S-ar putea chiar sa-l auziti rostind mult doritul "mamama" ori "tatata". Cel mai multi copii spun 'tata' prima data, dar aceasta nu are nici o legatura cu preferintele lui. Copiii vor incerca in aceasta perioda sa pronunte o varietate de sunete. Vor incerca mai intai un set de sunete, dupa care vor descoperi si altele pe care sa le exerseze.
 

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor.

Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe

 

 Dezvoltarea pe saptamani a bebelusului de 6 luni:

Bebelusul la 24 saptamani
Bebelusul la 25 saptamani
Bebelusul la 26 saptamani
Bebelusul la 27 saptamani
Bebelusul la 28 saptamani
Bebelusul la 29 saptamani
>> Dezvoltarea bebelusului - saptamana de saptamana aici.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII